عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت

اقدام رسمی ۵ کشور حاشیه خلیج فارس علیه ایران

اقدام رسمی ۵ کشور حاشیه خلیج فارس علیه ایران ایران در اواسط اردیبهشت، مقررات تازه‌ای برای عبور از تنگه هرمز اعلام کرد. بر اساس این مقررات، صاحبان کشتی‌ها باید پیش از عبور، از طریق ایمیل با نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس تماس بگیرند و هماهنگی لازم را انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 May 22
کد خبر: ۳۰۸۸۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که تهران و مسقط در حال مذاکره برای ایجاد ساز و کار حقوقی مشخص برای نظارت بر عبور و مرور امن و بی‌ضرر از تنگه هرمز هستند، تعدادی از کشورهای عربی جنوب خلیج فارس به این تلاش‌ها اعتراض کرده‌اند.

در میان نام کشورهای صادرکننده این بیانیه، نام عمان دیده‌نمی‌شود. عمان به عنوان کشور ساحلی تنگه هرمز، در حال مذاکره با ایران برای ایجاد ساز و کار نظارت بر تنگه هرمز است.

پنج کشور عربی حوزه خلیج فارس با انتشار نامه‌ای رسمی با اقدام ایران برای ایجاد «نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس» یا PGSA مخالفت کردند؛ نهادی که ایران برای مدیریت و کنترل عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز معرفی کرده است.

بحرین، کویت، قطر، عربستان سعودی و امارات عربی متحده در نامه‌ای به آی‌ام‌او، سازمان بین‌المللی دریانوردی که نهاد وابسته به سازمان ملل در امور کشتیرانی است، اعلام کردند که کشتی‌های تجاری و بازرگانی نباید با این نهاد ایرانی همکاری کنند و نباید از مسیر دریایی‌ که ایران برای عبور از تنگه هرمز تعیین کرده استفاده کنند.

این نامه اوایل این هفته نوشته و از سوی سازمان بین‌المللی دریانوردی میان کشورهای مرتبط توزیع شده است.

ایران در اواسط اردیبهشت، مقررات تازه‌ای برای عبور از تنگه هرمز اعلام کرد. بر اساس این مقررات، صاحبان کشتی‌ها باید پیش از عبور، از طریق ایمیل با نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس تماس بگیرند و هماهنگی لازم را انجام دهند.

در نامه پنج کشور آمده است: «مسیر پیشنهادی ایران باید همان‌گونه که هست دیده شود؛ تلاشی برای کنترل رفت‌وآمد در تنگه از طریق واداشتن کشتی‌ها به استفاده از مسیری در داخل آب‌های سرزمینی خود، که می‌تواند از راه دریافت عوارض عبور به منافع مالی منجر شود.»

نامه همچنین هشدار می‌دهد: «هرگونه پذیرش یا به‌رسمیت‌شناختن مسیر پیشنهادی ایران و سازمان PGSA به‌عنوان یک گزینه جایگزین، می‌تواند رویه‌ای خطرناک ایجاد کند.»

سازمان بین‌المللی دریانوردی، که نهاد وابسته به سازمان ملل در حوزه کشتیرانی است، پیش‌تر اعلام کرده بود که دریافت عوارض برای عبور از تنگه هرمز پذیرفتنی نیست./عصر ایران

کلمات کلیدی: ایران خلیج فارس
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار