فرجام نشست اوپک پلاس چه بود؟-راهبرد معاصر

فرجام نشست اوپک پلاس چه بود؟

صد و هفتاد و هفتمین نشست رسمی اوپک شب گذشته در حالی به کار خود پایان داد که کشورهای عضو به همراه روسیه توافق نمودند تا 500 هزار بشکه از میزان عرضه نفت به بازار بکاهند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 07
کد خبر: ۳۰۰۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ از زمان تاسیس سازمان اوپک تا به امروز، سازمان یاد شده هیچگاه به مانند سال های اخیر در اوج رخوت و بی تاثیری در مناسبات اقتصادی و انرژی جهان قرار نگرفته بود. شکاف فزاینده میان اعضا و تولید فزاینده نفت از سوی روسیه و آمریکا عملا این سازمان را در حوزه انرژی به حاشیه رانده است.

 

صد و هفتاد و هفتمین نشست رسمی اوپک در روزهای پنجشنبه و جمعه در وین برگزار شد. از ایران بیزن زنگنه وزیر نفت کشورمان در این نشست حضور پیدا نموده بود.

 

اعضای اوپک پیش از این با کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه نفت تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کرده بودند. نواک وزیر انرژی روسیه که کشورش عضو اوپک نیست اما در گروه اوپک پلاس مشارکت دارد، روز پنجشنبه اعلام کرده بود که این گروه سرگرم مذاکره درباره عمیق کردن کاهش تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز است تا بازار از فصل تقاضای ضعیف در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به سلامت عبور کند.

 

سرانجام و پس از رایزنی های فشرده میان سعودی و روسیه، در پایان جلسه روز جمعه، طرفین به کاهش 500 هزار بشکه ای نفت به توافق رسیدند. خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود نوشت: به دنبال برگزاری نشست وزرای کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز پنجشنبه تولید کنندگان نفت به رهبری عربستان و روسیه توافق کرده‌اند که تنها در سه ماه اول سال ۲۰۲۰ تولید نفت خام خود را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر در روز کاهش دهند.

 

به گفته رویترز این توافق تنها تا ماه مارس (اسفند) و سه ماه اول سال ۲۰۲۰ می شود و برای بعد از اتمام این دوره، هیچ توافقی صورت نگرفته است.

 

براساس این گزارش، در نشست روز گذشته اوپک عراق نیز برای کاهش ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر در روز از طرف دیگر اعضای اوپک تحت فشار قرار گرفت اما تا کنون خبری رسمی از تصمیم دولت عراق برای پذیرفتن کاهش تولید منتشر نشده است.

 

آژانس بین المللی انرژی نیز پیش بینی کرده است؛ تولید روزانه نفت کشورهای غیر اوپک در سال آینده در حالی ۲.۲ میلیون بشکه افزایش می ‌یابد که کل رشد تقاضای جهانی نفت تنها ۱.۳ میلیون بشکه خواهد بود.

 

الکساندر نواک وزیر نفت روسیه پیش از آغاز اجلاس اوپک به خبرنگاران گفت که این کشور با پیشنهاد کاهش تولید نفت، در حدود ۵۰۰ هزار بشکه بیشتر از توافق فعلی مخالفتی ندارد.

 

روسیه پیشتر به دلیل افزایش صادرات میعانات گازی، با طرح تشدید کاهش تولید نفت مخالفت کرده بود.

 

وزیر نفت ایران نیز صبح پنجشنبه به خبرنگاران گفته بود: اگر توافق کاهش تولید نفت تمدید شود، این یک دستاورد برای اوپک است؛ اگر هم بیشتر کاهش یابد، من حمایت می کنم و دستاورد بزرگتری است.

 

در این نشست همچنین محمد عرقاب، وزیر انرژی الجزایر را به عنوان رئیس دوره‌ای اجلاس اوپک در سال آینده میلادی و دیامانتینو پدرو آزودو، وزیر منابع معدنی و نفت آنگولا به عنوان نایب رئیس این اجلاس برگزیده شدند.

 

این نشست همچنین حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک را به عنوان رئیس علی‌البدل این هیئت انتخاب کرد.

 

همچنین مقرر شد نشست آینده کمیته وزارتی نظارت اوپک و غیراوپک در هفته نخست ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی و سپس نشست فوق‌العاده اوپک در پنجم مارس در وین، پایتخت اتریش، برگزار شود.

 

نشست عادی بعدی اوپک در نهم ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی برگزار می‌شود و در ماه سپتامبر، شصتمین سالگرد تأسیس اوپک فرا می‌رسد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار