«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

روز هشتم جشنواره فجر۴۳/ پیشمرگ زال و رودابه

در روز هشتم جشنواره فیلم فجر دو فیلم اجتماعی، یک پویانمایی و یک فیلم دفاع مقدس در سالن اصحاب رسانه برج میلاد به نمایش درآمد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 08
کد خبر: ۲۷۰۴۹۵

روز هشتم جشنواره فجر۴۳/ پیشمرگ زال و رودابه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ به روزهای پایانی جشنواره فیلم فجر نزدیک می شویم روزهایی که کم کم نظرات پیرامون بهترین فیلم ها و انتخاب آنها زمزمه می شود و هر کس از انتخاب خود می گوید، اما در نهایت هیئت داوران در زمینه فیلم ها نظر می دهند. با وجود این، سیمرغ ها در آسمان هشتمین روز از جشنواره چهل و سوم فجر به پرواز درآمده اند و اینکه بر شانه کدام روایت جذاب جا خوش کنند، باید صبر کرد.

 

روز هشتم جشنواره فیلم فجر با دو فیلم اجتماعی، یک پویانمایی و یک فیلم دفاع مقدس در سالن اصحاب رسانه برج میلاد همراه شد.

 

«شوهر ستاره»، نگاهی متفاوت به زندگی زنان تنها

«شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرج‌زاد نخستین فیلم نمایش داده شده در روز هشتم جشنواره فیلم فجر بود. داستان فیلم روایتگر زنی تنها و به دنبال تغییر است. ستاره، زنی بیوه و کارگر که پس از مواجهه با علائم یائسگی زودرس تصمیم می‌گیرد زندگی‌اش را تغییر دهد.

 

بازیگران فیلم حامد بهداد و فریبا نادری، نازنین احمدی، سوسن پرور، نوشین مسعودیان، زینب شعبانی، الهام شعبانی، میثم دامن‌زه، اکبر معززی، ژاکلین آواره، یوسف یزدانی، فاطمه شکری، حمیدرضا حاجی محمدزاده هستند. در این فیلم فریده سپاه منصور، نادر سلیمانی، هومن حاجی عبدالهی، لاله اسکندری، علی اوجی نیز حضور دارند و نصرت بهنام منش، بهار فردوسی، نازنین منصوری معرفی شده اند. بازیگران خردسال نورا فرهادنیا، هلن رضایی و امیرحافظ هاشم لو هستند. علی اوجی و نرگس محمدی به عنوان تهیه‌کنندگان فیلم نامشان در تیتراژ آمده است.

 

 نشست پرسش و پاسخ این فیلم با استقبال خبرنگاران و اهالی رسانه همراه بود و در جلسه، عوامل فیلم درباره روند ساخت، پیام اثر و چالش‌های تولید صحبت کردند.

 پویانمایی «زال و رودابه» روایتی از شاهنامه فردوسی و به صورت نقاشی متحرک ساخته شده است.

 

«زال و رودابه»، شاهنامه خوانی به سبک جدید

پویانمایی «زال و رودابه» به کارگردانی محمدعلی سجادی، دومین فیلمی بود که به نمایش درآمد و سبکی متفاوت دارد. در واقع نقاشی متحرک است تا محمدعلی سجادی بتواند به وسیله آن بخش‌هایی از شاهنامه فردوسی را به وسیله آن‌ها و صداپیشه‌ها بازخوانی کند.

 

 پویانمایی «زال و رودابه» روایتی از شاهنامه فردوسی و به صورت نقاشی متحرک ساخته شده است.

 

«پیشمرگ»، روایتی از یک فرمانده جنگ

فیلم سوم روز هشتم جشنواره، «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری بود که به روایت برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ می‌پردازد. فیلمبرداری فیلم که در گونه دفاع مقدس تولید شده، در شهرهای مختلف کشور انجام شده است و یکی از ویژگی‌های قابل توجه اثر به شمار می‌رود.

 

شهید سعید قهاری سال 1358 در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیات‌های مختلف حاضر شد. وی سپس تا فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) پیش رفت و سال ۱۳۸۵ در حالی‌که حدود چهار ماه از فرماندهی لشکر ۳ نیروی مخصوص حمزه سیدالشهدا (ع) می‌گذشت، به شهادت رسید.

 

 در آغاز نشست پرسش و پاسخ با اهالی رسانه، آرش زینال خیری تهیه‌کننده از خانواده این شهید قدردانی کرد که اجازه دادند بخشی از رشادت‌هایش به تصویر کشیده شود.

 

مهدی نصرتی (در نقش شهید سعید قهاری‌سعید)، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور همراه با آرش آصفی، عبدالرضا نصاری، مهیار شاپوری، بهرام ابراهیمی، محمد اشکان فر از بازیگران اصلی فیلم پیشمرگ هستند.

 

علی غفاری تأکید کرد، هرچند کتاب «یادداشت‌های سعید» یکی از منابع اصلی فیلمنامه است، اما نویسنده با شخصیت‌های واقعی نیز گفت‌وگو کرد و همسر شهید قهاری در شکل‌گیری فضای اثر نقش پررنگی داشت.

 

«ماریا»، درام هیجان انگیز در بستر اجتماعی

آخرین فیلم روز هشتم «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری ازغدی بود. در این فیلم صابر ابر، پانته‌آ پناهی‌ها و حسین محجوب در کنار دو چهره تازه نام همچون کامیاب گرانمایه و مهشید خدادی به ایفای نقش پرداختند.

 

داستان فیلم پیرامون دختری جوان و علاقه‌مند به بازیگری است که به طور تصادفی فیلمی از تمرین بازیگری اش در نقش روسپی خیابانی منتشر می‌شود. این اتفاق باعث سوءتفاهمی بزرگ می‌شود و زندگی اش و گروه فیلم‌سازی ای که در آن مشارکت داشتند، وارد بحرانی پیچیده می‌شود. این فیلم داستانی از واقعیت و خیال، از اشتباهات و پیامدهای آن را روایت می‌کند.

 

فیلمی که جوان ترین فیلمساز جشنواره چهل و سوم فجر ساحته است. علی لدنی، تهیه‌کننده این اثر سینمایی درباره محوریت داستان که تقابل سنت و مدرنیته است صحبت کرد.

 

«پیر پسر»، نمایش ویژه

«پیر پسر» نمایش ویژه هشتمین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود. داستان فیلم به حواشی فوتبال می‌پردازد و شخصیت اصلی مربی و فوتبالیست قدیمی و بازنشسته است. این شخصیت، به واسطه اتفاقی که برای برادرش رخ می‌دهد، درگیر ماجرایی می‌شود که فراتر از فوتبال است. 

حسن پورشیرازی برای بازی در این فیلم سینمایی جایزه‌ بهترین بازیگر مرد بیست و سومین دوره‌ جشنواره فیلم ترانسیلوانیا رومانی را کسب کرد

 

 با نمایش این اثر سینمایی، برج میلاد شلوغ‌تر از هر وقت دیگری شد و اهالی رسانه برای تماشای آن به کارگردانی اکتای براهنی در صف ایستادند. این فیلم پیش‌تر برنده جایزه بهترین فیلم از پنجاه و سومین دوره جشنواره فیلم روتردام و در جشنواره فیلم ترانسیلوانیا رومانی نیز به عنوان بهترین پرفورمنس و اجرای بازیگران مورد تحسین قرار گرفته بود.

 

 

حسن پورشیرازی نیز برای بازی در این فیلم سینمایی جایزه‌ بهترین بازیگر مرد بیست و سومین دوره‌ جشنواره فیلم ترانسیلوانیا رومانی را کسب کرد. «پیر پسر» برنده‌ جایزه بهترین فیلم بخش سینمای جهان جشنواره فیلم گالوی ایرلند نیز شد.

 

حامد بهداد، لیلا حاتمی، محمد ولی زادگان و با هنرمندی حسن پورشیرازی بازیگران اصلی فیلم هستند و محمدرضا داوودنژاد، فهیمه رحیم نیا، رضا رویگری، علی رحیمی، میثم غنی زاده، مهسا باقری، مهری کاظمی، هژیرسام احمدی، وحید رحمتی و .. در این فیلم حضور دارند.

 

ارسال نظر