به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نه تنها نمایشگاه استعدادهای سینماییِ این مرز و بوم، بلکه آینهای برای انعکاس زیبایی های هنر و هنرمندان جدید و پیشکسوت بود. در 10 روز جشنواره که از آغاز دهه فجر آغاز و 22 بهمن به پایان دفتر رسید، داستان ها و روایت های مختلفی بر پرده سینما به نمایش درآمد؛ خاطره بزرگمردان عرصه مقاومت و ایثار زنده شد، امیدها با فیلم های کمدی و درام های اجتماعی ناب رنگ تازگی گرفت و مستندهای تاریخی و فرهنگی نگاه خاصی جاری کرد.
در آیین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از خانواده شهدایی که برشی از زندگی آنها در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، تجلیل شد
هر فیلم ترجمانی از احساسات و افکارِ کارگردانش بود که از زاویه دید وی جهان پیرامون را تصویر کرده بود. جشنواره چهل و سوم فجر انقلاب تمام شد، سیمرغهای بلورین در اختتامیه آن بر شانه منتخبان فرود آمد، از هنرمندان برگزیده تجلیل شد و حضار سال ها کوشش بیوقفه شان را ستایش کردند.
سیمرغ های بلورین فجر همانند تندیس های ویژه، حاوی پیامی از شور و شوق و زندگی در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب است که نه تنها در این سالن به گوش میرسد، بلکه به گوش تمام علاقمندان سینما در سراسر ایران و جهان خواهد رسید و نشان می دهد این رویداد انقلابی هر سال گرم تر و پر شکوه تر از سال قبل خالق آثار ماندگاری خواهد شد که بعدها تاریخ این سرزمین را روایت خواهند کرد.
در آیین اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از خانواده شهدایی که برشی از زندگی آنها در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، تجلیل شد.
عنایت بخشی برای فیلم «شاه نقش» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد دریافت کرد. سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد به فرهاد آئیش برای فیلم «موسی کلیم الله» اهدا شد. لیندا کیانی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای فیلم «۱۹۶۸» دریافت کرد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی مرد به مصطفی زمانی برای «شمال از جنوب غربی» اهدا شد. نوید پورفرج برای ایفای نقش در فیلم «گوزنهای اتوبان» دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد. سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن به فریبا نادری برای فیلم « شوهر ستاره» رسید.
محمدامین همدانی و محمد خیراندیش سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی را برای « پسر دلفینی۲» دریافت کردند. محمود کریمی جایزه بهترین کارگردانی اول را برای فیلم «بچه مردم» دریافت کرد. فیلم «رها» سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول را برای سعید خانی به ارمغان آورد.
فیلم «خدای جنگ» به تهیهکنندگی سعید سعدی و کارگردانی حسین دارابی و فیلم «ناتور دشت» به تهیهکنندگی مهدی فرجی و کارگردانی سید محمدرضا خردمندان جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه ملی سردار سلیمانی را دریافت کردند. محمود کریمی و فائزه یارمحمدی سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه را برای فیلم «بچه مردم» دریافت کردند.
جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم سینمایی «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی تعلق گرفت. سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی روی شانه حمید زرگرنژاد برای کارگردانی فیلم «شمال از جنوب غربی» نشست. «زیبا صدایم کن» سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای سید مازیار هاشمی به ارمغان آورد. فیلم سینمایی «پیشمرگ» به عنوان فیلم برگزیده تماشاگران جشنواره چهلوسوم معرفی شد.
همچنین در دیگر بخش های جشنواره دیپلم افتخار اقتباس ادبی به سهیلا پور محمدی برای فیلم «کوتی» رسید. سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی را نادره سادات سرکی برای فیلم کوتاه «دادرسی» به خانه برد. سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به «شِگرد» به تهیهکنندگی جعفر صادقی رسید. سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند داستانی را نیما مهدیان برای «یک وجب خاک» به خانه برد.
سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی به علیرضا واعظ برای فیلم « موسی کلیمالله» رسید. سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری به امیر ولیخانی برای فیلم « صیاد» اهدا شد. حمید رسولیان برای سه فیلم نامزد دریافت سیمرغ بود. در این بخش با قدردانی از فیلمهای «۱۹۶۸» و «اسفند»، سیمرغ بلورین به فیلم سوم وی یعنی «صیاد» اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم سینمایی «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی تعلق گرفت
شهرام خلج سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی را برای فیلم « موسی کلیمالله» دریافت کرد. کیوان مقدم سیمرغ بلورین این بخش را برای «موسی کلیم الله» به خانه برد. سیمرغ بلورین بهترین صدا (صدابردار- صداگذار) به میثم یاردیلو و حسین قورچیان برای «گوزنهای اتوبان»اهدا شد.
سیمرغ بهترین موسیقی متن نیز به کارن همایونفر برای «اسفند» اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای فیلم «بچه مردم» اهدا شد. علی محمد قاسمی برای فیلم «شمال از جنوب غربی» سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری را دریافت کرد. دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری نیز به میلاد پرتو برای «بچه مردم» رسید.
دفتر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با اهدای جوایز همزمان با طلیعه فجر و تجدید پیمان مردم ایران با انقلاب در ۲۲بهمن بسته شد.