به گزارش راهبرد معاصر؛ شیوه نامه انضباطی از همان ابتدا با ابهامات زیادی همراه بود به طوری که عدم شفافیت سازی بخشی از بندهای آن سوالات زیادی را برای دانشجویان و حتی افراد حقوقدان ایجاد کرده که همین عدم پاسخ به ابهامات باعث بروز این اشکالات شده است.
شیوهنامه انضباطی دانشجویان بعد از مدت ها بازنگری و بررسی توسط وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین شورای اسلامی شدن دانشگاه ها ۲۷ مردادماه امسال به تصویب «منصور غلامی» و «سعید نمکی» وزیران این دو وزارتخانه رسید.
آیین نامه انضباطی دانشجویان سال ۷۴ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که شیوه نامه آن سال ۸۸ به دانشگاه ها ابلاغ و شیوه نامه تازه جایگزین شیوه نامه سال ۸۸ شد. این در حالی است که آیین نامه جدید انضباطی هنوز تصویب و ابلاغ نشده است.
انتقادهای برخی جریان و گروه های دانشجویی در خلال روزهای اخیر نسبت به مفاد شیوهنامه انضباطی موجب شد تا پای معاونت حقوقی رئیس جمهوری هم به این موضوع باز شود.
لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری در پی برخی اعتراضات دانشجویان اعلام کرد شیوه نامه انضباطی جدید در این معاونت بررسی و موارد مغایرت با قانون اساسی، قوانین عادی مرتبط و منشور حقوق شهروندی، با همکاری نمایندگان تشکل های دانشجویی و دستگاه های مربوط بررسی و اصلاح می شود.
پس از آن رئیس جمهوری در جلسه هیات دولت دستور داد تا حقوق شهروندی و مسائل مورد نظر دانشجویان در شیوه نامه ملاحظه شود.
در جدیدترین موضع گیری منصور غلامی وزیر علوم به میدان آمده و می گوید:دانشگاهها هم اکنون شیوه نامه قبلی را اجرا می کنند و شیوه نامه جدید اجرا نمی شود.وی تاکید کرد: وزارت علوم به همراه دانشگاه ها به دنبال رفع نگرانی های ایجاد شده در این شیوه نامه است و عجله ای هم برای آن نداریم.
وزیر علوم گفت: چارچوب شیوه نامه جدید با شیوه نامه قبلی تفاوتی ندارد؛ فقط دو تا سه نکته دارد که مبتلا به آن زیاد نیست.غلامی بار دیگر بر این مساله تاکید کرد که فقط یک صدم درصد دانشجویان در طول سال دچار تخلفات انضباطی غیرآموزشی می شوند.
این مقام مسئول وزارت علوم افزود: هر چند آمار این تخلفات زیاد نیست، اما باید برای آن شیوه نامه ای وجود داشته باشد و در نتیجه تعجیل نمی کنیم.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که در اصلاح شیوه نامه انضباطی نظرات دانشجویان حتما اعمال و این شیوه نامه بازنویسی می شود.
غلامی پیش از این اعلام کرده بود که هدف تدوین کنندگان این شیوهنامه بهبود روند رسیدگی به پروندههای انضباطی در دانشگاهها و حفاظت از حقوق قانونی دانشجویان است و مسئولان دانشگاهها باید در روند رسیدگی به پرونده های انضباطی نهایت دقت را در حفاظت از حقوق دانشجویان به کار بندند.
شیوه نامه جنجالی انضباطی ۲۷ مردادماه امسال به تصویب وزرای علوم و بهداشت رسید.
آیین نامه انضباطی دانشجویان سال ۷۴ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد که شیوه نامه آن سال ۸۸ به دانشگاه ها ابلاغ و شیوه نامه تازه، جایگزین شیوه نامه سال ۸۸ شد. این در حالی است که آیین نامه جدید انضباطی هنوز تصویب و ابلاغ نشده است.