احتمال اقدام انگلیس علیه سپاه و فروپاشی روابط دیپلماتیک لندن و تهران-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

احتمال اقدام انگلیس علیه سپاه و فروپاشی روابط دیپلماتیک لندن و تهران

«دولت انگلیس به احتمال زیاد از گروه تروریستی خواندن سپاه پاسداران ایران، خودداری می‌کند، چرا که از فروپاشی روابط دیپلماتیک با تهران بیمناک است».
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 17
کد خبر: ۲۶۰۴۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ این خبر را نشریه آمریکای پولیتیکو منشر کرد. مقامات دولتی انگلیس به نشریه پولیتیکو گفته‌اند که وزیر کشور، ایوت کوپر، تمایلی به معرفی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک گروه تروریستی ندارد؛ با وجود اینکه حزب حاکم کارگر زمانی که در جایگاه اپوزیسیون بود، این درخواست را مطرح کرده بود.
روزنامه تلگراف ماه گذشته گزارش داد پس از اینکه برخی نمایندگان حزب کارگر از تصمیم انگلیس برای ممنوعیت برخی صادرات تسلیحات به اسرائیل انتقاد کردند، دولت در حال بررسی است که آیا سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کند یا نه.

با این حال، چندین منبع دولتی به پولیتیکو گفتند که وزیران عضو حزب کارگر به دلیل نگرانی از اینکه این اقدام منجر به اخراج متقابل دیپلمات‌ها از تهران و لندن شود، در حال حاضر مخالف معرفی سپاه پاسداران به عنوان گروه تروریستی هستند. سپاه پاسداران هم‌اکنون تحت تحریم‌های دولت انگلیس قرار دارد و معرفی آن به عنوان یک سازمان تروریستی، گامی عمده، اما عمدتاً نمادین خواهد بود. مقامات دولتی می‌گویند که چنین اقدامی روابط دیپلماتیک بین دو کشور را به هم خواهد زد.

یکی از مقامات وزارت امور خارجه انگلیس که نخواست نامش فاش شود، گفت دستگاه‌های اجرائی زمانی که حزب کارگر در جایگاه اپوزیسیون خواستار این اقدام بود، همواره این معضل را به این حزب یادآور می‌شدند. یکی دیگر از مسئولان ارشد وزارت امور خارجه انگلیس گفت: سپاه پاسداران تروریست نیست و هم بهتر است آنها را برای چیزی که هستند مجازات کنیم، نه اینکه تظاهر کنیم چیزی هستند که نیستند. او اضافه کرد: «در زمانی که ایران چنین خطراتی در جهان ایجاد می‌کند، من می‌خواهم سفارتخانه‌ای در تهران داشته باشم.»

به گزارش پولیتیکو، مقامات دولتی انگلیس بر این باورند که شرایط حاضر زمان مناسبی برای فروپاشی روابط دیپلماتیک لندن و تهران نخواهد بود، و آن به دلیل نقشی است که لندن در ترغیب تهران به کاهش تنش‌های فزاینده میان اسرائیل و نیرو‌های نیابتی ایران در لبنان و غزه ایفا می‌کند. دولت به جای آن، به سراغ مجموعه‌ای از تحریم‌های سنتی‌تر رفته است، از جمله مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر دو تن از اعضای ارشد سپاه پاسداران.

در این زمینه صنم وکیلی، مدیر برنامه خاورمیانه در اندیشکده چتم‌هاوس، گفت: معرفی یک بخش کلیدی از ارتش ایران به عنوان یک سازمان تروریستی می‌تواند نتیجه معکوس بدهد و سپاه پاسداران را در درون ساختار حکومت ایران بیشتر تقویت کند.
او افزود: «اقدامات سیاسی کوتاه‌مدت مانند این، به نظر واکنشی و کم‌هزینه می‌رسند، اما پیامد‌های طولانی‌مدت این اقدامات باید در نظر گرفته شود. حفظ روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی هرچند دشوار، اما ضروری است، زیرا تعامل برای مدیریت مسائل رو به رشد بین‌المللی با ایران ضرورت دارد.»

آنتونیو جیوستوچی، عضو ارشد تحقیقات در اندیشکده دفاعی روسی، گفت: تحریم‌های بیشتر علیه نهاد‌های ایرانی اساساً اقدامات ظاهری خواهد بود، به ویژه اگر بریتانیا توسط سایر دولت‌های اروپایی در این کار همراهی نشود. در هر صورت، این اقدام پیامد‌های قابل‌توجهی وجود نخواهد داشت، زیرا سپاه پاسداران مهارت‌های پیشرفته‌ای در دور زدن تحریم‌ها و ممنوعیت‌ها به دست آورده است.»
وب‌سایت شبکه صهیونیستی اینترنشنال هم با اشاره به گزارش پولیتیکو نوشت: دولت بریتانیا تصمیم گرفته است علی‌رغم درخواست‌ها برای اعلام سپاه پاسداران به‌عنوان یک گروه تروریستی، از این اقدام خودداری کند. وزیر کشور، تمایلی برای این کار ندارد. یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، پس از اولین حمله موشکی ایران به اسرائیل در فروردین‌ماه گذشته، در نامه‌ای از دولت‌های ۳۲ کشور خواست برنامه موشکی ایران را تحریم کنند و سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهند./کیهان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار