دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آمادگی آفریقای جنوبی برای همکاری هسته‌ای با ایران و روسیه

یک وزیر ارشد دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که این کشور ممکن است برای گسترش ظرفیت انرژی هسته‌ای غیرنظامی خود به روسیه یا ایران روی بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 17
کد خبر: ۲۷۱۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، آفریقای جنوبی که تنها نیروگاه هسته‌ای قاره آفریقا یعنی نیروگاه کویبرگ را اداره می‌کند، برنامه‌ریزی کرده است تا ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق خود اضافه کند تا بحران قطعی برق را که بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشته است، کاهش دهد و میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کم کند.

«گوده مانتاشه» وزیر منابع معدنی و نفتی آفریقای جنوبی در این رابطه گفت: «ما نمی‌توانیم قراردادی داشته باشیم که بگوید ایران یا روسیه نباید پیشنهاداتی ارائه دهند. نمی‌توانیم چنین شرطی داشته باشیم.»

وی در گفت‌و‌گو با رویترز تاکید کرد: «اگر آنها بهترین پیشنهاد را ارائه دهند، پذیرای هر کشوری خواهیم بود.»

آفریقای جنوبی تحت فشار و نظارت واشنگتن قرار گرفته است، زیرا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این ماه کمک‌های آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد.

ترامپ بدون ارائه هیچ‌گونه شواهدی ادعا کرده بود که آفریقای جنوبی در حال «احیای روابط خود با ایران برای توسعه همکاری‌های تجاری، نظامی و هسته‌ای» است.

دفتر «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی این ادعا را رد کرد و اعلام کرد که این کشور هیچ همکاری دوجانبه‌ای با ایران در زمینه انرژی هسته‌ای یا فناوری‌های مرتبط ندارد.

یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده از اظهار نظر درباره احتمال همکاری ایران یا روسیه با آفریقای جنوبی در توسعه انرژی هسته‌ای غیرنظامی خودداری کرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار