سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

پژوهشگران: حواس‌پرتی هنگام غذاخوردن می‌تواند باعث افزایش وزن شود

بسیاری از ما هنگام غذاخوردن، حواسمان پرت چیز‌های دیگر است. مشغول کاری هستیم یا شبکه‌های اجتماعی را نگاه می‌کنیم. به گفته محققان، حواس‌پرتی هنگام غذاخوردن می‌تواند عواقب نامطلوبی برای سلامتی داشته باشد و با افزایش وزن همراه است. استاد روانشناسی اجتماعی دانشگاه لیدن هلند، می‌گوید: «تقریباً ۷۰ تا ۷۵ درصد مواقع، مردم هنگام غذاخوردن حواسشان پرت است و کار دیگری می‌کنند.» به گفته او، حواس‌پرتی هنگام غذاخوردن ممکن است برای سلامتی مضر باشد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۲۴ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 13
کد خبر: ۲۶۸۳۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ بسیاری از ما هنگام غذاخوردن، حواسمان پرت چیز‌های دیگر است. مشغول کاری هستیم یا شبکه‌های اجتماعی را نگاه می‌کنیم. به گفته محققان، حواس‌پرتی هنگام غذاخوردن می‌تواند عواقب نامطلوبی برای سلامتی داشته باشد و با افزایش وزن همراه است.

براساس گزارش واشینگتن پست، «لوته ون دیلن» (Lotte van Dillen)، استاد روانشناسی اجتماعی دانشگاه لیدن هلند، می‌گوید: «تقریباً ۷۰ تا ۷۵ درصد مواقع، مردم هنگام غذاخوردن حواسشان پرت است و کار دیگری می‌کنند.» به گفته او، حواس‌پرتی هنگام غذاخوردن ممکن است برای سلامتی مضر باشد.

مطالعات محققان دانشگاه لیدن نشان داده است وقتی حواسمان پرت است، بیشتر غذا می‌خوریم. همچنین پس از پایان غذا، احتمال اینکه زودتر از همیشه سراغ وعده بعدی برویم بیشتر است؛ به‌این‌ترتیب، پرخوری منظم منجر به افزایش وزن می‌شود.

لوته ون دیلن می‌گوید اگر وقتی غذا می‌خورید، حواستان جای دیگری باشد، نه‌فقط ممکن است اضافه‌وزن بگیرید، بلکه حواس‌پرتی‌ها با مختل‌کردن سیگنال‌های مغز، ما را از چشیدن یا لذت‌بردن از غذایی که می‌خوریم، بازمی‌دارند؛ به‌عبارتی، در این شرایط به‌رغم اینکه بیشتر غذا می‌خوریم، از غذایمان لذت نمی‌بریم.

غذا که می‌خوریم، روده ما هورمون‌های سیری مانند لپتین، گرلین و GLP-۱ ترشح می‌کند که به مغز سیگنال می‌دهد سیر شده‌ایم. این فرایند حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. اما حواس‌پرتی انتقال این سیگنال‌های سیری را سخت‌تر می‌کند.

ون دیلن و همکارانش سال ۲۰۱۳ پژوهشی انجام دادند و از ۴۲ شرکت‌کننده خواستند لیموناد خود را با سیروپ شیرین کنند. درعین‌حال با تست شناختی آسان (شامل به‌خاطرسپردن عددی یک‌رقمی) حواسشان پرت شده بود؛ برخی دیگر نیز باید کار سخت‌تری مانند به‌خاطرسپردن عددی هفت‌رقمی را انجام می‌دادند. کسانی که کار ذهنی سخت‌تری داشتند، ۵۰ درصد بیشتر سیروپ شیرین به لیموناد خود اضافه کردند، اما نوشیدنی خود را شیرین‌تر از شرکت‌کنندگانی که کار ذهنی ساده‌تر را انجام می‌دادند، گزارش نکردند.

در مطالعه‌ای تکمیلی سال ۲۰۲۳ نیز ون دیلن و همکارانش ۴۶ شرکت‌کننده را در اسکنر مغز fMRI قرار دادند و از طریق بسته‌ای از لوله‌ها به آنها آب قند با سطوح مختلف شیرینی دادند. هنگامی که شرکت‌کنندگان تست شناختی چالش‌برانگیز را انجام می‌دادند، محلول قند قوی را نسبت به زمانی که تست آسان بود کمتر شیرین ارزیابی کردند. به گفته محققان، مغز پریشان فعالیت کمتری در اینسولا (insula) داشت، منطقه‌ای در مغز که برای پردازش چشایی مهم است.

همچنین ون دیلن و همکارانش سال ۲۰۲۴ در مطالعه‌ای شواهدی پیدا کردند که حواس‌پرتی باعث می‌شود فعالیت‌های لذت‌بخشی مانند خوردن میان‌وعده، خواندن رمان یا تماشای تلویزیون کمتر لذت‌بخش باشند. / دیجیاتو

مطالب مرتبط
ارسال نظر