پیوستن مهاجم ۱۸ ساله به استقلال/پدیده جوان فوتبال اهواز کیست؟ مریم آزمون سرمربی تیم فوتبال زنان پرسپولیس شد پایان روز نخست بسکتبال کاپ آسیا با برد چین تایپه + نتایج رقابت‌ها بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند طرح جدید فرانسه و انگلیس برای مقابله با هجوم مهاجران شیخ نعیم قاسم: اگر سلاحمان را تحویل دهیم، تجاوز متوقف نخواهد شد تصادف مرگبار در محور دهلران با ۳ فوتی و ۵ مجروح نواف سلام: ارتش به تدوین طرحی برای انحصار سلاح مکلف شده است سرکنسول ایران در هرات: راه برای ورود قانونی اتباع افغانستان بسته نیست سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند استقلال دست روی لژیونر معروف گذاشت اسپانیا: الحاق غزه و کرانه باختری را هرگز به‌رسمیت نمی‌شناسیم قرعه‌کشی لیگ یک فوتبال انجام شد + جزئیات نتایج تغذیه‌ای که احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی کاهش می‌دهد

عوارض خطرناک «نمک» که از آن بی‌خبرید!

مطالعات جدید محققان نشان می دهد رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در مغز و در نتیجه ابتلا به زوال عقل می شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 20
کد خبر: ۲۹۷۲

به گزارش رویداد معاصر؛ نمک ماده ای ضروری برای تنظیم عملکردهای مهم بدن است. با این حال، در مطالعات قبلی، ارتباط مصرف بیش از اندازه نمک با افزایش فشارخون و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته تایید شده است.

محققان در مطالعه بر روی موش ها مشاهده کردند رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در زمان استراحت تا ۲۸ درصد در پوسته مغز و تا ۲۵ درصد در هیپوکامپ مغز می شود؛ این مناطق از مغز در یادگیری و حافظه دخیل هستند.

اختلال ایجاد شده در جریان خون به مغز ناشی از کاهش تولید اکسیدنیتریک است؛ گازی که از طریق سلول های اندوتلیال ایجاد می شود.

«کاستانتینو آیدکولا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده ویل کورنل نیویورک، در این باره می گوید: «ما دریافتیم موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرنمک، حتی زمانی که فشارخون شان افزایش نیافته بود، مبتلا به زوال عقل یا دمانس شدند.»

وی در ادامه می افزاید: «این یافته عجیب است چراکه در انسان ها، تاثیر مخرب نمک بر قدرت شناختی به فشارخون بالا نسبت داده می شد.»

محققان دریافتند نتیجه مصرف بالا نمک موجب شد سلول های سفید خون موش ها، اینترلوکین ۱۷ (IL-۱۷) بیشتری تولید کنند؛ IL-۱۷ پروتئینی است که واکنش های ایمنی و التهابی بدن را تنظیم کرده و موجب کاهش اکسید نیتریک در سلول های اندوتلیال می شود.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، افراد بزرگسال بایستی کمتر از ۵ گرم نمک (کمتر از یک قاشق چایخوری) در روز مصرف کنند. برای کودکان و نوزادان هم مصرف نمک باید بسیار کمتر از این میزان باشد.

منبع: مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار