به گزارش راهبرد معاصر، پس از گذشت ۲۷ سال از آخرین سرشماری انجام گرفته در کشور عراق، فردا سرشماری عمومی آغاز میشود. آخرین سرشماری انجام گرفته در عراق به سال ۱۹۹۷ باز میگردد. مطابق قانون، دولت عراق موظف است هر ده سال سرشماری را در سطح ملی انجام دهد، اما به دلیل بیثباتی که عراق در سال ۲۰۰۷ تجربه میکرد امکان برگزاری سرشماری توسط دولت عراق سلب شد.
در سال ۲۰۱۷ نیز مقرر شده بود که سرشماری انجام گیرد، اما به دلیل وجود اختلافات سیاسی میان قومیتها و برگزاری همهپرسی استقلالطلبانه اقلیم کردستان عراق، شرایط مناسبی برای انجام سرشماری وجود نداشت.
در آخر، دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با همراهی دیگر احزاب سیاسی تصمیم گرفتند تا با توجه به شرایط آرام و باثباتی که در این کشور حاکم است سرشماری را در روزهای ۲۰ و ۲۱ نوامبر برگزار کنند.
سرشماری به دور از قومیتها و مذاهب
بدیهی است که عراق، کشور قومیتها است و بدون احتساب جمعیت اقوام و دیگر مذاهب در این کشور، توزیع مناصب سیاسی با ابهام مواجه خواهد شد. دولت کنونی عراق با بهرهگیری از تجربه سالهای گذشته تصمیم گرفت تا سرشماری را با اهدافی ملی و نه سیاسی انجام دهد.
شهر کرکوک و بخش الدبس در استان کرکوک، شهر طوزخورماتو در استان صلاح الدین، شهر خانقین در استان دیالی، شهر سنجار و منطقه سهل نینوا در استان نینوا جزو مناطقی هستند که اقلیم کردستان عراق بر آن ادعای حاکمیت دارد. استدلال مقامات اقلیم کردستان این است که تا زمانیکه جمعیت غالب این شهرها را کردها تشکیل میدهند، این مناطق باید جزئی از قلمروی اقلیم کردستان عراق نیز محسوب شوند./تسنیم