وزیر نیرو: تابستان امسال بدون خاموشی سپری می‌شود/آماده‌باش کامل صنعت آب و برق

وزیر نیرو تلکید کرد: بسته‌های تشویقی ویژه‌ برای مشترکانی که به انرژی تجدیدپذیر روی می‌آورند،در نظر گرفته‌ایم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۴ - ۱۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 01
کد خبر: ۲۸۲۳۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو امروز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه در گفت‌وگویی تلویزیونی با بیان اینکه صنعت آب و برق در تابستان امسال در وضعیت آماده‌باش کامل قرار دارد، تأکید کرد: در هر نقطه‌ای از کشور که دشمن در جریان حملات اخیر آسیب وارد کرده است و تأسیسات حیاتی آب و برق نیز مورد هدف قرار گرفته‌اند، همکاران ما در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکلات اقدام کرده‌اند.

وی با اشاره به حملات کور اخیر رژیم صهیونیستی اظهار کرد: در میدان قدس تهران، در حالی که مردم در حال تردد و خودروها پشت چراغ قرمز متوقف شده بودند، حمله‌ای ناجوانمردانه صورت گرفت که به شهادت ده‌ها نفر انجامید. در این حمله، زیرساخت‌های شهری از جمله خطوط اصلی انتقال آب نیز آسیب دید، اما در کمتر از ۴۸ ساعت با تلاش شبانه‌روزی نیروهای فنی وزارت نیرو، مشکل برطرف شد. 

 علی‌آبادی افزود: در محل تجمع مردم، دشمن زیرساخت‌های حیاتی را نیز هدف قرار داده بود. با این حال همکاران ما در صنعت آب و برق بدون وقفه و با آمادگی کامل، توانستند روند خدمت‌رسانی را حفظ کنند. این اقدامات نمونه‌ای از حماسه‌آفرینی‌های روزانه این نیروهاست.

وزیر نیرو تأکید کرد: امروز زمان روایت حماسه نیست؛ بلکه هنوز در دل میدان حماسه‌سازی هستیم. مردم، همکاران و متخصصان ما هر روز در حال آفرینش حماسه هستند. ما به لحاظ فنی در موقعیت خوبی قرار داریم و آنچه از مردم انتظار داریم، مشارکت در مدیریت مصرف و صرفه‌جویی است. اگر مردم همکاری کنند، می‌توانیم بدون مشکل از این تابستان عبور کنیم.
کاهش ۴۵۰۰ مگاواتی مصرف با همراهی مردم

این مقام عالی وزارت با اشاره به کاهش مصرف برق در تابستان سال جاری گفت: در حال حاضر تقاضای مصرف برق حدود ۷۱ هزار مگاوات است؛ در حالی‌که این عدد در سال گذشته حدود ۸۰ هزار مگاوات بود. به طور کلی حدود ۴۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف نسبت به سال گذشته داشته‌ایم که نتیجه مشارکت و همراهی مردم در مدیریت مصرف است. 

 وزیر نیرو درباره تهدیدات جدید پایداری شبکه برق گفت: در روزهای اخیر قطعی‌های اینترنت نشان داد که بخش قابل توجهی از برق کشور توسط ماینرهای غیرمجاز مصرف می‌شود. تاکنون بیش از ۱۰۰۰ مگاوات مصرف غیرقانونی مرتبط با استخراج رمزارز شناسایی شده که معادل ظرفیت تولید نیروگاهی همچون سیاه‌بیشه است.

وی ادامه داد: برای مدیریت این موضوع، قوانین روشنی وضع شده و استخراج‌کنندگان رمزارز باید از مسیرهای قانونی اقدام کنند. در غیر این صورت، با آن‌ها برخورد خواهد شد.

علی‌آبادی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای تأمین برق صنایع گفت: برخی صنایع در حال حاضر در تعطیلات تابستانی به سر می‌برند و برخی دیگر باید تا پایان سال به خوداتکایی در تأمین برق برسند. هدف ما این است که هیچ واحد صنعتی به دلیل کمبود برق تعطیل نشود و برای این منظور همکاری نزدیکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم.

وی افزود: در برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تلاش کرده‌ایم برق پایدار برای بخش صنعت تأمین شود. برای این منظور، کنتورهای هوشمند نصب و نظام پایش مصرف برای ادارات و صنایع بزرگ راه‌اندازی شده است و بخش مصرف به ویژه در بخش خانگی به صورت دقیق رصد و کنترل می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به توسعه زیرساخت‌های نیروگاهی اظهار کرد: واحدهای جدید تولید برق به صورت پیوسته در حال راه‌اندازی هستند. در نیروگاه‌های نکا، ری و نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد رکوردهای خوبی ثبت شده است. واحد جدید نیروگاه خرم‌آباد با همکاری بنیاد مستضعفان و شرکت مپنا ظرف ۶ ماه احداث شد و این دستاورد مهمی در حوزه داخلی‌سازی، مهندسی بومی و استفاده از تجهیزات داخلی است.

وی درباره نیروگاه خرم‌آباد گفت: واحد سوم این نیروگاه، یعنی بخش بخار، کمی زمان‌بر است اما برنامه‌ریزی شده که در سال آینده وارد مدار شود. این واحد مزیت مهمی دارد که بدون نیاز به مصرف سوخت، بهره‌برداری خواهد شد.

علی‌آبادی در ادامه گفت: برخی نیروگاه‌های ساخت خارج به دلیل عدم همکاری شرکت‌های سازنده با مشکلاتی مواجه هستند. از این رو تصمیم گرفته‌ایم که در ادامه با شرکت‌های خارجی غیرمتعهد همکاری نداشته باشیم و مشکلات این نیروگاه‌ها نیز به زودی با ظرفیت مهندسان داخلی مرتفع خواهد شد.

وزیر نیرو با اشاره به شتاب در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: در ۱۰۰۰ نقطه از کشور احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حرارتی و واحدهای پراکنده در دست اجرا است. فقط در روز گذشته، ۲۲۰ مگاوات افتتاح و حدود ۱۰۰۰ مگاوات نیز کلنگ‌زنی شده است.

وی افزود: تا پایان امسال، ۳۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق وارد مدار خواهد شد. همچنین ظرفیت تولید تجدیدپذیر کشور تا پایان تیرماه به ۳۰۰۰ مگاوات می‌رسد و هدف نهایی ما، رسیدن به عدد ۳۰ هزار مگاوات تا پایان دولت است.

وزیر نیرو گفت: مجوزهای لازم برای تأمین مالی این پروژه‌ها از سوی مقام معظم رهبری صادر شده و صندوق توسعه ملی نیز مشارکت دارد. اقتصاد برق تجدیدپذیر اکنون جذاب شده و بانک مرکزی نیز به کمک آمده است. همچنین صندوقی از طریق بورس ایجاد خواهد شد که مردم می‌توانند در آن سرمایه‌گذاری کرده و در ساخت نیروگاه‌ها مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: نیروگاه پرند با همین مدل ساخته شده است و در ۱۰ روز آینده نیز بسته سرمایه‌گذاری مردمی در حوزه خورشیدی رونمایی خواهد شد. بیش از ۳۷ هزار مگاوات پروانه صادر شده که نشان‌دهنده اقبال بالا به این حوزه است.

علی‌آبادی ادامه داد: هفته آینده، سه بسته جدید برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خانگی رونمایی می‌شود؛ یکی به صورت معمولی و دو مدل فنی‌تر که یکی از آن‌ها باتری ذخیره‌ساز نیز دارد و می‌تواند برق شب را هم تأمین کند.

وزیر نیرو تأکید کرد: هم‌اکنون برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای راه‌اندازی ذخیره‌سازهای شیمیایی و مکانیکی صورت گرفته است تا در ساعات کم‌مصرف، برق ذخیره‌سازی شده و در ساعات اوج به شبکه بازگردد.

وی با اشاره به برنامه‌های تشویقی گفت: در برخی استان‌ها، از جمله استان مرکزی، سیاست‌های تشویقی برای نصب نیروگاه‌های خورشیدی روی پشت‌بام منازل اجرا شده و موفق بوده است. برای مشترکانی که به انرژی تجدیدپذیر روی می‌آورند، بسته‌های تشویقی ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم.

وزیر نیرو با اشاره به مصرف بالای برخی صنایع گفت: بر اساس قانون، صنایع انرژی‌بر باید تا پایان سال برق مورد نیاز خود را تولید کنند. صنایع باید قیمت واقعی برق را در اقتصاد خود لحاظ کنند.

وی افزود: برخی صنایع فولادی اقدام به ساخت نیروگاه خود تأمین کرده‌اند. همچنین بسیاری از واحدهای تولیدی، نیروگاه‌های خورشیدی کوچک را روی سقف خود نصب کرده‌اند تا در شرایط ناترازی برق با مشکل مواجه نشوند.

علی‌آبادی همچنین گفت: سال جاری نسبت به سال گذشته، ۴۳۰۰ مگاوات مصرف برق کاهش و بیش از ۲۸۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید اضافه شده است. رشد تولید برق نسبت به سال قبل ۶ درصد بوده و این مسیر رو به جلو ادامه دارد. با همکاری مردم، سال آینده سال بهتری برای صنعت برق خواهد بود. /مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار