بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

واکنش دمشق به مداخله واشنگتن در تدوین کمیته قانون اساسی

یک مقام ارشد وزارتخارجه سوریه، مقامات آمریکایی را از مداخله در پروسه تدوین قانون اساسی این کشور بر حذر داشته و پروسه یاد شده را روندی سوری سوری عنوان نموده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۴۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست کمیته تدوین قانون اساسی سوریه ماه هاست که تحت نظارت سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان دولت سوریه، اپوزیسیون این کشور و افراد وابسته به جامعه مدنی سوریه در حال برگزاری است.

 

مقامات آمریکایی شب گذشته و در اطلاعیه ای مداخله آمیز، دولت سوریه را به کارشکنی در این پروسه متهم کرد. پیش از این نیز «گیر پدرسون» نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرده بود که طرف‌های کمیته قانون اساسی نتوانستند درباره جدول کاری مذاکرات به توافق دست یابند. وی ابراز امیدواری کرده بود که این توافق در دور آینده حاصل شود.

 

یک مقام مسئول در وزارت خارجه سوریه امروز- یکشنبه- تأکید کرد که بیانیه واشنگتن درباره جلسه‌های کمیته قانون اساسی ارزشی ندارد و بر عملکرد کمیته و ماهیت گفت‌وگوهای آن تأثیر گذار نخواهد بود.

 

وی در ادامه افزود که بیانیه صادر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر و به صورت قاطع بر تلاش‌های آمریکا برای دخالت در امور کشورها و تحمیل برنامه‌های ویژه خود که آخرین مورد آن دخالت در عملکرد کمیته قانون اساسی است، تأکید می‌کند.

 

این منبع ادامه داد: «دولت سوریه تأکید می‌کند که این گفت‌وگوی سوری- سوری است و هیچ کس حق دخالت در آن یا حمایت از گروهی خاص تحت هر بهانه‌ای را ندارد و نقش سازمان ملل و نماینده ویژه آن، فقط به تسهیل روند مذاکرات کمیته و امور آن محدود می‌شود».

 

وی در پایان گفت: «آرا یا بیانیه‌های آمریکا و کشورهای دیگر هیچ ارزشی ندارد و بر عملکرد کمیته و ماهیت گفت‌وگوها و ساختار و محتوای آن اثر گذار نخواهد بود».

 

کمیته قانون اساسی سوریه، شامل ۱۵۰ عضو است که ۵۰ نفر از آنان، نماینده دولت سوریه، ۵۰ نفر نماینده معارضان و ۵۰ نفر نیز نماینده جامعه مدنی هستند. در حال حاضر هر هیأت ۱۵ نفر را انتخاب کرده‌اند تا در قالب کمیته مرکزی، بررسی دقیق‌تری در خصوص قانون اساسی انجام دهند.

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار