کشف و ضبط ۱۲ هزار تن مواد مخدر توسط ایران-راهبرد معاصر
ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران

کشف و ضبط ۱۲ هزار تن مواد مخدر توسط ایران

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در تشریح مبارزه بی امان ایران با پدیده شوم مواد مخدر اظهار داشت: در طی سه دهه گذشته بیش از ۳هزار و ۳۰۰ کیلومتر موانع فیزیکی در کشور احداث و ۵۰ هزار باند و گروه منهدم شدند. همچنین بیش از ۱۰۰ هزار خودرو در این مدت مصادره و توقیف و ۱۲هزار تن موادمخدر کشف و ضبط شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 16
کد خبر: ۳۰۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ انواع مختلفی از مواد مخدر و اعتیادآور وجود دارند و به همین دلیل، فرد معتاد در طول زمان، برای ارضا و احیای حس نئشگی، معمولاً از مادهٔ مخدر به مخدری قوی‌تر نیازمند می‌شود. بنابر آمار سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ میلادی، از میان ۲۲۰ میلیون مصرف‌کننده مواد اعتیادآور در جهان، بیش از ۱۶۰ میلیون نفر (افزون بر ۷۰ درصد) حشیش و فراورده‌های گیاه شاه‌دانه هندی (کانابیس) استفاده می‌کنند.

 

نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد.

 

اسکندر مومنی، در این نشست گفت: ایران در چهل سال گذشته به نمایندگی از دنیا با پدیده شوم مواد مخدر مبارزه کرده و در خط مقدم این مبارزه برای ما تفاوتی نداشت دربرابر محموله‌هایی که به قصد توزیع در داخل کشور وارد می شوند و یا ترانزیت در خارج از کشور باشد، با تمام توان با موادمخدر مبارزه کرد

 

وی افزود: در طی سه دهه گذشته بیش از ۳هزار و ۳۰۰ کیلومتر موانع فیزیکی در کشور احداث و ۵۰ هزار باند و گروه منهدم شدند. همچنین بیش از ۱۰۰ هزار خودرو در این مدت مصادره و توقیف و ۱۲هزار تن موادمخدر کشف و ضبط شد. همچنین به طور سالانه آموزش پیگشیری از اعتیاد برای چند میلیون نفر انجام شد.

 

مومنی با اشاره به دیگر اقدامتی که در این سه دهه صورت گرفت، گفت: ۴هزار و ۸۱۵ خانه ورزش روستایی راه‌اندازی شده است و ۹۳۰۰ مرکز درمانی و کاهش آسیب در حال فعالیت هستند.

 

وی تصریح کرد: سهم اعتیاد مبتلایان با HIV از ۷۵ درصد به ۳۱ درصد کاهش یافته است. بعلاوه ۱۱۹۵ مرکز اقامتی میان مدت، ۳۵۹ تیم سیار و ۱۵۸ سرپناه شبانه در کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر در کشور در حال فعالیت هستند.

 

مومنی با اشاره به روند افزایشی شیوع اعتیاد در کشور خاطرنشان کرد: با همه اقداماتی که صورت گرفت روند شیوع اعتیاد افزایشی بوده و صرفا در دهه ۶۰ کاهش شیوع اعتیاد در کشور را داشتیم و در بقیه دهه ها افزایش داشت.

 

مومنی تصریح کرد: یکی از رویکردهای اصلی در دوران پیشرو فراهم کردن بستر جهت ورود نخبگان، شرکت های دانش بنیان و جوانان در حوزه های کاهش تقاضا و عرضه است.

 

وی تاکید کرد: ورود جوانان کارآمدی و ابتکار عمل به همراه دارد و تنها کافی است فرصت برابر برای آنها ایجاد کنیم تا به این عرصه وارد شوند و در روند مبارزه با موادمخدر تغییر عمده ایجاد شود.

 

مومنی با اشاره به شهدای راه مبارزه با موادمخدر گفت: بیش از ۳۸۰ شهید و ۱۲هزار جانباز و مجروح تقدیم شده است و این حوزه تحولات جدید، رویکردهای جدید می خواهد و ما آمادگی کامل در این حوزه داریم و حمایت و بسترهای لازم را فراهم می کنیم تا از وجود جوانان، نخبگان و شرکت های دانش بنیان در حوزه پژوهش، کاهش عرضه و تقاضا استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه علاوه بر حضور نخبگان و جوانان مساله هوشمندسازی نیز باید مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: موضوع دوم هوشمندسازی اقدامات و فرآیندها است و این یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است و اگر بخواهیم در حوزه مبارزه با موادمخدر پیش رویم باید رویکردهای جدید داشته باشیم. با ورود نخبگان و دوم هوشمندسازی فرآیندها می توانیم در گام دوم انقلاب آهنگ رشد سیر کاهش مواد مخدر را آغاز و سپس به سمت کاهش برویم.

 

مومنی تاکید کرد: هدف ما متوقف کردن شیوع و رشد مواد مخدر و در گام دوم کاهش آن است، درنتیجه اولویت در این عرصه با پیشگیری است و امیدواریم با هماهنگی تمامی بخش ها شاهد تحول اساسی در این زمینه باشیم، چرا که مطالبات رهبر معظم انقلاب در این زمینه مکتوب است و ریاست جمهور نیز بر آن تاکید دارد و با اجرای همه اقدامات در این زمینه باید روند شیوع موادمخدر کاهش یابد و آنهایی که در چرخه اعتیاد هستند درمان و ساماندهی شوند و بتوانند با بازتوانی به جامعه باز گردند.

 

ضرورت استفاده از دانش شرکت‌های بومی و دانش بنیان در مبارزه با مواد مخدر

 

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: پیچیدگی حرکات دنیای امروز این ضرورت را ایجاد می‌کند که در حوزه تکنولوژی‌های مرتبط کار کنیم همانطور که بیشتر کشفیات شما از بحث‌های اطلاعاتی است و تکنولوژی می‌تواند این بستر را فراهم کند.

 

وی افزود: باید برخی مسائل را در حوزه پژوهش در نظر گرفت. دانشگاه به شما محصول تحویل نمی داد، محصول آن آدمها هستند که تربیت می‌کند و شرکت‌ها باعث خروج محصول می‌شود. سربازهای ما در کف بازار شرکت‌ها هستند که‌ مبارزه می‌کنند و به همین دلیل تاکید بر شرکت‌های دانش بنیان داریم.

 

ستاری تصریح کرد: ما در این حوزه‌ها در خدمت شما هستیم. باید بازار را در اختیار آنها قرار دهید، شما بازار بزرگی دارید و باید برای این مساله درباره آن صحبت کنیم چراکه در این حوزه شرکت‌های فوق العاده‌ای داریم.

 

وی افزود: در حوزه‌های مرزبانی نیازی به موانع فیزیکی نداریم و تکنولوژی‌های فوق‌العاده‌ای در کشور وجود دارد و در این زمینه هوش مصنوعی امکانات فوق العاده در اختیار شما می‌گذارد.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، گفت: ما با تکتولوژی می‌توانیم هزینه‌های انسانی و مادی را پایین بیاوریم و افرادی که در مبارزه با قاچاقیان موادمخدر به شهادت می‌رسند را در بخش‌های دیگری از جامعه به کار بگیریم چراکه شرکت های فوق العاده ای داریم که در حوزه هوش مصنوعی به خوبی کار می کنند و می توانید تعداد شهدا و مجروحانی که جناب مومنی به آن اشاره کردند را با استفاده از تکنولوژی کاهش دهد.

 

وی ادامه داد: باید برای مبارزه با موادمخدر به دنبال راه حل‌های بومی باشیم و برای دست یافتن این راه حل‌ها هم از شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

 

وی تاکید کرد: آنچه باعث پیشرفت می شود در هر حوزه‌ای زیست بوم است و این مساله که کسانی که خلاقیت و نوآوری دارند در این زمینه مشارکت داشته باشند مهم است.

 

ستاری افزود: زیست بوم زمانی شکل می‌گیرد که زیرساخت‌ها را بدانیم و باید از هر تکنولوژی استقبال کنیم.‌ ما نیروی انسانی فوق العاده‌ای داریم اما باید اکوسیستم را ایجاد کنیم. ما در خدمت شما هستیم و آمادگی پرداخت هزینه در این سیستم را داریم.

 

وی با بیان اینکه این آمادگی را داریم در توسعه زیرساخت‌ها حضور داشته باشیم افزود: ما این آمادگی را داریم که در کمیته مشترکی که بتواند فناوری‌های موجود را به شما ارائه دهد حضور داشته باشیم و این آمادگی را داریم که بانک اطلاعاتی خود را در اختیار شما قرار دهیم تا هزینه های شما را کاهش می دهد.

 

ستاری گفت: حاضرم برای مبارزه علمی با موادمخدر از جیب هزینه کنم. تحولات تکنولوژی تحولاتی است که به افرادی که در حوزه مبارزه با موادمخدر فعال هستند کمک بسیاری می‌کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار