هشدار هواشناسی نسبت به افت شدید دما در کشور/ لزوم مدیریت مصرف انرژی تغییر ساعت کاری ادارات البرز تکذیب بازداشت به دلیل توهین به بشار اسد اظهارات وزیر آموزش و پرورش در خصوص معیشت معلمان جزئیات بازداشت ۲ تبعه انگلیسی/ جاسوسی در قالب گردشگر هشدار امشب هواشناسی؛ فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان واریز کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ معمای مولکولی انیشتین حل شد دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز وزارت علوم بازداشت دانشجویان در اجتماعات دانشگاه‌ها را شایعه‌سازی اعلام کرد نفوذ سردچال و یخ زدن ایران حقیقت دارد؟ تعیین ضرب‌الاجل برای متهم پرونده رضایت خودرو تصمیم وزارت آموزش و پرورش بر بازنگری و تغییر برنامه درسی پدر «امیرمحمد خالقی»، دانشجوی دانشگاه تهران: شب قبل از حادثه پسرم گفت پدر تاکنون تو خرجی مرا دادی، اما الان کار پیدا کردم و می‌توانم خرجم را تامین کنم/ این حادثه ما را در شوک و اندوه عمیقی فرو برده هشدار نارنجی در برخی از مناطق کشور؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور

۳ فاکتور خطر سکته مغزی را بشناسید

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که سه فاکتور خطر مهم نه تنها خطر سکته مغزی را افزایش می دهند، بلکه احتمال ناتوان کننده بودن چنین سکته ای را نیز افزایش می دهند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 18
کد خبر: ۲۶۳۳۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، این سه خطر بزرگ چیست؟ محققان گزارش دادند که سیگار کشیدن، فشار خون بالا و ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی به طور قابل توجهی خطر ابتلاء به سکته مغزی شدید را افزایش می‌دهد.

 

«کاتریونا ردین»، محقق ارشد از دانشگاه گالوی ایرلند، می‌گوید: «سکته مغزی می‌تواند منجر به ناتوانی یا حتی مرگ شود، با این حال تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که افراد می‌توانند با تغییر در شیوه زندگی یا مصرف دارو، آنها را اصلاح کنند.»

 

ردین در ادامه افزود: «نتایج ما بر اهمیت مدیریت عوامل خطر سکته مغزی، به ویژه فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سیگار کشیدن به منظور جلوگیری از سکته مغزی شدید و ناتوان کننده تأکید می‌کند.»

 

به گفته محققان، سکته‌های مغزی شدید منجر به ناتوانی افراد در راه رفتن یا مراقبت از خود بدون کمک می‌شود. این بیماران تا پایان عمر به مراقبت‌های پرستاری مستمر نیاز دارند.

 

برای این مطالعه، محققان نزدیک به ۲۷۰۰۰ نفر از ۳۲ کشور با میانگین سنی ۶۲ سال را دنبال کردند. از این گروه، نیمی از آنها دچار سکته مغزی شده بودند، از جمله حدود ۴۸۰۰ نفر که سکته مغزی شدید و ۸۶۰۰ نفر با سکته مغزی خفیف تا متوسط.

 

پس از تنظیم سایر عوامل خطر، محققان دریافتند که:

• افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) ۴.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۳.۶ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط بودند، در مقایسه با افراد بدون این بیماری.

• بیماران مبتلا به فشار خون بالا ۳.۲ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۲.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف یا متوسط بودند، در مقایسه با افرادی که فشار خون طبیعی داشتند.

• افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری ۱.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۱.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط قرار داشتند.

ردین گفت: «یافته‌های ما بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، که مهم‌ترین عامل خطر قابل اصلاح برای سکته در جهان است، تأکید می‌کند. این امر به ویژه برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط که به سرعت با افزایش نرخ فشار خون بالا و سکته در سنین پایین‌تر روبرو هستند، مهم است.»/ مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار