اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟

یک مقام مسئول گفت: پیش بینی می‌شود در ایام پیک، مصرف برق به بیش از ۸۰ هزار مگاوات برسد ولی صنعت برق تمام تلاش خود را به کار گرفته است نیاز مصرف برق از ۷۵ هزار مگاوات بیشتر نرسد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۷ - ۲۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 19
کد خبر: ۲۸۳۸۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا کفیلی مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه برق شرکت توانیر با اشاره به افزایش دما و ناترازی موجود گفت: با توجه به افزایش دما حدس می‌زنند که بین ۲۲ تا ۲۴ هزار مگاوات ناترازی برق وجود داشته باشد، اما در شرایط فعلی با توجه به اینکه اوج مصرف به ۷۲ تا ۷۴ هزار مگاوات می‌رسد که با توجه به تولیداتی که انجام می‌شود، ناترازی برق بیش از ۱۲ هزار مگاوات نیست.

وی ادامه داد: باید در نظر داشت که بخشی از تولید برق کشور بر عهده نیروگاه‌های برق آبی است که امسال با توجه به کاهش بارندگی و کاهش ذخایر سد‌ها در حال مدیریت هستیم که در اوج پیک یعنی مرداد ماه استفاده لازم را ببریم و کمترین خاموشی را داشته باشیم.

کفیلی خاطر نشان کرد: هم اکنون می‌توانیم انرژی بیشتری از نیروگاه‌های آبی دریافت کنیم با توجه به اینکه ممکن است در اوج پیک با مشکل مواجه شود و در صورتی که کل میزان پتانسیل نیروگاه‌های آبی را به کاربریم میزان ناترازی موجود بسیار کمتر می‌شود.

مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه شرکت توانیر اضافه کرد: از ابتدای سال سعی کردیم برنامه‌های مدیریت مصرف را در کنار مدیریت بار انجام دهیم اعم از صنعتی، کشاورزی، اداری و … بار را مدیریت می‌کنیم که از یک میزان معینی بالاتر نرود. اما برنامه‌های مدیریت مصرف نیاز به فرهنگ سازی دارد که در مسائلی نظیر دستگاه‌های سرمایشی، استخراج رمز ارز غیر قانونی و مواردی از این دست به آنها پرداختیم که این عوامل تأثیر به سزایی در مصرف دارند.

وی با اشاره به اینکه مصرف ادارات، تجاری و خانگی تأثیر به سزایی در ناترازی برق دارند، اضافه کرد: این عوامل امسال باعث شده‌اند که رشد مصرف جامعه روند کاهشی داشته باشد به طوری که اگر قرار بود با این میزان از افزایش دما و ذخایر کم آبی مصرف برق مانند سال‌های گذشته مدیریت می‌شد این میزان از ناترازی افزایش پیدا می‌کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته نیاز مصرف به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسید، اما در برنامه‌های مدیریت مصرف سال جاری تا اواخر تیر ماه که یکی از ماه‌های پر مصرف است سعی کردیم با همکاری مردم مدیریت مصرف کمتر از ۷۲ هزار مگاوات نیاز مصرف داشته باشیم.

کفیلی ادامه داد: امسال بیشترین رشد مصرف برق نسبت به سال گذشته در استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و یزد وجود داشته و کاهش مصرف برق نسبت به سال قبل در استان‌های زنجان، خوزستان و تهران وجود داشته است.

مدیر کل مهندسی و راهبری شبکه توانیر اضافه کرد: استان تهران با وجود آنکه رشد مصرف کمی داشته است ولی در کشور همچنان جز استان‌هایی است که بیشترین مصرف برق را دارد زیر تعداد مشترکان بالاتری هم نسبت به سایر استان‌ها دارد؛ و پس از آن خوزستان و استان‌های جنوبی هستند که علت آن گرمای هوا است.

به گفته وی بر اساس پیش بینی‌های انجام شده پیش بینی می‌شود در ایام پیک مصرف برق به ۸۰ هزار مگاوات و حتی بالاتر برسد ولی صنعت برق در چند ماه اخیر تمام تلاش خود را به کار گرفته است که نیاز مصرف برق از ۷۵ هزار مگاوات بیشتر نشود، اما اینکه چقدر در این زمینه موفق باشیم به همکاری مردم و چگونگی وضعیت دمای کشور بستگی دارد. / مهر

کلمات کلیدی: برق
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار