انجام این یک کار در هر هفته می‌تواند روند پیری بیولوژیکی را کند کند-راهبرد معاصر
علت دود غلیظ در آسمان آبادان اعلام شد/ آتش‌سوزی در پالایشگاه چند توصیه درمانی درباره سوختگی‌های سطحی و عمیق تاج: در برخی استان‌ها هنوز مشکل ورود بانوان به ورزشگاه‌ها وجود دارد تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ پاداش عجیب قهرمانان دوومیدانی سیستان و بلوچستان کم کاری تیروئید و خطر اختلالات ذهنی و یادگیری در کودکان ببینید/ گازمان را قطع کنید، تلفن‌تان را قطع می‌کنیم! / ماجرای درگیری عجیب ادارۀ گاز و مخابرات پردیس ماجرای کشف ۴ سر بریده در پارک‌های تهران داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟

انجام این یک کار در هر هفته می‌تواند روند پیری بیولوژیکی را کند کند

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که فعالیت داوطلبانه، حتی به مدت یک ساعت در هفته، می‌تواند منجر به کند شدن روند پیری بیولوژیکی شود، به‌ویژه در میان بازنشستگان.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۰۵ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 25
کد خبر: ۲۶۶۶۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سن بیولوژیکی نشان‌دهنده وضعیت سلول‌ها و بافت‌های شماست و نشان می‌دهد که سرعت پیری شما در مقایسه با سن تقویمی‌تان چگونه است.

کارشناسان معتقدند که داوطلبی می‌تواند به شما کمک کند عمر طولانی‌تری داشته باشید، زیرا ترکیبی از فواید جسمی، اجتماعی و روانی را به همراه دارد.

یافته‌های مطالعه

مطالعه‌ای که قرار است در شماره ژانویه مجله Social Science & Medicine منتشر شود، نشان داده است که فعالیت داوطلبانه، حتی برای یک ساعت در هفته، با کند شدن پیری بیولوژیکی مرتبط است. این مفهوم نشان‌دهنده این است که سلول‌ها و بافت‌های بدن شما چگونه در مقایسه با سن واقعی‌تان به نظر می‌رسند.

پژوهشگران پس از کنترل متغیر‌های دیگری که می‌توانند روند پیری بیولوژیکی را کند کنند، از جمله فعالیت بدنی، وضعیت سیگار کشیدن، نوشیدن بی‌رویه، چاقی و غیره، باز هم ارتباط میان داوطلبی و کند شدن روند پیری را یافتند.

ارتباط داوطلبی و پیری بیولوژیکی

پژوهشگران داده‌های ۲۶۰۵ آمریکایی بالای ۶۲ سال را تحلیل کردند. آنها بررسی کردند که این افراد چند وقت یک بار داوطلب می‌شوند، آیا شاغل هستند یا بازنشسته، و سن بیولوژیکی آنها را با استفاده از ابزار‌های پیشرفته اندازه‌گیری کردند.

نتایج نشان داد افرادی که بین یک تا چهار ساعت در هفته داوطلبی می‌کردند، در مقایسه با افرادی که هیچ‌گونه فعالیت داوطلبانه نداشتند، پیری بیولوژیکی کندتری را تجربه می‌کردند.

بازنشستگان بیشترین بهره را از داوطلبی بردند، به طوری که حتی یک ساعت داوطلبی در هفته ارتباط قوی‌تری با کند شدن روند پیری در میان این گروه داشت. همچنین، هرچه فرد ساعات بیشتری را به داوطلبی اختصاص می‌داد، تأثیر مثبت بیشتری بر سلامتی او مشاهده می‌شد. افرادی که بیش از چهار ساعت در هفته داوطلبی می‌کردند، بیشترین کاهش در سرعت پیری بیولوژیکی را تجربه کردند.

داوطلبی و سالمندی سالم‌تر

داوطلبی تأثیرات قابل‌توجهی بر سلامتی و طول عمر دارد که ناشی از ترکیب فواید جسمی، اجتماعی و روانی است.

• فعالیت بدنی: داوطلبی اغلب شامل فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی است که به سالم‌تر شدن فرایند پیری کمک می‌کند.

• روابط اجتماعی: ارتباطات اجتماعی نقش کلیدی دارند. داوطلبی می‌تواند شبکه‌ای اجتماعی ایجاد کند و احساس انزوا را کاهش دهد.

• احساس هدفمندی: داوطلبی به افراد حس هدف و معنا در زندگی می‌دهد که می‌تواند سلامت روان را بهبود بخشد.

چه در قالب راهنمایی، سازمان‌دهی رویداد‌های اجتماعی، یا توزیع غذا باشد، داوطلبی ممکن است به شما کمک کند که طولانی‌تر و بهتر زندگی کنید. / هلث

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار