جدایی بازیکن عراقی از استقلال خوزستان رسانه ترکیه‌ای: کارتال با پرسپولیس توافق کرد ساکت الهامی استعفا کرد شوک بزرگ به پرسپولیس / بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد جزئیات سقوط هواپیمای نظامی در کبودراهنگ: ۲ خلبان هواپیمای دچار صدمه جزئی شدند آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین پرسپولیس با سرمربی ترک به توافق نهایی رسید / پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد تومانی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند حمایت عربستان از حکومت جولانی / بن فرحان به بیروت می‌رود پسر قاضی مقیسه: قاتل منافق به بهانه عمل جراحی، برای آموزش ترور رفته بود العربیه: حماس برای اولین‌بار پس از ترور السنوار جانشین او در غزه را معرفی کرد تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش

عوارض خطرناک «نمک» که از آن بی‌خبرید!

مطالعات جدید محققان نشان می دهد رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در مغز و در نتیجه ابتلا به زوال عقل می شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 20
کد خبر: ۲۹۷۲

به گزارش رویداد معاصر؛ نمک ماده ای ضروری برای تنظیم عملکردهای مهم بدن است. با این حال، در مطالعات قبلی، ارتباط مصرف بیش از اندازه نمک با افزایش فشارخون و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته تایید شده است.

محققان در مطالعه بر روی موش ها مشاهده کردند رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در زمان استراحت تا ۲۸ درصد در پوسته مغز و تا ۲۵ درصد در هیپوکامپ مغز می شود؛ این مناطق از مغز در یادگیری و حافظه دخیل هستند.

اختلال ایجاد شده در جریان خون به مغز ناشی از کاهش تولید اکسیدنیتریک است؛ گازی که از طریق سلول های اندوتلیال ایجاد می شود.

«کاستانتینو آیدکولا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده ویل کورنل نیویورک، در این باره می گوید: «ما دریافتیم موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرنمک، حتی زمانی که فشارخون شان افزایش نیافته بود، مبتلا به زوال عقل یا دمانس شدند.»

وی در ادامه می افزاید: «این یافته عجیب است چراکه در انسان ها، تاثیر مخرب نمک بر قدرت شناختی به فشارخون بالا نسبت داده می شد.»

محققان دریافتند نتیجه مصرف بالا نمک موجب شد سلول های سفید خون موش ها، اینترلوکین ۱۷ (IL-۱۷) بیشتری تولید کنند؛ IL-۱۷ پروتئینی است که واکنش های ایمنی و التهابی بدن را تنظیم کرده و موجب کاهش اکسید نیتریک در سلول های اندوتلیال می شود.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، افراد بزرگسال بایستی کمتر از ۵ گرم نمک (کمتر از یک قاشق چایخوری) در روز مصرف کنند. برای کودکان و نوزادان هم مصرف نمک باید بسیار کمتر از این میزان باشد.

منبع: مهر

ارسال نظر