چرا عراق از رژیم صهیونیستی شکایت کرد؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا عراق از رژیم صهیونیستی شکایت کرد؟

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با استقبال از شکایت دولت عراق از رژیم صهیونیستی مبنی بر تعرض به حریم هوایی این کشور، گفت: موضع گیری بغداد و این نوع اقدام سیاسی و دیپلماتیک نشان می‌دهد عراقی‌ها نسبت به استفاده از حریم هوایی خود به وسیله رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران ناخشنود هستند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 29
کد خبر: ۲۶۱۴۹۹

چرا عراق از رژیم صهیونیستی شکایت کرد؟

 

 به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نماینده عراق در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: رژیم صهیونیستی حریم هوایی عراق را نقض کرده است و بغداد اقدامات صهیونیست ها را محکوم می‌کند. علاوه بر این، دولت عراق قصد دارد شکایت خود را در نهادهای بین المللی پیگیری کند و اجازه نخواهد داد از حریم هوایی این کشور برای حمله به کشورهای دیگر استفاده شود.
 
وی با بیان اینکه ایران دوست و همکار عراق است، اقدام رژیم صهیونیستی را نقض حاکمیت عراق خواند.
 

همان گونه که سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت، آمریکایی ها کریدور هوایی ای برای تجاوز به ایران در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دادند


مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره انتقاد دولتمردان عراقی از تجاوز به حریم هوایی این کشور به وسیله رژیم صهیونیستی در حمله به ایران به «راهبرد معاصر» گفت: با اینکه نسبت به استفاده از حریم هوایی عراق و سوریه انتقادهای بسیاری می شود، اما شرایط این دو کشور بسیار خاص است، یعنی در کنترل حریم هوایی خود توانایی چندانی ندارند.
 
وی افزود: متأسفانه در سال های گذشته به دلیل حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه تمامی سامانه های دفاعی و موشکی این کشور از بین رفته است و تنها سامانه دفاعی ای که وجود دارد، مربوط به روس هاست.
 
کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است: حریم هوایی عراق در کنترل آمریکایی هاست و همان گونه که سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت، آمریکایی ها کریدور هوایی ای برای تجاوز به ایران در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دادند؛ بنابراین با توجه به شرایط خاص عراق و سوریه، ایران نباید واکنش جدی نسبت به این دو کشور از خود نشان دهد.
 
مکی درباره انتقادات دولتمردان عراقی نسبت به سوءاستفاده از حریم هوایی کشورشان به وسیله هواپیماهای رژیم صهیونیستی گفت: موضع گیری بغداد و این نوع اقدام سیاسی و دیپلماتیک نشان می دهد عراقی ها نسبت به استفاده از حریم هوایی خود به وسیله رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران ناخشنود هستند. حمله صهیونیست ها علاوه بر اینکه تجاوز به ایران است، تجاوز به حریم هوایی عراق نیز به شمار می رود؛ لذا باید در فهرست تجاوزات رژیم صهیونیستی ثبت شود.
 
وی تصریح کرد: اینکه اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر قصد حمله به ایران داشته باشد، باز هم از حریم هوایی عراق و سوریه ماجراجویی خواهد کرد را نمی توان منکر شد، زیرا آمریکا و اروپا حمایت های همه جانبه ای از رژیم صهیونیستی به عمل آورده اند؛ لذا بعید نیست با وجود مخالفت دولتمردان سوریه و عراق، بار دیگر این کریدور را برای رژیم صهیونیستی باز بگذارند.
 

آمریکا و اروپا حمایت های همه جانبه ای از رژیم صهیونیستی به عمل آورده اند؛ لذا بعید نیست با وجود مخالفت دولتمردان سوریه و عراق، بار دیگر این کریدور را برای رژیم صهیونیستی باز بگذارند


کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال مدیریت تنش و نه پایان آن هستند و هدفشان در فلسطین و لبنان این است، حماس و حزب الله را تا جای ممکن ضعیف کنند، زیرا می دانند نمی توانند حزب الله و حماس را از بین ببرند؛ بنابراین قصد دارند تسلیحات نظامی آنها را تا حد ممکن نابود کنند.
 
وی افزود: تا زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی چنین هدفی را دنبال می کنند، بیانگر آن است در منطقه و به ویژه با جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش زدایی نیستند. سخن گفتن از آتش بس با توجه به چراغ سبزی که آمریکایی ها به رژیم صهیونیستی نشان داده وهیچ ابتکار عملی در منطقه و جهان برای جلوگیری از جنگ افروزی صهیونیست ها نداشته اند بیشتر جنگ روانی است، لذا نمی توان انتظار داشت در هفته ها یا ماه های اخیر شاهد پایان یافتن تجاوزات صهیونیست ها در غزه یا لبنان باشیم.

ارسال نظر