به گزارش راهبرد معاصر، فصل تغییرات طبیعی و آغاز سرمای هوا، به همراه خود شیوع ویروسهای تنفسی را به ارمغان میآورد. در این فصل، با کاهش دما و افزایش زمانهای حضور در فضاهای بسته، خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی افزایش مییابد. ویروسها به راحتی در این شرایط منتقل میشوند و میتوانند به سرعت جمعیتهای بزرگ را تحت تأثیر قرار دهند. همچنین، تغییر در رفتارهای اجتماعی و تجمعهای خانوادگی و دوستانه در فصل پاییز، به گسترش این ویروسها کمک میکند.
بررسیهای وزارت بهداشت از وضعیت شیوع بیماریهای تنفسی در نخستین ماه فصل پاییز نشان میدهد در مهر ماه سال جاری، رینوویروسها با 30.3 درصد در راس ویروسهای در گردش کشور قرار دارند. رینوویروسها همان ویروسهای سرماخوردگی هستند که علائم متداول آنها شامل سرفه، عطسه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، گلودرد، بدن درد و احساس خستگی است. هنگامی که فردی به ویروسهای سرماخوردگی مبتلا میشود در سه روز اول بیشترین احتمال انتقال ویروس به سایر افراد را دارد. اقدامات پیشگیرانه مانند شستن منظم دستها با آب و صابون میتواند به جلوگیری از عفونت کمک کند. افراد دچار این علائم باید از دست زدن به دهان، چشمها و بینی خودداری کنند.
همچنین براساس 109 نمونهای که از نظر 21 عامل بیماریزای تنفسی در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی مورد آزمایش قرار گرفتهاند، کرونا ویروسها 5.5 درصد ویروسهای شایع کشور و ویروسهای آنفلوانزا 2.8 درصد ویروسها را تشکیل میدهد./ تسنیم