کدخدایی: ۷ هزار نفر را تائید صلاحیت کردیم آیا کافی نیست؟/ شورای نگهبان هم می‌تواند اشتباه بکند-راهبرد معاصر
پزشکیان: سعی کرده‌ام که بسیاری از مشکلات را تا جای ممکن به مردم نگویم که نگران نشوند انتصاب اعضای جدید در شورای اطلاع‌رسانی دولت جزئیات عملیات تروریستی بندرلنگه / استانداری: عامل انتحاری تکفیری بود سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل دستگیر شد جزئیات حمله به مقر انتظامی بندر لنگه؛ عامل انتحاری کشته شد/ شهادت رئیس پلیس اطلاعات حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه/ شهادت یک مامور پلیس امام جمعه موقت تهران: نیرو‌های مسلح ما مرد میدان هستند / وعده صادق ۳ را خواهیم دید پزشکیان: اگر برای نخبگان مانعی ایجاد نکنیم، آنها می‌توانند همه چیز را تغییر دهند سفیر ایران: پزشکیان ۲۸ دی به مسکو سفر می‌کند ابلاغ اساسنامه بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی/ جمیله علم الهدی و ریحانه‌سادات رئیس الساداتی عضو هیات امنا شدند وزیر کشور دولت انتقالی سوریه: وفاداران بشار اسد با یک شبیخون ۱۴ نفر از نیرو‌های امنیتی ما را کشتند پزشکیان: به روسای جمهور کشور‌های اسلامی گفتم برای چه با هم دعوا کنیم؟ / مملکت مال همه ایرانیان است فرمانده نیروی دریایی ارتش: توانمندی جدید زیردریایی فاتح تا ۲ ماه آینده رونمایی می‌شود سعید جلیلی: عملکرد غرب درباره اتفاقات ۱۴۰۱ ناشی از ضعف آنها نسبت به حقوق زنان بود نامه جبهه پایداری به پزشکیان: کشور را تحت تأثیر غرب‌گرایان گرفتار نکنید

کدخدایی: ۷ هزار نفر را تائید صلاحیت کردیم آیا کافی نیست؟/ شورای نگهبان هم می‌تواند اشتباه بکند

عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با حضور در برنامه چهل‌ستون ستون شبکه پنج سیما به بررسی موضوع انتخابات پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 12
کد خبر: ۳۵۸۳۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ سخنگوی شورای نگهبان گفت: همه نظام‌های سیاسی ناچارند یک روش و سازوکاری را برای نظارت‌ها داشته باشند.

عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان با حضور در برنامه چهل‌ستون ستون شبکه پنج سیما به بررسی موضوع انتخابات پرداخت.

 

کدخدایی با اشاره به اینکه وقتی انقلاب شد بر من تکلیف شد تا حقوق بخوانم افزود: بنده درس خوان بودم البته به این مفهوم که فقط درس خوان باشم خیر، بنده نمرات خوبی را می‌گرفتم و همیشه مجبور بودم به دستور معلم‌ها برای سایر دانش آموزان کلاس برگزار کنم.

 

او در پاسخ به این سوال که اگر شورای نگهبان حذف شود چه اتفاقی می‌افتد ادامه داد: به صورت شکلی اتفاقی نمی‌افتد، اما اگر ماهیتی باشد خیلی اتفاقات می‌تواند صورت بگیرد به این دلیل که همه نظام‌های سیاسی ناچارند یک روش و سازوکاری را برای نظارت‌ها داشته باشند لذا این نظارت باید انجام شود، در کشور‌هایی ممکن است دیوان عالی دادگستری این نظارت را داشته باشد گاهی اوقات ممکن است نهاد غیرقضایی مانند کشور فرانسه باشد، اصل بر نظارت است که باید انجام شود، اگر نظارت نسبت به مصوبات و سایر جهات مانند انتخابات انجام نشود طبیعتاً ممکن است انحرافی ایجاد شود، اگر اصل نظارت صورت گیرد شکل آن می‌تواند متفاوت باشد.

 

شورای نگهبان هم می‌تواند اشتباه بکند

قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان تا به حال اشتباهی را انجام داده است اظهار کرد: شورای نگهبان از جمعی از انسان‌ها تشکیل شده لذا انسان جایز الخطا است و شورای نگهبان هم می‌تواند اشتباه کند، آیا می‌توان به جز معصومین انسانی را پیدا کرد که جایزالخطا نباشد، هر مرجع دیگری که انسان‌ها در آن حضور دارد می‌تواند اشتباه کنند شورای نگهبان هم ممکن است اشتباه کند.

 

او با بیان اینکه ممکن است نسبت به یک مصوبه با لحاظ همه جوانب نظر داده نشود گفت: ممکن است نسبت به انتخابات فردی که صلاحیت داشته از چشم ما پنهان مانده باشد و تایید صلاحیت نشده باشد و یا از طرف دیگر کسی که صلاحیت نداشته صلاحیتش تایید شده باشد البته بستگی به مدارک و مستندات دارد، شورای نگهبان نهایتاً از طریق نظام رای گیری مشترک تصمیم خود را اعلام می‌کند ما مدارک را می‌بینیم و مستندات قانونی را لحاظ و در نهایت رای گیری می‌کنیم، اگر ۷ رای مخالف داشت می‌توانیم بگوییم که مصوبه مغایر است یا نه.

 

شورای نگهبان نگاه مصلحتی نداشته

کدخدایی با اشاره به اینکه هیچکس در شورای نگهبان نگاه مصلحتی نداشته است افزود: شورای نگهبان باید مصالح عالی نظام را در نظر بگیرد.

 

او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر دزدی بخواهد وارد منزل شما بشود اگر شما مصلحت بدانید اجازه ورود می‌دهید یا خیر عنوان کرد: قطعا اینطور نیست، اما اگر کسی که شما نمی‌شناسید و از شما بخواهد کمک بگیرد و شما ببینید که می‌توانید به یک جهتی کمک کنید تا آن فرد اصلاح شود و یا از خطری ایمن بماند قطعاً این کار را خواهید کرد.

 

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: یکی از مراجع چهارگانه گزارش محکومیت فردی را اعلام کرده بود، این محکومیت به گونه‌ای بود که موجب عدم تایید صلاحیت آن فرد می‌شد، آن فرد وقتی متوجه شد اعلام کرد که منع تعقیب خورده و در واقع آن‌ها حکم رفع اثر شده است و از دادگستری برای ما منع تعقیب آورد و لذا نظر ما برگشت.

 

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ممکن است شما تحت فشار قرار بگیرید افزود: انتخابات کنش عظیم سیاسی و اجتماعی است و همه در آن درگیر هستند، وقتی تعداد داوطلبان بالا می‌رود تعداد بسیار بیشتری در این مسئله درگیر می‌شوند، افراد مختلفی تلاش می‌کنند تا به نوعی از این مرحله به سلامت عبور کنند، در این خصوص ما ناچاریم قانون را رعایت کنیم.

 

او گفت: ما صلاحیت افراد را در هر دوره مورد بررسی قرار می‌دهیم لذا این طور نیست که علل ابد صلاحیت فرد تایید شده باشد صلاحیت افراد را در هر دوره بررسی می‌کنیم لذا ما ملزم هستیم تا صلاحیت افراد را در هر دوره مورد بررسی قرار دهیم.

 

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه فرآیند‌ها مشخص و شفاف است گفت: هیئت‌های اجرایی بر اساس گزارش مراجع چهارگانه رسیدگی‌های لازم را انجام می‌دهند و همین طور هیئت‌های نظارت استانی و مرکزی طبق قانون انجام وظیفه می‌کنند لذا بخشی که معمولاً مسئله‌ساز است مربوط به این موضوع می‌شود که دلایل رد صلاحیت را طبق قانون نمی‌توانیم در رسانه‌ها اعلام کنیم که فرد به چه دلیلی رد صلاحیت شده است در اینجا کار دچار مشکل می‌شود لذا برخی از افرادی که دلایل را از سوی ما می‌شنوند در بیرون اعلام می‌کنند که آن‌ها مسئله‌ای نداشتند و بی جهت رد صلاحیت شده اند لذا این قسمت نیازمند اصلاح نظام انتخاباتی است که باید حتما انجام شود یا اینکه قانون باید اصلاح شود.

 

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه در خصوص عدم التزام به اسلام گفت: عدم التزام به اسلام به این مفهوم نیست که فرد مسلمان نباشد، عدم التزام به اسلام می‌تواند مربوط به این موضوع باشد که فرد یکی از واجبات را رعایت نکرده باشد افراد مسلمان ممکن است دچار تخلف شده باشند، به فردی که سارق است غیرمسلمان گفته نمی‌شود، اما دچار عدم التزام به یکی از احکام اسلامی شده است، وقتی التزام عملی به اسلام گفته می‌شود یعنی فرد باید واجبات را رعایت کند.

 

او با اشاره به اینکه ما طبق قانون کار را انجام می‌دهیم اضافه کرد: قانون‌حق مصلحت اندیشی را به ما نداده است، در قانون نیامده که مقرره‌ای را نادیده بگیریم لذا ما بر اساس قانون عمل می‌کنیم.

 

۷۰۰۰ نفر از ۱۶هزار ثبت نام کننده تائید شد آیا کافی نیست

کدخدایی تصریح کرد: بار‌ها بنده پیشنهاد داده ام که چرا قانون اصلاح نمی‌شود، باید قانون بر اساس شرایط روز اصلاح شود چرا ما باید بیش از ۱۶ هزار نفر ثبت‌نام کننده داشته باشیم، حدود ۷ هزار نفر صلاحیتشان تایید شده است یعنی برای هر کرسی حدوداً ۲۴ نفر آیا از جهت تعداد کافی نیست؟ فرهنگ انتخابات را پا به پای اقتضائات جامعه بالا نیاورده‌ایم باید از احزاب استفاده کنیم، در موضوع انتخابات چرا شورای نگهبان مرتب مورد هجمه قرار می‌گیرد.

 

همیشه احزاب بی‌شناسنامه فعال هستند

او با اشاره به اینکه احزاب باید در ماجرای انتخابات مسئولیت بپذیرند ادامه داد: در رابطه با احزاب قانون اساسی داریم به طوری که قانون اساسی نسبت به احزاب نگاه خوبی دارد، احزاب ثبت شده داریم، اما همیشه احزابی که غیر ثبت شده اند فعال هستند به طوری که این مسئله خطر بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

 

او بیان کرد: گروه‌های بدون شناسنامه هیچگونه مسئولیتی را نمی‌پذیرد و هزینه‌ای را به مردم و جامعه تحمیل می‌کنند، احزاب شناسنامه دار نقش موثری در انتخابات می‌توانند داشته باشند، لازم نیست شورای نگهبان این قدر ورود جزئی داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۳
0
0
به چه قیمتی جایر الخطاست به قیمت آبروی افراد و ازبین رفتن حق افراد که حق الناسه باید ثبت نامها شرایطی داشته باشه تا افرادشاخصی وبه درد بخوری ثبت نام کنن که رسیدگی به پروند هاای افراد با دقت بیشتری رسیدگی شود تا حقی ضایع نشه به طور مثال شهریار
تحلیل های برگزیده