به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از افزایش قیمت دلار در بازار ارز، این امر در بورس تهران نیز تاثیرگذار بود و طی چندین روز اخیر شاخص کل بازار سهام دوباره در مسیر صعود قرار گرفته است، این در شرایطی است که کارشناسان معتقدند بورس یک رشد نسبی را تجربه کرده، اما دیگر نباید انتظار صعود شتابان شاخص کل به مانند شش ماه اول سال را داشت.
در چنین شرایطی بعید است که به مانند گذشته نقدینگی قدرتمندی وارد بورس شود، چرا که همگان با توجه به تجربه پیشین به دنبال کسب سودهای نجومی از بورس هستند، اما با توجه به وضعیتی که این روزها بر بازار سهام حاکم است، چنین موضوعی در عمل امکان تحقق ندارد.
ولید هلالات کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه بورس تهران طی روزهای گذشته با رشد نسبی روبرو بوده است، اظهار داشت: این امر به دلایلی نظیر افزایش قیمت بنزین، رشد نرخ دلار، کسری بودجه دولت و زمان اعلام جزئیات بودجه سنواتی است، از سویی تمامی این موارد تورم زاست و افزایش تورم را به دنبال خود دارد، بنابراین در چنین حالتی بورس در مسیر رشد قرار خواهد گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه بازارهای جانشین و موازی بورس نظیر ارز، سکه، طلا، خودرو و مسکن در رکود بسر میبرند و سرمایهگذاران به آنها توجه چندانی نمیکنند، در چنین وضعتی بورس توانسته طی این چند روز اخیر مثبت عمل کند و دوباره با افزایش قیمت سهمها نگاهها را به تالار حافظ متوجه سازد.
هلالات با اشاره به اینکه دلار ۱۲۵۰۰ تومانی برای برخی از شرکتهای بورسی و فرابورسی بسیار سود آور است، گفت: به دلیل اینکه نرخ یاد شده برای شرکتهای صادراتی یک سود ۱۷، ۱۸ درصدی بیشتر را به ارمغان دارد، این امر جذابیت مناسبی را برای شرکتهای کالا محور و صادراتی ایجاد کرده و این موضوع تقاضا را برای آنها با افزایش روبرو کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: از سوی دیگر در گزارشهای ماهیانه شرکتها نیز نرخ فروش و همچنین میزان فروش نسبت به شش ماهه اول سال تغییر نکرده و یا حتی در برخی از موارد نیز بهتر نیز بوده، بنابراین این موضوع نشان میدهد، شرکتهای بازار توانستنهاند، خود را با شرایط تحریمی سازگار سازند و از این طریق روند تولید و فروش آنها نیز عادی شده با وجود تحریمها و به همین دلیل نیز گزارشها مثبت است و میتواند انتظار سودآوری را تا پایان سال از آنها داشت.
منبع: فرارو