به گزارش راهبرد معاصر؛ به احتمال زیاد این پایگاه میزبان لشکر 82 هوابرد آمریکا موسوم به لشکر شیطان بوده است، اصابت حداقل ده موشک به پایگاهی که با انتقال گسترده تجهیزات در طی روزهای اخیر روبرو بوده است حاکی از یک تلفات گسترده دارد، شکارچی اما یا ذوالفقار بوده و یا قیام، اما آنچه مهم است این است که این ابزار نظامی را به جز نیروی ایمان پیش نبرده است.
کار ساخت پایگاه هوایی عین الاسد، 7 سال طول کشیده (1980-1987) و مهندسین یوگوسلاو در آن مشارکت داشتند. این پایگاه هوایی که پس از پایگاه هوایی البلد (نزدیک فرودگاه بغداد)، دومین پایگاه هوایی عراق است، 50 کیلومتر مربع مساحت و 30 کیلومتر محیط دارد و در آن امکاناتی نظیر واحد مسکونی، مسجد، مدرسه ابتدایی و راهنمایی هم بوده. پس از اشغال آن از سوی امریکایی ها، این پایگاه همچون یک شهر در آمده. سال 2006، خبرنگار بی بی سی که به درون این پایگاه رفته بود، آن را چنین توصیف کرده: «قسمتی از پایگاه که برای امریکایی ها بود، وضعیت بهتری داشت و آسفالت ها سالم تر بود. آن ها تلاش کرده بودند آن جا را مثل یک منطقه حومه نشین امریکا در بیاورند... برای این که سربازان دیوانه نشوند، آنجا رستوران، سینما، کافی شاپ هم هست... هیچ چیز حتی آب سربازان امریکایی مستقر در عین الاسد هم از عراق نیست و تمام آن از امریکا می آید». پس از این در سال 2007 هم امریکایی در عین الاسد یک بیمارستان پیشرفته نظامی ساختند.(اینجا مفصلتر بخوانید)
بنا بر اعلام نیروهای مسلح عراق 22 موشک شلیک شده که از این تعداد 17 موشک عین الاسد را شخم زده اند و 5 موشک مقر نیروهای آمریکایی در اربیل را مورد هدف قرار داده اند. بهگفته خبرنگاران امریکایی ۳۵ اصابت به عین الاسد ثبت شده که احتمالا حملات راکتی همتوسط حشد انجام شده که باعث به وجود آمدن چنین آماری شده. آنچه مسجل شده بر اساس برخی منابع ساختمان فرماندهی مخابرات این پایگاه منهدم شده است.
بر اساس تصاویر منتشر شده موشک ها به صورت مایل پرتاب شدند، همین نشان دهنده این است موشک های شلیک شده از خانواده فاتح هستند، حداقل فاصله از محل پرتاب 500 کیلومتر است، همین احتمال این موضوع را بالا میبرد که نوع موشک به احتمال زیاد فاتح 313 است که از کلاهک جنگ حدود 500 کیلوگرمی بهره میبرد. این خانواده علاوه بر حرکت در لایه میانی جو که احتمال رهگیری و انهدام را کاهش میدهد قابلیت انتقال مداری یا تغییر مسیر در جو را دارد.
اما صبح امروز از منابع عراقی تصاویری منتشر شد که برخی گمانه زنی ها را برانگیخت، این منابع محلی تصاویری از بدنه موشک هایی در نزدیکی عین الاسد منتشر کردند که نشان میداد نوع موشکهای به کار برده شده موشکی دو مرحله ای بوده است، همین نشان میدهد که موشک به کار برده شده به احتمال زیاد یا ذوالفقار است و یا موشک بالستیک قیام، ولی در تصاویر آنچه واضح است بدنه موشک باله دارد که نشان دهنده این است که موشک ذوالفقار است، ولی در عین حال برخی تحلیلگران شواهدی دال بر اینکه موشک قیام است نشان داده اند:
بدنه مرحله اول موشک ها در بیابان های اطراف عراق
شواهدی که نشان میدهد موشک به کار برده شده قیام است
مقامات نظامی کشورمان از 80 کشته و 200 زخمی سخن میگویند، برخی منابع آگاه در آمریکا نیز خبر از دستکم 37 کشته میدهند، وزارت خارجه انگلیس نیز گفته است در حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد شماری از نظامیان انگلیسی نیز زخمی شدهاند. اما آنچه مسلم است این است که در عصر رسانه ها آمریکا نخواهد توانست تعداد کشته شده ها را پنهان کند، چراکه بالاخره این خانواده های سربازهای به هلاکت رسیده اعلام خواهند کرد.
تصاویر تایید نشده از خسارات به عین الاسد، به احتمال زیاد این تصویر متعلق به آپدیت آخر گوگل از این پایگاه بوده و این ویرانی مربوط به حملات پیش از آن است، برای رصد اثرات این حمله تا فردا صبر کنید.
بنا بر تصاویر ماهواره ای حداقل 30 فروند بالگرد، 5 فروند هواپیمای ترابری سوپر هرکولس هستند، بر روی زمین حدود 20 فروند جنگنده هستند ولی حداقل 30 آشیانه برای نگهداری جنگنده ها در این پایگاه در نظر گرفته شده اند. دستکم 18 فروند جنگنده اف 18طی هفته پیش به عراق رسید، به صورت عمومی هم این پایگاه میزبان اف 16 و اف 15 های نیروی هوایی آمریکا بود. با توجه به اعزام گسترده نیرو توسط آمریکا طی روزهای گذشته میتوان ادعا کرد تلفات تجهیزاتی آمریکا در بالاترین سطح ممکن بوده است.
15 آشیانه در جنوب و 15 آشیانه در شمال این پایگاه است، 4 رمپ پروازی، انبارهای مهمات در جبهه شمال شرقی و مرکز فرماندهی کمی پایینتر از اماکن مسکونی در شمال پایگاه است
از نیروهایی که اخیرا به منطقه اعزام شدند لشکر شیطان بود، لشگر شیطان نامیست که آمریکایی ها بر روی لشگر 82 هوابرد خود گذاشته اند، این لشگر در 1917 و در جنگ جهانی اول تاسیس شد و سابقه حضور در جنگ جهانی دوم و ویتنام را در کارنامه خود دارد، تخصص این لشگر در مناطق شدیداً متخاصم و توپخانه میدانی است.
با موشکباران این پایگاه به نظر میرسد نیروها و تجهیزات این نیرو نیز مورد هدف قرار گرفته است.
نه تنها چشم شیر که چشم امید آمریکا موشکباران شد؛ این پایگاه محلی بود که ترامپ ابتدای سال میلادی به آن سفر کرد
آنچه مسلم است در این حمله به هیچ وجه دفاع موشکی آمریکایی ها پاسخ نداده است؛ در این زمینه دو احتمال را میتوان محتمل دانست؛
عکس متعلق به چند روز پیش و در جریان ارسال تجهیزات آمریکا به عراق
آمریکایی ها اعلام کرده اند پیش از حمله اطلاع یافته اند، آنها از این حربه روانی استفاده کرده اند تا بگویند سربازان به پناهگاه رفته و تلفات نداشته اند، البته در آینده ای نزدیک هجم کشته شدگان ضربدر 4( تعداد زخمی ها) نشان دهنده این سطح آمادگی خواهد بود.
برخی رسانه های نیز در این میان سعی کردند تا سقوط هواپیمای اوکراینی را به اتفاقات ربط دهند، ولی واقعیت این است که این هواپیمای تولید آمریکا به نوعی مرگبارترین هواپیمای 5 سال گذشته صنعت هوانوردی بوده است به طوری که به دنبال سقوط یك فروند بویینگ 8-737 سری مكس در كشور اتیوپی در 19 اسفندماه سال پیش و مرگ 157 سرنشین آن، بسیاری از كشورهای جهان پرواز این هواپیما در آسمان كشور خود را ممنوع اعلام كردهاند.
این سومین یا چهارمین سانحه مرگبار این هواپیما در یک سال اخیر به شمار میرود. پیش از این نیز در تاریخ اكتبر 2018 (آبان ماه سال پیش) یك فروند ار این مدل هواپیما متعلق به خطوط لاینایر اندونزی در آسمان این كشور سقوط كرده و 189 نفر را به كام مرگ كشانده بود. تنها چند ماه از تولید و ورود به خدمت این هواپیماها میگذشت و هر 2 هواپیما نو و با طراحی نو به حساب میآمدند. البته سوانح مرگبار تنها رخدادهای پیش آمده برای بویینگ 737 مكس نیستند. تاكنون بیش از 12 حادثه برای این نوع هواپیما پیش آمده كه یكی از آنها بر فراز آسمان ایران بوده است. در تاریخ 14 دسامبر سال 2018 (23 آذرماه 97) هواپیمای بویینگ 8-737 سری مكس هواپیمایی نروژی كه از دوبی امارات عازم اسلو نروژ بود، بر فراز آسمان ایران با افت فشار روغن یكی از موتورهای خود مواجه شد و به ناچار در فرودگاه شیراز فرود اضطراری كرد.
زود معذرت خواهی کنید.وسعی کنید همیشه حقیقت را بنویسید تا شرمنده نشید