وال‌استریت‌ژورنال: نشست ریاض حامل پیام ناگوار برای غرب است ترامپ هفته آینده با ماکرون و استارمر در آمریکا دیدار می‌کند گفتگوی تلفنی نخست وزیران عراق و لبنان در مورد تحولات منطقه برخورد دو هواپیمای کوچک در آریزونا یک کشته بر جای گذاشت حماس: شروط اسرائیل برای مرحله دوم توافق آتش‌بس کاملاً مردود است ترامپ: زلنسکی دیکتاتور است لاوروف: در آینده نزدیک تماس سطح بالا با سوریه خواهیم داشت امیر قطر در دیدار با رهبر انقلاب: هیچ‌گاه ایستادگی جنابعالی در کنار مردم فلسطین فراموش نخواهد شد پوتین نتایج مذاکرات با آمریکا را مثبت ارزیابی کرد آموزش سربازان انگلیسی در رومانی برای اعزام به اوکراین پیام مقتدی صدر به اردن و مصر در مورد کوچ اجباری فلسطینی‌ها میزبانی پزشکیان از امیر قطر تشکیلات خودگردان درباره اشغال نوار غزه هشدار داد حماس: برای اجرای مراحل دوم و سوم و توافق آتش‌بس آمادگی داریم پزشکیان: از برقراری روابط با سودان استقبال می‌کنیم

آمادگی آفریقای جنوبی برای همکاری هسته‌ای با ایران و روسیه

یک وزیر ارشد دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد که این کشور ممکن است برای گسترش ظرفیت انرژی هسته‌ای غیرنظامی خود به روسیه یا ایران روی بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۷ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 17
کد خبر: ۲۷۱۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، آفریقای جنوبی که تنها نیروگاه هسته‌ای قاره آفریقا یعنی نیروگاه کویبرگ را اداره می‌کند، برنامه‌ریزی کرده است تا ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق خود اضافه کند تا بحران قطعی برق را که بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشته است، کاهش دهد و میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کم کند.

«گوده مانتاشه» وزیر منابع معدنی و نفتی آفریقای جنوبی در این رابطه گفت: «ما نمی‌توانیم قراردادی داشته باشیم که بگوید ایران یا روسیه نباید پیشنهاداتی ارائه دهند. نمی‌توانیم چنین شرطی داشته باشیم.»

وی در گفت‌و‌گو با رویترز تاکید کرد: «اگر آنها بهترین پیشنهاد را ارائه دهند، پذیرای هر کشوری خواهیم بود.»

آفریقای جنوبی تحت فشار و نظارت واشنگتن قرار گرفته است، زیرا «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا این ماه کمک‌های آمریکا به آفریقای جنوبی را تعلیق کرد.

ترامپ بدون ارائه هیچ‌گونه شواهدی ادعا کرده بود که آفریقای جنوبی در حال «احیای روابط خود با ایران برای توسعه همکاری‌های تجاری، نظامی و هسته‌ای» است.

دفتر «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی این ادعا را رد کرد و اعلام کرد که این کشور هیچ همکاری دوجانبه‌ای با ایران در زمینه انرژی هسته‌ای یا فناوری‌های مرتبط ندارد.

یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده از اظهار نظر درباره احتمال همکاری ایران یا روسیه با آفریقای جنوبی در توسعه انرژی هسته‌ای غیرنظامی خودداری کرد./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار