تصادف زنجیره ای در اتوبان تهران–قم/ آمار مصدومان کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل‌قبول وضعیت ذخایر سد‌های تهران بحرانی‌تر شد هشدار برف و باران برای ۲۰ استان بازداشت سرشبکه اصلی باند سودجویی ۵۰۰ میلیاردی از شرکت‌های معدنی و دولتی لغو اجرای طرح زوج و فرد از در منزل در تهران از پنجشنبه کارگروه اضطرار آلودگی هوا: تاکسی‌های اینترنتی باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند وزیر علوم: آزمون جامع دکتری به طور کامل حذف نمی‌شود صندوق بازنشستگی: در یک سال گذشته تعداد حقوق‌بگیران ۲.۶ درصد افزایش یافته/ ۶۵ درصد این افراد مرد و ۳۵ درصد زن هستند غیرحضوری شدن مدارس آذربایجان شرقی در هفته آینده پلیس راهور دیر خبر داد، اما طرح زوج یا فرد بی‌توقف اجرا می‌شود دورکاری بانوان شاغل ادارات خوزستان در روز چهارشنبه به مناسبت روز زن اتوبوس و مترو در این روز رایگان شد هشدار بارش‌های سنگین در ۵ استان؛ بارش برف و باران در ۱۵ استان از فردا چهارشنبه مدارس نمونه دولتی حذف می‌شوند؟ هوا سرد می‌شود / باران تا جمعه در تهران ادامه دارد

قاضی مقیسه که بود؟ / پرونده‌های مهم قاضی معروف؛ از تاجزاده تا شاخ‌های اینستاگرامی

صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه به شهادت رسیدند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۲۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 18
کد خبر: ۲۶۸۷۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه به شهادت رسیدند.

محمد مقیسه، قاضی معروف پرونده‌های امنیتی و رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب بود. وی متولد ۱۳۳۵ بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۶۴ به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و پس از آن دادیار و ناظر زندان رجایی‌شهر کرج شد. قاضی مقیسه بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه متهمان سیاسی و اقتصادی بسیاری نقش داشت.

وی در طول ۸ سال دفاع مقدس، سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبهه‌ها را نیز در کارنامه دارد.

پرونده رهبران بهایی، برخی اغتشاشگران سال ۸۸ از جمله پرونده‌هایی هستند که مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده‌است. پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده‌است. مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

قاضی مقیسه هم چنین در سال ۱۳۹۶، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به این دادگاه کشاند.

رسیدگی به پرونده موسوم به شاخ‌های اینستاگرامی نیز به ریاست قاضی مقیسه انجام شده بود.

قاضی مقیسه در سال‌های اخیر در بسیاری از پرونده‌های مهم امنیتی حکم صادر کرده است که از آن جمله می‌توان به پرونده نسرین ستوده اشاره کرد.

همچنین در هفته‌های اخیر صدور حکم ۱۰ سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

قاضی مقیسه در فهرست تحریم‌های دولت ایالات متحده آمریکا هم قرار گرفته بود. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار