به گزارش راهبرد معاصر جواد حاجیانی، مدیرکل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقآبی کشور اظهار داشت: بخشهای آب و برق با همکاری هم اقدام به استقرار و راهاندازی سامانه استعلام دو سویه در سطح کشور برای رصد و بهینهسازی مصرف آب و برق چاههای کشاورزی کردند.
وی افزود: بر اساس تحلیل صورت گرفته روی جامعه آماری، از چاههای برقدار کشاورزی کشور نزدیک به 45 درصد از این چاهها مازاد بر مصرف سالانه مجاز پروانه، برق مصرف کردند، این درحالی است که 20 درصد از چاههای مذکور، مصرف برق سالانه آنها بیشتر از 70 درصد ( 1.7 برابر) نسبت به میزان مجاز ثبت شده در پروانه است.
وی ادامه داد: هم اکنون درحال انطباق و بررسی پروندههای مشترکان دارای چاههای برقدار با بخش برق هستیم و پیشرفت این مرحله در کشور نزدیک به 60 درصد است؛ طوری که از مجموع چاههای برقدار، اطلاعات بالغ بر 155 هزار حلقه چاه در حوزه آب و برق منطبق شده و قابل رهگیری از طریق سامانه است.
حاجیانی تصریح کرد: از مجموع حدود 248 هزار حلقه چاه برقدار در کشور، بیش از 199 هزار حلقه چاه در بخش کشاورزی فعال بوده و از ابتدای سال تاکنون نیز حدود 2000 چاه دیزلی برقدار شده است.
حاجیانی با بیان اینکه درحال حاضر از مجموع چاههای کشاورزی برقدار، بیش از 131 هزار حلقه مجهز به کنتور فهام است، اظهار کرد: حدود 28 هزار دستگاه از این نوع کنتور امسال روی این چاهها نصب شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات، سهم چاههای برقدار نسبت به چاههای دیزلی در میزان برداشت آب زیرزمینی 70 به 30 درصد و مجموع اضافه برداشت از چاههای مجاز کشور در حدود 3.3 میلیارد متر مکعب است که بررسی و تحلیلها نشان میدهد عمده این اضافهبرداشتها مربوط به چاههای مجاز برقدار بوده، بنابراین کنترل این چاهها با ابزارهای مدیریتی موجود(کنتورهای حجمی یا فهام) در اولویت برنامهها قرار دارد./تسنیم