دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آغاز سرشماری سراسری در عراق پس از ۲۷ سال

عراق، کشور قومیت‌ها است و بدون احتساب جمعیت اقوام و دیگر مذاهب در این کشور، توزیع مناصب سیاسی با ابهام مواجه خواهد شد. دولت کنونی عراق با بهره‌گیری از تجربه سال‌های گذشته تصمیم گرفت تا سرشماری را با اهدافی ملی و نه سیاسی برگزار کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۷ - ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 19
کد خبر: ۲۶۳۵۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، پس از گذشت ۲۷ سال از آخرین سرشماری انجام گرفته در کشور عراق، فردا سرشماری عمومی آغاز می‌شود. آخرین سرشماری انجام گرفته در عراق به سال ۱۹۹۷ باز می‌گردد. مطابق قانون، دولت عراق موظف است هر ده سال سرشماری را در سطح ملی انجام دهد، اما به دلیل بی‌ثباتی که عراق در سال ۲۰۰۷ تجربه می‌کرد امکان برگزاری سرشماری توسط دولت عراق سلب شد.


در سال ۲۰۱۷ نیز مقرر شده بود که سرشماری انجام گیرد، اما به دلیل وجود اختلافات سیاسی میان قومیت‌ها و برگزاری همه‌پرسی استقلال‌طلبانه اقلیم کردستان عراق، شرایط مناسبی برای انجام سرشماری وجود نداشت.

در آخر، دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با همراهی دیگر احزاب سیاسی تصمیم گرفتند تا با توجه به شرایط آرام و باثباتی که در این کشور حاکم است سرشماری را در روز‌های ۲۰ و ۲۱ نوامبر برگزار کنند.

سرشماری به دور از قومیت‌ها و مذاهب

بدیهی است که عراق، کشور قومیت‌ها است و بدون احتساب جمعیت اقوام و دیگر مذاهب در این کشور، توزیع مناصب سیاسی با ابهام مواجه خواهد شد. دولت کنونی عراق با بهره‌گیری از تجربه سال‌های گذشته تصمیم گرفت تا سرشماری را با اهدافی ملی و نه سیاسی انجام دهد.

شهر کرکوک و بخش الدبس در استان کرکوک، شهر طوزخورماتو در استان صلاح الدین، شهر خانقین در استان دیالی، شهر سنجار و منطقه سهل نینوا در استان نینوا جزو مناطقی هستند که اقلیم کردستان عراق بر آن ادعای حاکمیت دارد. استدلال مقامات اقلیم کردستان این است که تا زمانی‌که جمعیت غالب این شهر‌ها را کرد‌ها تشکیل می‌دهند، این مناطق باید جزئی از قلمروی اقلیم کردستان عراق نیز محسوب شوند./تسنیم

کلمات کلیدی: سرشماری عراق
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار