ایران، پاکستان را وارد کنشگری صلح در منطقه می‌کند؟-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

ایران، پاکستان را وارد کنشگری صلح در منطقه می‌کند؟

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه رایزنی با پاکستان به دلیل عضویت این کشور در سازمان همکاری اسلامی می‌تواند در برقراری صلح و ثبات منطقه مؤثر باشد، گفت: امیدواریم با سفر وزیر امور خارجه به پاکستان شاهد کنشگری جدی اسلام آباد در راستای آتش بس و حمایت از مردم غزه و لبنان باشیم.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 06
کد خبر: ۲۶۲۱۸۲

ایران، پاکستان را وارد کنشگری صلح در منطقه می‌کند؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان برای رایزنی با مقام های پاکستانی به این کشور سفر کرد. سفیر ایران در پاکستان مهم ترین اهداف سفر وزیر امور خارجه به اسلام‌آباد را تشریح کرد و گفت: تحولات منطقه‌ و جنگ در لبنان و غزه محور گفت‌وگو‌های وزیر امور خارجه در آستانه برگزاری نشست سازمان همکاری های اسلامی در اسلام‌آباد است.
 
وی افزود: وزیر امور خارجه قرار است علاوه بر دیدار و گفت‌وگو با همتای خود با نواز شریف، نخست وزیر و عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان دیدار و گفت وگو کند.
 
عراقچی در بدو ورود به اسلام آباد این سفر را در ادامه سفرهای منطقه ای خود عنوان کرد و گفت: روابط ایران و پاکستان ویژه است. روابط همسایگی بسیار خوب، قدیمی و ادامه دار و ارتباطات بسیار گسترده سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مردمی با یکدیگر داریم. در این سفر رایزنی های منطقه ای در زمینه تهدیدات رژیم صهیونیستی و نحوه مقابله با آن و نیز مباحث مربوط به روابط دوجانبه پیگیری خواهد شد.
 

جمهوری اسلامی ایران خواهان حفظ امنیت بیشتر مرزها و برخورد جدی و فعال تر پاکستان با گروه های تروریستی مانند جیش الظلم است


مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره مهم ترین محورهای رایزنی وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به پاکستان به «راهبرد معاصر» گفت: پاکستان همسایه بزرگی برای ایران است، اما متأسفانه همواره از سمت مرزهای این کشور به دلیل فعالیت برخی گروه های تروریستی مرزبانان کشورمان تهدید شده اند. به همین دلیل به نظر می آید بعد از شهادت چندین مرزبان جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر سفر وزیر امور خارجه به پاکستان ضروری بود.
 


وی افزود: به نظر می آید بخش مهمی از سفر وزیر امور خارجه به پاکستان متمرکز بر حفظ منافع دو کشور است، یعنی جمهوری اسلامی ایران خواهان حفظ امنیت بیشتر مرزها و برخورد جدی و فعال تر پاکستان با گروه های تروریستی مانند جیش الظلم است.
 
کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: قطعاً ایران انتظار دارد پاکستان به صورت جدی‌تری نسبت به اقدامات گروه‌های تروریستی وارد عمل شود. حفظ منافع ملی و برقراری امنیت در مرزهای کشور ازجمله اساسی‌ترین دلایل سفر عراقچی به پاکستان است، هرچند موضوعاتی مانند کاهش تنش ها و نقش پاکستان در رایزنی با کشورهای اسلامی نیز می تواند مهم باشد.
 
مکی با بیان اینکه پاکستان به عنوان کشوری اسلامی، رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است، گفت: موقعیت جغرافیایی پاکستان به گونه ای نیست رژیم صهیونیستی بتواند از این کشور ایران را تهدید کند یا از آسمان پاکستان علیه ایران شرارت تازه ای انجام دهد، ضمن اینکه پاکستان همواره تلاش کرده است حتی به صورت اعلام شده از فلسطین و مقاومت حمایت کند.
 
وی بیان داشت: با توجه به عضویت پاکستان در سازمان همکاری اسلامی دو کشور برای استقرار صلح و ثبات بیشتر در منطقه می توانند همکاری نزدیکی با هم داشته باشند، ضمن اینکه گفت و گوها و جلسات سازمان همکاری اسلامی را در سطوح وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی با تمرکز آتش بس در غزه و لبنان مورد توجه قرار دهند.
 
کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: متأسفانه برخی دولت های عضو سازمان همکاری اسلامی تاکنون واکنش جدی نسبت به جنایت های بی شمار رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان انجام نداده اند. حتی آنها از آفریقای جنوبی که به عنوان کنشگر فعال، رژیم صهیونیستی را در سطح نهادهای بین المللی به ویژه دیوان دادگستری بین المللی زیر فشار قرار داد نیز کمتر ظاهر شده و واکنش جدی نسبت به ورود به منازعه صهیونیست ها در غزه و لبنان انجام نداده اند.
 

متأسفانه برخی دولت های عضو سازمان همکاری اسلامی تاکنون واکنش جدی نسبت به جنایت های بی شمار رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان انجام نداده اند


وی گفت: شاهد بودیم حتی هیئتی که برای پیگیری موضوعات مربوط به منطقه میان کشورهای مسلمان تشکیل شد، دیگر جلسه ای برگزار نکرد و رایزنی ها ادامه نیافت. این روند نشان می دهد جدیت و پیگیری میان کشورهای اسلامی برای برخورد با رژیم صهیونیستی وجود ندارد؛ اما این دلیل قانع کننده ای برای رایزنی نکردن ایران در ابعاد منطقه ای و جهانی برای مدیریت تنش و فشار بر صهیونیست ها در راستای پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان نیست.
 
مکی تأکید کرد: رایزنی های ایران برای فشار بر صهیونیست ها بی تأثیر نیست، لذا امیدواریم با سفر وزیر امور خارجه به پاکستان شاهد کنش گری جدی اسلام آباد به عنوان دولت و ملت مسلمان در راستای آتش بس و حمایت از مردم غزه و لبنان باشیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده