قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

مجازات حبس در انتظار برهم‌زنندگان نظم فضای مجازی

رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: در قانون مجازات اسلامی ماده 698 و ماده 18 قانون جرائم قانون رایانه‌ای آمده است که افرادی که اقدام به تشویش اذهان عمومی کنند مجازاتی همچون حبس در انتظار آنهاست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 January 31
کد خبر: ۳۴۸۳۷

مجازات حبس در انتظار برهم‌زنندگان نظم فضای مجازی

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدعلی آدینه‌لو اظهار کرد: با توجه به گسترش فضای مجازی و تعدد کاربران در آن امکان سرعت انتقال اطلاعات و سودجویی برخی از شایعه‌پراکنان در آن فراهم شده است.

 

رئیس پلیس فتای استان زنجان با اشاره به اینکه در فضای مجازی نیز نظارت و کنترل لازم بر تخلفات وجود دارد، اضافه کرد: در همین راستا در قانون مجازات اسلامی ماده 698 و ماده 18 قانون جرائم قانون رایانه‌ای آمده است که افرادی که اقدام به تشویش اذهان عمومی کنند مجازاتی همچون حبس در انتظار آنها است.

 

وی با درخواست از مردم برای پیگیری اخبار از مراجع و رسانه‎‌های رسمی بیان کرد: خبرگزاری‌های معتبر، صدا و سیما، منابع خبری پلیس مراجع رسمی برای کسب اخبار موثق هستند.

 

آدینه‌لو همچنین با درخواست از مردم برای قرار نگرفتن در حلقه شایعه‌پراکنی افزود: گاها برخی از افراد ناخواسته مطالبی را که آگاهی درباره آن ندارند بازنشر می‌دهند و همین امر موجب به هم ریختن امنیت روانی جامعه می‌شود.

 

رئیس پلیس فتای استان زنجان با اشاره به اینکه پلیس فتا مطابق قانون با متخلفان این فضا برخورد می‌کند، تصریح کرد: دادستان مرکز استان نیز پیگیر این موضوع بوده و با خاطیان فضای مجازی برخورد می‌کند.

 

گفتنی است، هر کس به قصد ضرر زدن به دیگران یا تشویش اذهان عمومی اقدام به بیان اکاذیب کند، مجرم محسوب می‌شود، ماده ۶۹۸ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی (مصوب ۱۳۷۵) در این باره مقرر کرده است که «هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکوائیه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا، اکاذیبی اظهار کند یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام‌های رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا خیر، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود.»

 

نکته مهمی که در قانون به آن اشاره شده، موضوع «مطلق بودن» جرم نشر اکاذیب است؛ یعنی تحقق جرم به وقوع ضرر یا ایجاد تشویش موکول نیست و همین که کسی اقدام به اظهار اکاذیب کند یا اخبار و مطالب بی‌اساس را عنوان کند، از نظر قانون مجرم بوده و قابل تعقیب است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار