عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

واکنش دمشق به مداخله واشنگتن در تدوین کمیته قانون اساسی

یک مقام ارشد وزارتخارجه سوریه، مقامات آمریکایی را از مداخله در پروسه تدوین قانون اساسی این کشور بر حذر داشته و پروسه یاد شده را روندی سوری سوری عنوان نموده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۴۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست کمیته تدوین قانون اساسی سوریه ماه هاست که تحت نظارت سازمان ملل متحد و با حضور نمایندگان دولت سوریه، اپوزیسیون این کشور و افراد وابسته به جامعه مدنی سوریه در حال برگزاری است.

 

مقامات آمریکایی شب گذشته و در اطلاعیه ای مداخله آمیز، دولت سوریه را به کارشکنی در این پروسه متهم کرد. پیش از این نیز «گیر پدرسون» نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرده بود که طرف‌های کمیته قانون اساسی نتوانستند درباره جدول کاری مذاکرات به توافق دست یابند. وی ابراز امیدواری کرده بود که این توافق در دور آینده حاصل شود.

 

یک مقام مسئول در وزارت خارجه سوریه امروز- یکشنبه- تأکید کرد که بیانیه واشنگتن درباره جلسه‌های کمیته قانون اساسی ارزشی ندارد و بر عملکرد کمیته و ماهیت گفت‌وگوهای آن تأثیر گذار نخواهد بود.

 

وی در ادامه افزود که بیانیه صادر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر و به صورت قاطع بر تلاش‌های آمریکا برای دخالت در امور کشورها و تحمیل برنامه‌های ویژه خود که آخرین مورد آن دخالت در عملکرد کمیته قانون اساسی است، تأکید می‌کند.

 

این منبع ادامه داد: «دولت سوریه تأکید می‌کند که این گفت‌وگوی سوری- سوری است و هیچ کس حق دخالت در آن یا حمایت از گروهی خاص تحت هر بهانه‌ای را ندارد و نقش سازمان ملل و نماینده ویژه آن، فقط به تسهیل روند مذاکرات کمیته و امور آن محدود می‌شود».

 

وی در پایان گفت: «آرا یا بیانیه‌های آمریکا و کشورهای دیگر هیچ ارزشی ندارد و بر عملکرد کمیته و ماهیت گفت‌وگوها و ساختار و محتوای آن اثر گذار نخواهد بود».

 

کمیته قانون اساسی سوریه، شامل ۱۵۰ عضو است که ۵۰ نفر از آنان، نماینده دولت سوریه، ۵۰ نفر نماینده معارضان و ۵۰ نفر نیز نماینده جامعه مدنی هستند. در حال حاضر هر هیأت ۱۵ نفر را انتخاب کرده‌اند تا در قالب کمیته مرکزی، بررسی دقیق‌تری در خصوص قانون اساسی انجام دهند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده