غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

آلمان در هیچ یک از ائتلاف های دریایی خلیج فارس حضور نمی یابد

وزارت خارجه آلمان با انتشار بیانیه ای اعلام نمود که برلین در هیچ یک از ائتلاف های دریایی مستقر در خلیج فارس حضور پیدا نخواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۴۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ وقوع سلسله حملاتی به نفتکش ها در خلیج فارس موجب شد تا شماری از دولت های غربی به بهانه حفاظت از کشتیرانی آزاد در این منطقه، مبادرت به تاسیس ائتلاف نظامی نمایند. نکته حائز اهمیت در این باره اینکه، ائتلاف های یاد شده به دلیل اختلاف نظر میان غربی ها متفاوت و متعدد بوده و کشورهای اروپایی از پذیرش ائتلاف به رهبری آمریکا در منطقه سرباز زده اند.

 

وزیر دفاع فرانسه هفته پیش اعلام کرد پایگاه نظامی این کشور در خاک امارت مرکز فرماندهی اروپا در طرح حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس خواهد بود. فلورنس پارلی در پایگاه دریایی فرانسه در ابوظبی در جمع خبرنگاران تأکید کرد که هدف از تشکیل ائتلاف دریایی اروپا کاهش تنش با ایران است.

 

در این میان آلمان که پیشتر درخواست آمریکا را برای حضور در ائتلاف به رهبری این کشور رد کرده بود، امروز صراحتا از حضور در ائتلاف به رهبری فرانسه نیز سرباز زده است.

 

مقام‌های آلمانی تاکید کردند از لحاظ سیاسی از طرح ابتکاری فرانسه در تنگه هرمز پشتیبانی می‌کنند اما تنها در صورت درخواست اتحادیه اروپا نیروهای آلمانی به تنگه هرمز اعزام خواهند شد.

 

البته مقامات آلمانی می‌گویند به لحاظ سیاسی از ابتکار فرانسه پشتیبانی می‌کنند اما واحدهای نیروی دریایی تنها درصورت درخواست اتحادیه اروپا به تنگه هرمز اعزام می‌شوند.

 

پیش از این فلورانس پارلی وزیر دفاع فرانسه، با اعلام طرح ماموریت اروپایی گفته بود که پایگاه دریایی فرانسه در ابوظبی به مرکز فرماندهی تبدیل می‌شود. این پایگاه میزبان ۶۵۰ نظامی است.

 

این در حالی است که هلند از ابتکار فرانسه پشتیبانی کرده است. براساس اعلام وزارت دفاع هلند، این کشور از ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۲۰ یک ناوچه را برای تامین امنیت آبراه راهبردی هرمز به این تنگه اعزام خواهد کرد.

 

به ادعای مقامات هلندی، هدف از اعزام این ناوچه تامین امنیت مسیر کشتیرانی در تنگه هرمز خواهد بود.

 

گفتنی است در تابستان سال جاری در مسیر تنگه هرمز حملاتی علیه برخی نفتکش‌ها انجام شد و آمریکا انگشت اتهام خود را به سوی ایران گرفت.

 

به دنبال این حملات ایالات متحده درصدد تشکیل ائتلافی بین‌المللی برآمد حال آنکه تاکنون تنها انگلیس، استرالیا، آلبانی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین به آن پیوسته‌اند. مرکز فرماندهی این ائتلاف در بحرین قرار دارد.

 

در این میان، فرانسه آمریکا را متهم کرده بود که از اجرای تعهداتش برای دفاع از متحدان خود در منطقه خلیج فارس غفلت کرده است. فلورانس پارلی وزیر دفاع فرانسه نیز از بی‌توجهی روزافزون آمریکا به خاورمیانه انتقاد و اعلام کرد که کشورش به موازات ائتلاف آمریکایی، رهبری ائتلاف کشورهای اروپایی را به عهده خواهد گرفت.

 

با توجه به عدم حضور آلمان در ائتلاف پیشنهادی فرانسه اکنون مشخص نیست که ابتکار فرانسه در خلیج فارس چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.

 

آلمان اخیرا از موضع‌گیری امانوئل ماکرون علیه پیمان ناتو نیز انتقاد کرده است. ماکرون در مصاحبه ‌با نشریه «اکونومیست» از وضعیت کنونی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انتقاد کرده بود. او در این مصاحبه گفت: آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، مرگ مغزی ناتو است.

 

مخالفت آلمان با حضور در ائتلاف اروپایی هرمز در حالی انجام می‌شود که در تاریخ ۲ مهرماه، «آنه‌گرت کرامپ-کارن‌باوئر» وزیر دفاع آلمان در دیدار با «مارک اسپر» همتای آمریکایی خود گفت کشورش در هماهنگی با اعضای اتحادیه اروپا از ماموریت دریایی در خلیج فارس حمایت می‌کند.

ارسال نظر