ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

پیامدهای سقوط نظام سوریه بر تحولات منطقه

تبدیل سوریه به زمین سوخته از دیدگاه غرب و رژیم اشغالگر قدس، پیامدهایی برای واشنگتن و تل آویو به عنوان دو کارگردان اصلی تحولات اخیر خواهد داشت. برخی از این پیامدها مشمول اصل غافلگیری است و می‌تواند خلاء ناشی از سقوط حکومت بشار اسد را به جای نقطه قوت، به نقطه ضعف اشغالگران و مهره‌هایشان تبدیل کند.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 08
کد خبر: ۲۶۵۰۶۹

پیامدهای سقوط نظام سوریه بر تحولات منطقه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ گرچه رسانه های غربی و صهیونیستی در حال تمجید مستمر و اغراق آمیز مهره های تروریستی خود در سوریه هستند و در مقابل، تلاش می کنند چهره بازنده و شکست خورده مطلق را از اردوگاه ارتش سوریه ترسیم کنند، اما در ماورای این معادله برخی دغدغه های پررنگ و اساسی در واشنگتن و تل آویو خودنمایی کرده و ذهن راهبردنویسان ارشد این دو را مشغول ساخته است.

در روزهای اخیر در چندین مورد نیروهای وابسته به هیئت تحریرالشام، قسد، تشکیلات موسوم به «ارتش آزاد» (معارضان سوری) و کُردهای مخالف سوری به جان یکدیگر افتادند

 

نخستین دغدغه، مربوط به آینده نگاری تحولات سوریه است غرب و رژیم صهیونیستی تاریخ مصرف تسلط مهره های خود بر نقاطی که در دستشان قرار داشت را دقیقاً نمی دانستند. تغییر فرامتن نبرد در منطقه غرب آسیا و حتی وقوع برخی رخدادهای میدانی و غیرقابل پیش بینی، معادله را می تواند در یک لحظه تغییر دهد. در جریان تحولات خونینی که میان سال های 2013 تا 2018 میلادی با عاملیت داعش و گروه های تروریستی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی به وقوع پیوست، بارها مناطق کلیدی و راهبردی سوریه در اختیار مهره های بازی دشمن قرار گرفت و آزاد شد.

 

دومین دغدغه غرب و رژیم اشغالگر قدس، معطوف به مناسبات سلبی حاکم میان تروریست هاست. در روزهای اخیر در چندین مورد نیروهای وابسته به هیئت تحریرالشام، قسد، تشکیلات موسوم به «ارتش آزاد» (معارضان سوری) و کُردهای مخالف سوری به جان یکدیگر افتادند و بر سر تصرفات درگیری هایی میانشان رخ داد. گرچه سیاست رسانه ای و تبلیغاتی غرب و رژیم اشغالگر قدس، تمرکززدایی از منازعات است، اما نباید فراموش کرد دیر یا زود این منازعات ( که وقوعشان قطعی است) در معرض دید مخاطبان تحولات منطقه قرار خواهد گرفت. ترکیه نیز به عنوان حامی مشترک منطقه ای این گروه ها، بارها ناتوانی خود را در کنترل و مدیریت اختلافات نشان داده است.

 

سومین و آخرین دغدغه، مربوط به پیامدهای سقوط نظام سوریه بر دیگر پرونده های منطقه است. افکار عمومی دنیا متوجه ارتباط و پیوستگی تحولات جاری در سوریه، لبنان، یمن،  غزه ، عراق و ... با یکدیگر هستند. تبدیل سوریه به زمین سوخته (از دیدگاه غرب و رژیم اشغالگر قدس) هزینه ها و تبعاتی برای واشنگتن و تل آویو به عنوان دو کارگردان اصلی تحولات اخیر خواهد داشت. برخی از این عواقب، مشمول اصل غافلگیری است و می تواند خلاء ناشی از سقوط حکومت مستقر (بشار اسد) را به جای نقطه قوت، به نقطه ضعف اشغالگران و مهره های آنها تبدیل کند. 

ارسال نظر