قصه تلخ مفقودشدگان در غزه-راهبرد معاصر
تبادل اسرا در نخستین روز آتش‌بس غزه / سه زن اسرائیلی آزاد شدند ببینید / لحظه ورود هیات صلیب سرخ به زندان عوفر برای تحویل گرفتن اسرای فلسطینی الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است بیش از ۶۰ نفر در انفجار نفتکش در نیجریه کشته شدند مقام ارشد طالبان خواستار لغو ممنوعیت تحصیل زنان و دختران افغان شد زمان و جزئیات مراسم تحلیف و آغاز دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق

قصه تلخ مفقودشدگان در غزه

مسئله مفقودشدگان در غزه از زمان آغاز جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه این منطقه، یکی از مسائل بسیار دردناک انسانی بوده و تعداد مفقودی‌ها بین ۱۱ تا ۱۵ هزار نفر و شاید بیشتر تخمین زده می‌شود که هنوز مشخص نیست، توسط صهیونیست‌ها ربوده یا شهید شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۳۰ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 19
کد خبر: ۲۶۸۸۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، پرونده مفقودین در نوار غزه از ماه‌های ابتدایی جنگ، همواره یکی از پرونده‌های پیچیده بوده که در سایه نبود امکانات جهت رسیدگی به آن، تاکنون سرنوشت این پرونده مبهم مانده است.

 

با اعلام آتش بس در نوار غزه، هزاران خانواده در این باریکه منتظرند تا سرنوشت فرزندان مفقود شده آنها مشخص شود؛ زیرا اطلاعات ضد و نقیضی درباره وضعیت مفقود شدگان وجود دارد و خانواده‌های آنها نمی‌دانند که این افراد شهید شده و زیر آوارها مانده‌اند و یا به دست نیروهای اشغالگر صهیونیستی از غزه ربوده شده‌اند.

 

پرونده پیچیده مفقودشدگان در نوار غزه

طبق آمار دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تعداد مفقودان در این باریکه از زمان آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی ضد غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون به حدود 11200 نفر رسیده است. البته وزارت بهداشت و دولت غزه به دلیل نبود امکانات کافی و نابودی همه تجهیزات در جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه نمی‌توانند آمار دقیق شهدا و مفقود شدگان را تخمین بزنند و طبق اعلام نهادهای جهانی، آمار واقعی قربانیان 40 درصد بیشتر از آماری است که وزارت بهداشت غزه می‌دهد.

 

بنابراین به نظر می‌رسد که تعداد مفقودان هم همانند شهدا بسیار بیشتر از چیزی باشد که توسط وزارت بهداشت غزه اعلام شده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از مفقودان به شهادت رسیده‌اند و پیکرهای آنها زیر آوار مانده است و به دلیل حجم زیاد آوار و نبود امکانات، تیم‌های امدادی نتوانستند پیکرهای این افراد را از زیر آوار بیرون بیاورند. همچنین ارتش اشغالگر همواره مانع از انجام کار تیم‌های بین المللی و اداره دفاع مدنی غزه برای آواربرداری و نجات مجروحان و بیرون کشیدن پیکرهای شهدا شده است.

 

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه مستقر در ژنو در گزارشی اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از آواربرداری و ممانعت از پیدا کردن پیکرهای شهدا از زیر آوار ساختمان‌های ویران شده و هدف قرار دادن مکرر امدادگران و تیم‌های دفاع مدنی که در تلاش برای بیرون کشیدن پیکرهای قربانیان بودند را مستند و تاکید کرد که اسرائیل از ورود هرگونه امکانات، از جمله سوخت جهت راه‌اندازی خودروها و ماشین آلات سنگین در نوار غزه برای آواربرداری جلوگیری کرده است.

 

«صلاح عبدالعاطی» رئیس هیئت بین‌المللی حمایت از حقوق ملت فلسطین در این زمینه اعلام کرد که از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، حدود 15 هزار نفر در این باریکه مفقود شده‌اند و امکانات کافی برای ارزیابی دقیق آمار مفقود شدگان وجود ندارد. همچنین بسیاری از خانواده‌ها نتوانسته‌اند آمار مفقود شدگان خود را گزارش دهند و بسیاری از خانواده‌ها منتظر پایان تجاوزات و روشن شدن سرنوشت مفقودی‌ها هستند.

 

قصه تلخ خانواده‌های مفقود شدگان در غزه

«احمد جاب الله» یکی از شهروندان فلسطینی که در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه زندگی می‌کند، می‌گوید: بعد از اعلام ارتش اشغالگر جهت انجام عملیات زمینی در شمال غزه و صدور دستور تخلیه این منطقه، ما می‌خواستیم از اردوگاه بیرون برویم، اما خواهرم از ترک خانه و فرار به مناطق غرب شهر غزه امتناع کرد.

 

وی افزود: من بسیار به خواهرم اصرار کردم که با ما بیاید؛ به ویژه اینکه او از بیماری‌های مزمن رنج می‌برد و فشار خونش بسیار بالا بود. اما هر کاری کردیم او با ما نیامد و از طریق پیامک با یکدیگر ارتباط داشتیم تا اینکه از اواسط ماه مه گذشته دیگر خبری از خواهرم نشد و ما در تمام این مدت همچنان نگرانیم. هشت ماه تمام است که ما هیچ اطلاعی از سرنوشت خواهرم نداریم و تنها می‌خواهیم بدانیم که چه بر سر او آمده است؟ آیا شهید شده و یا زنده است و اگر شهید شده حداقل بتوانیم پیکر او را دفن کنیم.

 

«مصطفی محمود» شهروند 32 ساله فلسطینی که در 20 دسامبر 2024 از اردوگاه جبالیا آواره شده بود، در سایه تشدید عملیات‌های نظامی اخیر اسرائیل در شمال نوار غزه مفقود شد. برادر او می‌گوید که مصطفی بعد از تشدید بمباران‌های اسرائیل، از اردوگاه جبالیا به شهر بیت لاهیا فرار کرد و با وجود خطرات زیادی که این منطقه را تهدید می‌کرد، اما در شمال غزه ماند و بر اثر اصابت ترکش یکی از موشک‌ها در مجاورت بیمارستان کمال عدوان مجروح شده بود.

 

برادر این شهروند مفقود شده در غزه گفت: بعد از تشدید حملات اسرائیل به بیت لاهیا، مصطفی به همراه پدر و برادر همسرش فرار کردند تا به همسر او در غرب شهر غزه بپیوندند و ما شنیدیم که توسط یک کوادکوپتر اسرائیلی مورد هدف قرار گرفتند. اما از یک ماه گذشته تاکنون هیچ اطلاعی درباره سرنوشت آنها نداریم.

 

«عبدالله عبدالقادر» از دیگر شهروندان غزه که پسرش در جریان جنگ مفقود شده است، می‌گوید که ما در اکتبر 2023 از محله شیخ رضوان در شهر غزه به اردوگاه النصیرات و مرکز این باریکه آواره شدیم و دو روز بعد از رسیدن ما به این اردوگاه، پسرم از چادر بیرون رفت و از آن روز به بعد هیچ خبری از او نداریم.

 

«غسان سعده» جوان 32 ساله فلسطینی هم بیش از یک سال است که در غزه مفقود شده و خانواده او همچنان منتظر یک خبر هستند. پدر غسان می‌گوید که پسرم در 9 ژانویه 2024 بعد از اینکه از خانه خارج شد به سمت مناطق غربی اردوگاه جبالیا رفته بود و از آن تاریخ هیچ خبری از او نداریم. ما مدتی طولانی در بیمارستان‌ها به دنبال غسان گشتیم و حدس می‌زدیم که شهید یا مجروح شده باشد. دو پسر دیگرم باسل و مومن، زمانی که در منطقه دوار التوام در شمال غرب شهر غزه به دنبال غسان می‌گشتند هدف حمله تانک‌های اسرائیل قرار گرفتند و هر دو شهید شدند.

 

پدر غسان که دو پسرش را از دست داده و یک پسرش هم همچنان مفقود است می‌گوید: امیدواریم که خداوند برای ما جبران کند و حداقل من بتوانم غسان را پیدا کنم.

 

طی ماه‌های گذشته کمپینی در رسانه‌های اجتماعی برای حمایت از خانواده‌های مفقود شدگان در نوار غزه به راه افتاده و صدها درخواست برای پیدا کردن مفقودی‌ها در مناطق مختلف این باریکه مطرح شده است و خانواده‌های آنها می‌خواهند دست کم خبری درباره شهید یا زنده بودن فرزندانشان پیدا کنند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار