در گذر زمان، حزب الله گام های بلندی را برای تبدیل شدن به قطب سیاسی در لبنان برداشت. هرچند که از سال 2009 تا 2018، فرصتی برای سنجش میزان مقبولیت حزب الله در افکار عمومی لبنانی ها فراهم نیامده بود، ولی طی این برهه، حضور در جنگ سوریه، بازداشت سعد حریری در عربستان، جدایی جنبلاط از ائتلاف 14 مارس، به افزایش محبوبیت حزب الله و افت اقبال از طیف ضد مقاومت کمک رساند. نهایتا اما، انتخابات لبنان برگزار شد و نتیجه آن شکستی بزرگ برای محور ریاض، در لبنان رقم زد. در این انتخابات، بر همگان ثابت شد که طیف های تندرو در ضدیت با محور مقاومت حتی در میان اهل تسنن هم هیچ محبوبیتی ندارند. به عنوان مثال اشرف ريفى رئيس پليس و وزير دادگسترى پيشين و تندروترين سياستمدار ضد حزب الله و هوادار عربستان، در حوزه ای سنی نشین، رای نیاورد. این واقعیت، جایگاه سیاسی حزب الله را در کنار جایگاه نظامی آن، در صحنه سیاست لبنان، تثبیت کرد.
در مجموع، انتخابات 2018، حداقل بر روی کاغذ، سرنوشت کل لبنان را در مسیر مقاومت قرار داده و ثایت می کند که "ملت لبنان" و نه فقط گروهی از آن (شیعیان)، حامی مشی فکری سید حسن نصرالله هستند. این واقعیتی است که از مدت ها قبل وجود داشت ولی هرگز رسما به نمایش در نیامده بود. سعد حریری از ماه ها قبل تاکید کرده بود که ائتلاف 14 مارس دیگر توان پیروزی در انتخابات را ندارد و با همین بهانه، کمک های مالی از ریاض دریافت کرده بود. مسلما در قبال چنین تحولی، محور عبری-عربی-غربی، واقعیت ها را نخواهد پذیرفت و تمامی تلاش خود را به کار می گیرد تا صحنه را عوض کند.
آن چه که از بیانات مقامات سعودی و اسرائیلی بر می آید این است که آن ها قصد تنبیه "ملت" لبنان را به بهانه حمایت از "تروریسم حزب الله" مدنظر قرار داده اند تا بتوانند آن ها را به زور و اجبار از خطی که برگزیده اند، منحرف سازند.
تنبیه جمعی لبنانی ها به جرم رای به مقاومت
ثامر السبهان، از زمستان سال گذشته، در توئیتر خود نوشته بود:« لبنانی ها باید بین خط "حزب الشیطان" و ضد آن، یکی را برگزینند». این توئیت تقریبا 4 ماه بعد از توئیت دیگر این وزیر مشاور آل سعود منتشر شد که در آن نوشته بود:«دولت لبنان با سکوت در قبال اقدامات تهاجمی حزب الله، علیه عربستان اعلان جنگ کرده است». البته چنین اظهاراتی در آن برهه با استقبال مقامات غربی و حتی سعودی مواجه نشد زیرا اعتقاد بر این بود که باید با تفاوت قائل شدن میان حزب الله وبدنه ملت و دولت لبنان، زمینه از بین رفتن هرگونه پشتوانه مردمی از این گروه را فراهم کرد. اما این سیاست ها در نهایت به نتیجه نرسید و مردم لبنان در انتخابات، استقبال نسبتا با شکوهی از جناح نزدیک به محور مقاومت به عمل آوردند. استقبال از جناح نزدیک به محور مقاومت تنها منحصر به شیعیان نماند بلکه مسیحیان و اهل تسنن نیز نشان دادند که مستعد گرایش به نزدیکان حزب الله هستند. بی بی سی، در گزارش خود از انتخابات لبنان آورد: «حزب الله و متحدانش چهار كرسى از يازده كرسى غرب بيروت را به دست آورده اند، جايى كه پايگاه رأى و حوزه انتخابيه سعد حريرى است». این یک پیروزی بزرگ برای تفکر مقاومت است که توانسته در پایگاه سنتی المستقبل، نزدیک به یک سوم کرسی ها را از رقبا برباید.
اینک و با قطعیت یافتن حمایت شیعه، سنی و مسیحی از تفکر مقاومت، محور غربی-عربی با همراهی اسرائیل، به این نتیجه رسیده اند که برای مقابله با حزب الله، باید با "ملت لبنان" مواجه شوند زیرا تفکر حزب الله در قشرهای مختلف لبنانی ها رسوخ یافته است. تاکنون، آن چه که از موشکافی توصیه های تحلیلگران ضد ایرانی و بیانات مقامات صهیونیست ها بر می آید، این است که "تنبیه اقتصادی جمعی" در انتظار ملت لبنان است. در این تنبیه اقتصادی، لبنانی ها به خاطر رای به مقاومت، از کمک های اقتصادی وعده داده شده محروم می شوند و در گام های احتمالی بعدی، باید همانند پرونده ایران، با "تحریم های فلج کننده" مواجه گردند. در ادامه به برخی از نشانه های هویدا شده در خصوص تنبیه جمعی لبنانی ها به جرم رای به مقاومت، اشاره می کنیم.
تکرار سناریوی ایران در لبنان
برآیند توصیه و اظهارات بالا نشان می دهد که محور غربی-عربی قصد اعمال "تحریم های فلج کننده" دیگری این بار علیه ملت لبنان را دارد زیرا این ملت، به حزبی رای داده که آن ها مدعی هستند جزو گروه های تروریستی است. با توجه به این که ترامپ وعده داده تحریم هایی بی سابقه علیه ایران اعمال خواهد کرد و دامنه این تحریم ها، حامیان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران را هم در بر خواهد گرفت، انتظار می رود، از یک سو دولت لبنان که نفوذ حزب الله در آن بالا رفته، شدیدا تحریم شود و از سوی دیگر، پس از وارد آمدن فشار اقتصادی، جریان 14 مارس، بر طبل تعامل با جهان بکوبد و لبنانی ها را به دوری از مقاومت در عوض گشایش اقتصادی سوق دهد. هیچ بعید نیست همزمان با اوج گرفتن فشار تحریم ها، اسرائیل هم با حمله نظامی به لبنان، شدت فشار ها بر ملت لبنان را دوچندان کند.