مخالفت همتی با طرح بانکداری اسلامی-راهبرد معاصر

مخالفت همتی با طرح بانکداری اسلامی

نمایندگان ملت امروز با کلیات طرح بانکداری اسلامی موافقت کردند. رئیس بانک مرکزی پیش از تصویب در هشداری به نمایندگان گفت: زحماتی که برای تهیه این طرح کشیده شده را انکار نمی‌کنم، اما نمایندگان را از تائید این طرح برحذر می دارم.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 17
کد خبر: ۳۱۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان در جلسه علنی امروز- مجلس شورای اسلامی کلیات طرح بانکداری اسلامی را با ۱۳۲ رای موافق، ۴۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر تصویب کردند.

 

محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در توضیح طرح بانکداری اسلامی گفت: از اوایل دهه ۸۰ در اقتصاد ایران با پدیده جدیدی مواجه بودیم براساس اصل ۴۴ قانون اساسی همه بانک ها بعد از پیروزی انقلاب ملی شدند و در دهه ۸۰ با تفسیر اصل ۴۴ اجازه تاسیس بانک خصوصی داده شد.

 

وی افزود: برخی بانک های دولتی نیز به بخش خصوصی واگذار شد، اما ۱۴ سال پیش که این اجازه داده شد نسبت به اجرای بند(هـ) سیاست های اصل ۴۴ که بر ایجاد قواعد نظارتی و شرعی بر بانک ها تاکید داشت، توجهی نشد در واقع بانک مرکزی و مجلس در این مدت تعلل کردند.

 

تصویب طرح یاد شده از سوی نمایندگان در حالی صورت پذیرفت، که پیشتر رئیس بانک مرکزی صراحتا با طرح یاد شده مخالفت کرده بود. «عبدالناصر همتی» در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح بانکداری اسلامی خطاب به نمایندگان گفت: زحماتی که برای تهیه این طرح کشیده شده را انکار نمی‌کنم، اما نمایندگان را از تائید این طرح برحذر می دارم. منکر نکات مثبت این طرح نیستم اما در این طرح ساختار بانک مرکزی را تغییر داده‌اند و با توجه به اینکه در شرایط تحریم هستیم و بانک مرکزی نیز عمود این خیمه است نباید اجازه دهیم این شوک به ساختار بانک مرکزی وارد شود.

 

وی افزود: به عنوان رییس کل بانک مرکزی نتوانستم در خصوص این طرح قانع شوم، مگر می‌شود در خصوص سیستم بانکی، ۲۰۵ ماده آماده باشد و یکباره همه این تغییرات ایجاد شود بدون اینکه کارشناسان و بانک مرکزی در این زمینه اقناع شده باشند. اجازه بدهید لایحه دولت در این زمینه به مجلس ارائه شود، اگر می‌خواهید به استقلال بانک مرکزی کمک کنید مقررات بانک مرکزی را اصلاح کنید. در حال حاضر باید شرایط اقتصادی کشور را در نظر بگیریم، توجه کنیم که ۵۰ درصد تکالیف قانون بودجه برعهده بانک مرکزی است.

 

همتی ادامه داد: استقلال بانک مرکزی به معنای ناهماهنگی با دولت نیست بلکه به این معناست که نظرات کارشناسی مبنای تصمیم‌گیری در بانک مرکزی باشد. در یک سال و نیم گذشته اگر تصمیمات کارشناسی نبود و دستوری عمل می کردیم ثبات ارزی ایجاد نمی شد. در شرایطی که همه چیز علیه بانک مرکزی است و بانک مرکزی تحت تحریم تروریستی آمریکا است نباید چنین طرحی تصویب شود.

 

رییس کل بانک مرکزی افزود: براساس طرح بانکداری اسلامی؛ بانک توسعه باید ایجاد شود که این طرح با استقلال بانک مرکزی تناقض دارد زیرا براین اساس بانک مرکزی باید پول چاپ کند و در اختیار بانک توسعه قرار دهد.

 

وی از نمایندگان درخواست کرد به دلیل آنکه بدنه بانک مرکزی اقناع نشده به این طرح رای ندهند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده