«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

در آخرین روز جشنواره فجر 43 چه گذشت؟

دفتر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به پایان رسید و حالا با اعلام نامزدهای سودای سیمرغ باید در انتظار نتیجه این رویداد بزرگ هنری تاریخ سینمای کشور در 46 سالگی انقلاب باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۵ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 10
کد خبر: ۲۷۰۷۲۶

در آخرین روز جشنواره فجر 43 چه گذشت؟

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جشنواره فیلم فجر رویدادی بزرگ در عرصه هنر و سینماست که 43 سال دغدغه های جامعه، داستان های واقعی و زندگینامه های پرفراز و نشیب، ماجراهای هیجان انگیز و کمدی را در گونه های مختلف از درام گرفته تا عاشقانه، کودک و پویانمایی روی پرده می برد. 

 

این جشنواره مخاطبان را در رویدادی فرهنگی ساعتی مهمان دنیای دیگری می‌کند، گاه خنده و شادی و گاه افسوس و اندوه را به نمایش می‌گذارد. 

 

حال این جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری به آخرین برگ تاریخ چهل و سوم خود رسیده است. اما آنچه در آخرین روز این جشنواره روی داد، چه بود؟

خدای جنگ عنوانی است که آمریکایی‌ها به موشکی که ایران در زمان جنگ تحمیلی با اتکا بر توان داخلی تولید کرد، دادند

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در آخرین روز میزبان نمایش دو فیلم سینمایی، نشست خبری و فوتوکال بود. همچنین نامزدهای بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بلافاصله پس از آخرین نشست در سالن اصلی اعلام  شد.

 

«خدای جنگ»، روایتی از پدر موشکی ایران

فیلم سینمایی «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی در نوبت نخست روز آخر به نمایش درآمد.

 

این فیلم برشی از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم روایتی حساس از اتفاقی واقعی و مهم معاصر در حوزه پیشرفت‌های موشکی را به تصویر کشیده است. 

 

خدای جنگ عنوانی است که آمریکایی‌ها به موشکی که ایران در زمان جنگ تحمیلی با اتکا بر توان داخلی تولید کرد، دادند. «خدای جنگ» در حقیقت به دنبال به تصویر کشیدن گوشه ای از تاریخ پر فراز و نشیب ایران در جنگ تحمیلی است. 

 

احسان ثقفی در فیلمنامه سراغ الگویی شخصیت محور رفته است و با تکیه بر جوانی به نام ابراهیم، قصه خود را شکل می دهد. آن هم در برهه زمانی خاصی از جنگ که صدام جنگ را به شکل ناجوانمردانه ای به شهرها رساند و با موشک های دوربرد شهرهای مختلف به ویژه دزفول را آماج حملات خود قرار داد.

 

در این میان خرید 12 موشک از لیبی و فرستادن ابراهیم و گروهش به سوریه برای آموزش پرتاب موشک، نقطه عطف نخست فیلمنامه به شمار می‌رود. با ورود نظامی های لیبی برای راه انداختن موشک ها، تنش بیشتری بر قصه حاکم می‌شود و ابراهیم را در وضعیتی پیچیده قرار می دهد. کشف راز سرهنگ لیبیایی به‌وسیله ابراهیم، نقطه عطف بعدی است که دو گروه را در برابر یکدیگر قرار می دهد.

 

خروج نظامی ها از منطقه و تلاش ابراهیم و گروهش برای راه انداختن موشک، بخش مهمی از نیمه میانی فیلم را به خود اختصاص داده است و قصه را به سمت تریلری پرهیجان پیش می برد.

 

ساعد سهیلی، حسین سلیمانی، پیام احمدی‌نیا، نادر فلاح، داریوش کاردان، مهدی حسینی، مهدی فریضه، پیمان پورنیک‌دست، دانیال نوروش، علی دلپیشه، آزاده سیفی، عبدالرضا نصاری، بهار داورزنی، محمد رضا سروستانی، هومن دارابی و عمار شلق از بازیگران فیلم هستند.

 

«گوزن های اتوبان»، داستانی جذاب از فضای مجازی

«گوزن‌های اتوبان» دومین نمایش روز دهم، آخرین فیلمی بود که در بخش رقابتی به نمایش درآمد. ابوالفضل صفاری از کارگردان‌های جوان و با سابقه سینمای ایران در این کار به سراغ موضوعی اجتماعی رفته است.

 

در خلاصه فیلم آمده است، «عابس که راننده پیک‌ موتوری است، در اتفاقی به دنبال ماشین بلاگری معروف می‌افتد. بلاگر فکر می‌کند، عابس خفت‌گیر و این در حالی است که گوشی‌اش روی لایو است و همه چیز به سرعت وایرال می‌شود…». 

 

فیلم با روند سریع و خوبی شروع می‌شود و خیلی‌زود و به‌موقع به‌سراغ اصل مطلب می‌رود.

 

گوزن های اتوبان بر روی دولبه قرار دارد، زیرا برخی آن را روایت داستانی اجتماعی جالب و پرتنش می دانند و برخی آن را سطحی نگری در روایت بحران های جامعه خوانده اند. حالا باید دید سرنوشت فیلم که چند بازیگر معروف هم در آن بازی کرده اند به کجا خواهد رسید؟

 

الناز شاکردوست، نوید پورفرج، صدف اسپهبدی، سامان صفاری، بهنوش بختیاری، پیمان قاسم خانی بازیگران اصلی و ندا حسینی، مریم شاه‌ولی، نسیم اسدپور، امیر مقیمی، رز ایزدی، مسعود خانی دیگر بازیگران فیلم هستند.

 

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری به پایان رسید و باید دید سیمرغ داران این دوره از جشنواره که با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌ها در تاریخ این رویداد به شمار می‌رود، چه کسانی خواهند بود؟

ارسال نظر
آخرین اخبار