پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس پزشکیان: ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست اعلام جزئیات جدید از مذاکرات عمان قدردانی پزشکیان از رهبر انقلاب برای مجوز مذاکرات غیر مستقیم قالیباف: کسانی که در فقر شدید هستند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند / ارز ترجیحی باید به کالای اساسی داده شود سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

تصویب آیین نامه های برنامه هفتم شتاب گرفت/ وعده معاون اول رئیس جمهور

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اولویت‌بندی و تسلط در اجرا، عدم تعلل در روند اجرای برنامه و بازنگری اساسی در مدل برنامه‌ریزی توسعه را از جمله محورهای مهم برای اجرای احکام برنامه هفتم توسعه برشمردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 22
کد خبر: ۲۷۶۱۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ جلسه علنی مجلس شورای به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین نامه های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

درابتدای این جلسه،‌ رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با اشاره به فرا رسیدن سال‌روز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فرا رسیدن سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به تمام مجاهدان جان بر کف سپاه عزیز تبریک و تهنیت می‌گویم و یاد و خاطره شهیدان سرافراز سپاه به ویژه سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سلیمانی را گرامی می‌دارم.

بررسی آخرین وضعیت «قانون برنامه هفتم»/ نمایندگان مجلس درباره سازوکار اجرای برنامه هفتم توسعه چه گفتند؟

در این جلسه،‌ معاون اول رئیس جمهوری جهت ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم التصویب قانون برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

محمد باقر قالیباف هم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر محوریت برنامه هفتم و ضرورت تحقق آن گفت: برنامه هفتم توسعه مهمترین سند ما برای مسائل اقتصادی کشور است.

سپس محمدرضا عارف در حضور نمایندگان تاکید کرد که از ابتدای تشکیل دولت چهاردهم، راهبرد ما اجرای برنامه هفتم توسعه بود.

وی همچنین با اشاره به این‌که «همزمانی آغاز برنامه و شروع دولت موجب تاخیر در تصویب برخی آیین‌نامه‌ها شد»، تصریح کرد: الان تصویب این آیین‌نامه‌ها شتاب خوبی گرفته است. ولی صددرصد راضی نیستیم، البته عقب ماندگی را می‌توانیم برطرف کنیم. مجلس ارتباط خوبی با دولت برای اجرای برنامه هفتم دارد و ما هدف مشترکی داریم. دولت و مجلس با همکاری هم برنامه هفتم توسعه را اجرایی خواهند کرد. دنبال تولید نرم افزار و خدمات فنی مهندسی برای بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه هستیم. ارتباطات خوبی هم در منطقه داریم و وارد پیمان های شانگهای، بریکس و اوراسیا شده‌ایم. با کشورهای اوراسیا وارد تجارت آزاد شده‌ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه هم که درصحن مجلس حضور یافته بود، با بیان اینکه تمام شرکت‌های داخلی بین‌المللی می‌توانند در پروژه‌های نفتی ایران بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند، تصریح کرد: نکته ای که وجود دارد این است که یک آسیبی که از سوی مقام معظم رهبری و مقامات گوشزد شد این بود که قراردادهای نفتی طولانی است و بعضاً تا ۳.۵ سال طول می‌کشد. دیروز در شورای اقتصاد مصوب کردیم که به هیچ‌وجه قراردادهای نفتی در وزارت نفت بیش از چهار ماه طول نکشد و در سازمان برنامه که بعضاً تا یک و نیم سال طول می‌کشید، فقط یک ماه باید طول بکشد. بنابراین ظرف مدت پنج ماه هیچ قراردادی روی زمین نباید باشد.

در ادامه سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه گزارش این کمیسیون درباره آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین نامه های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم را قرائت کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم در اظهاراتی بابیان اینکه امروزه معضل نقدینگی، شکاف‌ها و ناترازی‌های مالی و بسیاری از مشکلات دیگر در بانک‌ها، ناشی از عدم ساماندهی در اجرای بسیاری احکام برنامه هفتم استف افزود: اگر احکام برنامه در مورد شفافیت، نظارت دقیق‌تر و برخورد با متخلفان بانکی جدی عمل شود، بسیاری از این معضلات فعلی را نخواهیم داشت.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه باید اصول حاکم بر برنامه احصا، ترویج و صیانت شود، گفت: باید از برنامه‌های جامعه به بسته‌های جامع برسیم؛ بنابراین باید اولویت بندی کنیم و بسته‌هایی اجرایی در این زمینه تهیه کنیم.

تعدادی از نمایندگان نیز بر لزوم تسریع در تدوین آیین‌نامه های برنامه هفتم تاکید داشته و برنامه هفتم را برای کشور راهگشا خواندند.

بعد از بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، رئیس مجلس در جمع بندی مطالب مطرح شده، برنامه هفتم را مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای ۵ سال پیش رو دانست و بر لزوم تنظیم آیین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها و دستورالعمل‌ها برنامه هفتم تاکید کرد./مشرق

ارسال نظر
آخرین اخبار