محسنی اژه‌ای: قرارداد‌های حاکمیتی نباید با تغییر دولت‌ها مخدوش شوند واتس اپ برای آی پد عرضه شد جستجوی وب برای کاربران رایگان «کلود» در دسترس قرار گرفت وزیر آموزش و پرورش: ۳۰ هزار نفر را استخدام خواهیم کرد ۷۸ درصد ردشدگان گزینش معلمان در مرحله تجدیدنظر تأیید شدند هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۳/۷؛ رگبار و رعدوبرق در ۱۵ استان پدرام مدنی جاسوس رژیم اسرائیل اعدام شد سیگار، قاتل خاموش مغز و عامل زوال عقل هشدار درباره خطرات شباهت ظاهری دارو‌ها اساسنامه مدرسه مجازی تصویب شد واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ادعای علیرضا بیرانوند درباره پذیرش در دوره دکتری برخورد قاطع سازمان امور دانشجویان با گلوگاه‌های فساد در جذب دانشجو جهانگیر: ایران در مذاکره بر حق غنی‌سازی مُصر است / آزادی ۲ بازداشتی پرونده بندر رجایی/ تشکیل پرونده برای میرسلیم واکنش وزیر آموزش و پرورش به ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی: کذب محض است مجوز استخدام ۲۷۰۰۰ نیرو در وزارت بهداشت / جذب ۹۵۰۰ پرستار جدید

جنگ شهرداری تهران با موش‌های فاضلابی/ سم جدید در راه است!

 در آستانه فصل گرما و افزایش زاد و ولد جانداران موذی، شهرداری تهران روندی چندمرحله‌ای برای مقابله با موش‌ها آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 26
کد خبر: ۲۷۹۱۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، داوود گودرزی، مدیر اداره کنترل جانوران مضر شهری با اشاره به روش‌های مبارزه و کنترل جانواران موذی اظهار کرد: در راستای مبارزه با جانوران موذی، سازمان پسماند با ‌218 اکیپ در مناطق 22 گانه فعالیت می‌کند که فعالیت این اکیپ‌ها با روش‌های شیمیایی و فیزیکی است.

وی با بیان اینکه سموم‌ مورد استفاده تأییدیه حفظ نباتات را دارد، اظهار کرد: مشکل فعلی ما این است که سموم فعلی کیفیت عالی را ندارد تا بتوانیم 100 درصد این موضوع را کنترل کنیم. به همین خاطر از روش‌های‌ فیزیکی هم استفاده می‌کنیم. با توجه به شروع فصل گرما و افزایش زاد و ولد موش‌ها تمام سعی ما کنترل این روند است.

گودرزی ادامه داد: طبق آمار 137 تا آخر بهمن ماه سیر نزولی در ثبت شکایات مردمی در این خصوص داشتیم، اما باتوجه به اینکه فصل گرما آغاز شده تمام تلاش ما این است که روند کنترل افزایش پیدا کند و رضایت شهروندان را داشته باشیم.

مدیر اداره کنترل جانوران مضر شهری سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با تأکید بر اینکه خواهش ما از مردم این است که شهروندان در این راه ما را یاری کنند، گفت: نباید مردم پسماند خود را در سطح‌ معابر رها کنند. حتی اگر می‌توانند باید در نزدیک‌ترین زمان ممکن به ساعت جمع آوری زباله‌ها، زباله خود را در مخازن قرار بدهند تا ما بتوانیم شرایط را بهتر کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه یک ماه است مکاتبات برای همکاری با سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و دانشگاه تهران برای کنترل حیوانات موذی انجام داده‌ایم، تصریح کرد: باید تخصص و علم دانشگاهی را پای کار بیاوریم تا طی این دو ماه اتفاقات خوبی در زمینه مهار موش‌ها بیوفتد. از ظرفیت‌های شرکت های دانش‌بنیان استفاده کردیم اما در اجرای آزمایشی متأسفانه به جز یک‌ مورد، بقیه مناطق از این سموم راضی نبودند که آن یک‌ مورد در مرحله خریداری است. کیفیت بالایی دارد و بزودی در سطح شهر برای مهار و انهدام موش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گودرزی تاکید کرد: شرایط طوری نیست که همه چیز مهیا باشد؛ نباید انتظار داشته باشیم‌ موش ریشه‌کن بشود اما در کنترل آن می‌توانیم توانمند باشیم. البته برای کنترل باید بهسازی محیط، اطلاع‌رسانی به مردم و مدیریت پسماندهای غذایی از سوی شهروندان را جدی بگیریم.

مدیر اداره کنترل جانوران مضر شهری در پاسخ به اظهارات یکی از اعضای شورا درباره وضعیت موش‌های سطح شهر گفت: تشکر می‌کنیم که ایشان دغدغه 100 درصد مطالبات مردمی را دارند اما موضوع این نیست که موش اندازه گربه شده باشد. این موش‌ها نژاد فاضلابی دارند. وزن اینگونه موش‌ها حدود 300 تا 400 گرم است.

وی خاطرنشان کرد: از شهروندان خواهش می‌کنم بحث غذارسانی و آلودگی‌های زیست‌محیطی را جدی بگیرند. این دلسوزی‌های بی‌مورد شهروندان که به ناآگاهی آنها برمی‌گردد واقعاً هیچ فایده‌ای جز تخریب محیط زیست ندارد. غذارسانی به حیوانات شهری باعث می‌شود غذای کافی در اختیار موش و کلاغ قرار بگیرد. الان تعداد کلاغ‌ها هم افزایش پیدا کرده و ادامه این روند از سوی مردم باعث به‌ هم خوردن اکوسیستم و چرخه طبیعی می‌شود. این را هم نباید فراموش کرد که با غذا دادن به گربه ها باعث برهم خوردن چرخه اکوسیستم شده و دیگر گربه ها تمایلی به شکار موش ندارند. به عبارتی زاد و ولد موش ها بدون اینکه با شکار توسط چرخه طبیعی از جمعیت شان کم شود، صورت می گیرد.

گودرزی به شایعه بروز طاعون پرداخت و با بیان اینکه حداقل 5 روز زمان می‌برد تا موش تلف شود و برای همین هم این حیوان موذی بعد از خوردن سم ‌به یک‌ گوشه خلوت می‌رود تا بمیرد، گفت: این گوشه خلوت بعضاً تا 15 متر با سطح زمین فاصله دارد. بنابراین این سم‌ باعث مشکلاتی مانند طاعون و این‌ها نمی‌شود چرا که گاهی لانه موش‌ها 15 متر از زمین فاصله دارد. اگر بدون علت تجمعی از جنازه موش‌ها را در نقطه‌ای ببینید که نه تله‌گذاری و نه طعمه‌گذاری شده باشد، آن وقت می‌توان به شیوع طاعون شک کرد.

بر اساس گزارش سایت شهر، مدیر اداره کنترل جانوران مضر شهری درباره ویژگی سم جدید برای انهدام موش‌ها تاکید کرد: سموم فعلی روی سیستم خونریزی موش کار می‌کند اما سم جدید که الان در مرحله خریداری هستیم روی سیستم گوارش و انسداد آن کار می‌کند./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار