به گزارش راهبرد معاصر، آئین الحاق ۱۳ فروند شناور ساخت سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع به ناوگان سازمان بنادر و دریانوردی، صبح امروز، شنبه، با دستور دکتر پزشکیان و با حضور امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و استاندار خوزستان برگزار شد.
در این مراسم، ۴ فروند یدککش با توان ۱۸۰۰ اسب بخار و ۹ فروند شناور جستوجو و نجات (ریب) که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شدهاند، به ناوگان خدماتی سازمان بنادر و دریانوردی الحاق شد.
شناور ریب (RIB) که در این مراسم به ناوگان الحاق شد، بهعنوان یک قایق تندرو برای جستوجو و نجات در آبهای ساحلی طراحی و تولید شده است. این شناور بهدلیل سرعت بالا و چیدمان عمومی بهینهشده، قابلیت استفاده بهعنوان قایق گشتی، آمبولانس دریایی و انجام مأموریتهای امدادی و مشابه را دارد. طول این شناور ۱۳/۵ متر و وزن تقریبی آن ۱۵ تن است.
شناورهای یدککش ۱۸۰۰ اسب بخار با طول ۲۰/۹ متر و حداکثر سرعت دریایی ۱۱ نات، برای انجام عملیات پهلودهی و جداسازی شناورها از اسکله، پشتیبانی از تردد ایمن شناورها در محدوده بندری و ارائه خدمات آتشنشانی دریایی در شرایط اضطراری طراحی شدهاند. این شناورها نقش کلیدی در ارتقای ایمنی و کارایی عملیات بندری ایفا میکنند.
تمرکز وزارت دفاع بر توسعه صنایع دریایی
امیر سرتیپ خلبان نصیرزاده وزیر دفاع در این آیین با تبریک این رویداد تاریخی، خرمشهر را نماد مقاومت، ایثار و هویت ملی ایرانیان دانست و افزود: خرمشهر حقش بیشتر از اینهاست.
وی اظهار کرد: امروز ۱۳ شناور شامل چهار فروند یدککش و ۹ فروند شناور جستوجو و نجات، که بهسفارش سازمان بنادر و دریانوردی در صنایع دریایی وزارت دفاع ساخته شدهاند، با دستور رئیسجمهور به این سازمان تحویل داده شد.
وزیر دفاع با اشاره به ساخت چهار فروند از این شناورها در خرمشهر تأکید کرد: توسعه صنعت دریایی در این شهر در دستور کار است و میتواند زمینهساز اشتغالزایی جوانان منطقه شود.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه فرهنگ دریانوردی و صنعت دریایی باید گسترش یابد، گفت: جوانان ما میتوانند بخش عظیمی از نیروی کار این صنعت را تأمین کنند و این ظرفیت میتواند نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری ایفا کند.
وی همچنین از آغاز ساخت ۹ فروند شناور جدید خبر داد و تصریح کرد: این شناورها در کمترین زمان ممکن ساخته و تحویل خواهند شد.
وزیر دفاع در پایان با توجه به دستاوردهای بومیسازی در صنعت دریایی گفت: امروز ما، از زیرسطح تا بالای سطح، به خودکفایی کامل رسیدهایم و این دستاورد مهمی برای کشور در این روز فرخنده است./ تسنیم