قطر هزینه حمله ترکیه به شمال سوریه را تامین کرد-راهبرد معاصر

قطر هزینه حمله ترکیه به شمال سوریه را تامین کرد

مولود چاووش اوغلو در توئیتی اذعان کرد که امیر قطر بخش عمده ای ازهزینه مالی عملیات چشمه صلح را تامین نموده است. عملیات یاد شده با انتقاد فزاینده جامعه بین المللی همراه بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 04
کد خبر: ۲۶۹۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که دامنه جنگ میان ترکیه و شبه نظامیان کُرد فروکش کرده و با عقب نشینی یگان های مدافع خلق زمینه برای گشتزنی نظامی روس ها با تُرک ها در شمال سوریه فراهم آمده؛ وزیر خارجه ترکیه در توئیتی اعتراف نمود که قطر بخش عمده ای از هزینه مالی حمله به شمال سوریه را پرداخت نموده است.

 

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز یکشنبه 3 نوامبر 2019 فاش کرد که عملیات تجاوز نظامی ترکیه به شمال سوریه برای ایجاد «منطقه امن» از سوی قطر تامین مالی شده است.

 

وزیر امور خارجه ترکیه در صفحه توئیترش نوشت که با شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی، امیر قطر در دوجه دیدار کرده و «سلام رجب‌طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه را به او رساندم و از قطر برای تامین مالی عملیات چشمه صلح تشکر کردم.»

 

چاووش‌اوغلو درباره مقدار پولی که قطر برای حمایت از تجاوز نظامی به سوریه پرداخت کرده را اعلام نکرد. پیش از این اردوغان کوشیده بود که آمریکا و کشورهای اروپایی را به تامین مالی این عملیات نظامی ترغیب کند ولی موفق به این کار نشده بود.

 

در پی موافقت آنکارا با هماهنگی میدانی با نیروهای نظامی روسیه، ایران و دولت سوریه، ادامه عملیات نظامی چشمه صلح در حال حاضر با چالش‌هایی مواجه شده است.

 

اوغلو پیش از دیدار با امیر قطر، با محمد آل‌ثانی، وزیر امور خارجه این کشور دیدار کرده و روابط دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای مهم برای دو کشور را به بحث و گفتگو گذاشته بود.

 

او برای مشارکت در نشست وزیران گروه تماس سازمان همکاری‌های اسلامی درباره سومالی، به دوحه رفته است.

 

پس از آغاز اقدام نظامی ترکیه در شمال سوریه موسوم به "چشمه صلح" (۱۷ مهر) امیر قطر در تماس تلفنی با رییس جمهور ترکیه درباره تحولات سوریه بحث و گفت و گو کرد.

 

با وجود انتقادهای تعدادی از کشورهای عربی به حمله ترکیه به مناطق شمالی سوریه و فراخوان اتحادیه عرب برای تشکیل جلسه ای فوق العاده در این باره، دوحه این حملات را محکوم نکرد.

 

روابط ترکیه و قطر پس از بحران خلیج فارس و قطع رابطه عربستان، امارات، بحرین و مصر با دوحه، وارد مرحله جدیدی شد و این روابط در همه زمینه ها پیوسته رو به رشد است و دو طرف در بسیاری از موضوعات منطقه ای و بین المللی دیدگاهی مشترک دارند.

 

از زمانی که عربستان، امارات و بحرین از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم تمامی روابط خود با این کشور را روابط خود را با این کشور قطع کردند، ترکیه یک هم پیمان مهم برای قطر به شمار می آید.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده