کاخ سفید: ترامپ از بمباران سوریه و حمله به کلیسای غزه توسط اسرائیل غافلگیر شد سازمان ملل: آخرین شریان حیاتی مردم غزه در حال فروپاشی است غریب‌آبادی: حمله به ایران آزمونی تاریخی برای شورای امنیت است مقام حماس: در حال بررسی پیشنهادات برای توقف جنگ هستیم هشدار غریب‌آبادی به تروئیکای اروپا درباره مکانیسم ماشه:عواقب آن به عهده خودتان تهدید دوباره ترامپ علیه ایران: واشنگتن در صورت لزوم دوباره به سایت‌های هسته‌ای ایران حمله خواهد کرد دیدار هیات پارلمانی ایران با دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود ترامپ خطوط هوایی مکزیک را تهدید کرد معاریو: یمن بندر ایلات را بست صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم وزیر خارجه افغانستان خطاب به ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست

پافشاری حماس بر مواضع اولیه/ میانجی‌ها به بن‌بست رسیدند؟

 حماس بعد از ماه‌ها جنگ و درگیری هنوز هم در مقابل فشار میانجی‌ها مقاومت می‌کند و همان درخواست‌‌هایی را ارائه می‌کند که در ابتدای جنگ داشت و نشان داده است که قدمی از خواسته خود برای دریافت تضمین‌‌هایی برای پایان نهایی جنگ عقب ننشسته است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۰۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 30
کد خبر: ۲۸۲۲۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی تحلیلی در این رابطه اعلام کرد، بعد از انجام چند دور از مذاکرات جاری برای دستیابی به توافقی جهت آزادی اسرا و نیز با وجود فشارهای شدید دیپلماتیک، حتی فشارهای قطر و مصر نیز به تدریج تاثیرات خود را در مقابل مقاومت حماس از دست می‌دهند، چون حماس همچنان بر موضع خود برای گرفتن تضمین‌‌هایی از میانجی‌ها به ملزم کردن اسرائیل به پایان جنگ پافشاری کرده و مخالفت قاطع خود را با هر نوع گفتگویی در رابطه با خلع سلاح اعلام می‌دارد.
در ادامه این گزارش آمده است، محمود مرداوی از مسئولین برجسته حماس در خارج از (فلسطین اشغالی) در گفتگویی با شبکه الجزیره اعلام کرد، فقط زمانی که تضمین‌‌هایی برای پایان قطعی جنگ بگیرد وارد جزئیات خواهد زد.

مرداوی در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با اینکه آیا حماس با شروط اسرائیل جهت عدم سلطه حماس بر غزه در روز بعد از پایان جنگ و خلع سلاح این گروه در کنار خروج رهبران آن از نوار غزه گفت: اینها همه توهم است چون ما به این خاطر سلاح به دست گرفته‌ایم که دشمن صهیونیستی به خاک ما تجاوز کرده و حقوق ما را سلب کرده است، فقط اگر دولت مستقل فلسطین تشکیل شود، آن زمان این دولت سرنوشت سلاح را مشخص خواهد کرد.

در بخش دیگری از این گزارش به کاهش ظرفیت فشار طرف‌های میانجی به ویژه قطر بر حماس است.

نویسنده تاکید می‌کند، در گذشته رهبران حماس حضور دائمی در دوحه داشتند و این کار باعث می‌شد تا دست قطر برای فشار بر حماس باز باشد اما امروز دیگر این ظرفیت از دست قطر رفته است.

سرویس اطلاعات مصر هم که نقش محوری را به عنوان میانجی با حماس طی سال‌های گذشته ایفا کرده و به طور منظم میزبان مذاکرات در قاهره بود هم دستش از اهرم های فشار خالی شده است.

با این حال اخیرا مصری‌ها هم از قانع کردن حماس به امتیاز دادن عاجز شده‌اند و حاضر نشده است پیشنهادات ارائه شده و روی میز را به طور کامل بپذیرد.

مسئولین مصری همچنان در حال گفتگو و چانه زنی با حماس هستند اما اختلافات همچنان پا برجا بوده و هیچ خروجی از آن وجود ندارد.

به اعتراف شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی، مصر درگذشته برگ برنده و فشار مهمی در مذاکراتش با حماس داشت و آن گذرگاه رفح بود، دروازه‌ای که نوار غزه را به جهان خارج متصل می‌کرد، در گذشته مصری‌ها تهدید به بستن یا کاهش همکاری می‌کردند و از این طریق به حماس فشار می‌آوردند که این برگ هم سوخته است.

چون امروز در شرایط واقعیت‌های جنگی و فروپاشی ساختار مدنی در نوار غزه و نیز کنترل محور فیلادلفیا توسط ارتش اسرائیل، حماس دیگر به شرایط محاصره عادت کرده است و امکان استفاده از این اهرم فشار عملا از بین رفته است.

به بیانی واضح تر مصر توانمندی خود را برای خفه کردن حماس از دست داده یا حداقل این توانمندی محدود و غیر فعال شده است.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، در میان دستان خالی قطر و مصر برای فشار بر حماس اکنون تمام امید اسرائیل به آمریکا است که بتواند به عنوان میانجی سوم فشارهای خود را به حماس دیکته کند./تسنیم

کلمات کلیدی: حماس
ارسال نظر
آخرین اخبار