گروه‌های جهادی بستری موثر در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب-راهبرد معاصر

گروه‌های جهادی بستری موثر در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

نشست «فعالیت گروه های جهادی» با حضور نمایندگان گروه های جهادی برگزار و بیانیه جوانان جهادی برای تحقق گام دوم انقلاب قرائت شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - 2020 February 15
کد خبر: ۳۶۰۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست خبری «فعالیت گروه های جهادی» همزمان با سالگرد بیانیه گام دوم انقلاب برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست ابوالفضل باقری مسئول دبیرخانه برنامه ملی قرارگاه گام دوم انقلاب، ضمن اشاره بر سالگرد بیاینه ای گام دوم انقلاب گفت: قرارگاه بقیه الله یکی از اصلی ترین مراکز و نهادهایی است که وظیفه تبیین و ترویج این بیانیه را بر عهده دارد. لذا این قرارگاه از ابتدای امسال مبنای خود را بر ترویج بیاینه در تمامی مراکز خود ازجمله شبکه افق، سازمان اوج و غیره قرار داد.

 

باقری افزود: متاسفانه بیانیه گام دوم انقلاب مانند دیگر ابلاغیات رهبر معظم انقلاب محجور ماند و لازم دیدیم که اقداماتی را انجام دهیم. در قرارگاه بقیه الله برنامه ملی تبیین و ترویج گام دوم را اجرا کردیم. این برنامه با سه رویکرد ازجمله، برگزاری همایش برای بانوان فعال فرهنگی اجتماعی در روز وفات حضرت ام البنین (س)، گردهمایی فعالین حوزه سبک زندگی و گردهمایی اقشار مختلف و تببین بیاینه برای آن ها تنظیم شده است.

 

وی درباره اقدامات انجام شده در حوزه فعالیت های جهادی نیز اظهار داشت: در زمینه گروه های جهادی سلسله برنامه هایی با عنوان «جهاد پیشرفت» را برگزار کردیم. بر اساس دیدگاه رهبر معظم انقلاب، باید گفتمان پیشرفت را سرلوحه فعالیت های جوانان و گروه های جهادی قرار دهیم.

 

باقری افزود: به علاوه یک گردهمایی ویژه گروه های جهادی نیز تدارک دیده ایم که احتمالا در نیمه دوم اسفند برگزار خواهد شد. امیدواریم که فعالیت های گروه های جهادی و جوانان منجر به رضایت رهبر انقلاب از اقدامات انجام شده در این مسیر شود.

 

گروه های جهادی، بهترین بستر برای تقویت روحیه انقلابی در جوانان

 

در ادامه این نشست نیز امیرحسام ایزدپناه مسئول گروه جهادی عمار گفت: در فضای فعلی شاهد پیچیده تر شدن معادلات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هستیم. استکبار جهانی به این نتیجه رسیده است که برای ضربه زدن به انقلاب باید روی ایمان و اراده نسل جوان تمرکز کند. گروه ها و اردوهای جهادی یکی از مسیرهایی است که در حال مبارزه با این اتفاق و تقویت اراده و روحیه انقلابی جوانان هستند.

 

ایزدپناه با اشاره بر تفاوت های جنگ نرم و جنگ سخت بیان کرد: مقابله با جنگ نرم بسیار دشوارتر از جنگ سخت است و گروه های جهادی بهترین بستر برای مبارزه در این زمینه به شمار می روند.

 

وی درباره فعالیت‌های گروه جهادی عمار نیز اظهار داشت: گروه ما تاکنون در بسیاری از استان‌های کشور فعالیت‌های جهادی به ویژه در حوزه سلامت داشته و در حال گسترش فعالیت های خود هستیم.

اعلام آمادگی گروه های جهادی برای تحقق گام دوم

در ادامه نیز علی ایل بیگی رئیس بسیج سازندگی تهرا بزرگ نیز ضمن اشاره بر بیانیه گام دوم انقلاب گفت: اساس این بیاینه از خودسازی شروع می شود و مقدمه ساخت تمدن اسلامی نیز همین خصلت خودسازی است. ساختن انسان اساسی ترین ماموریتی است که در صورت حضور این انسان ها در نظام اسلامی، قادر به اسلامی کردن جامعه خواهیم بود.

ایل بیگی با اشاره بر اردوهای جهادی نیز اظهار داشت: اردوهای جهادی اصلی ترین بستر برای خودسازی و حرکت در مسیر تحول جامعه هستند. به گفته رهبر معظم انقلاب اگر این حرکت ها ادامه پیدا کند می توانیم مقدمه ظهور را فراهم کنیم.

وی در ادامه ضمن قرائت بیانیه گروه های جهادی خطاب به رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: بیانیه گروه های جهادی به مقام معظم رهبری حامل پیام لبیک جوانان و گروه های جهادی کشور برای تحقق گام دوم انقلاب است. نسل جوان در این بیانیه بر لزوم فعالیت گروههای جهادی در قالب هیت های اندیشه ورز برای تحقق اهدافی از جمله توجه ویژه به محرومین، ارتباط مستمر با مناطق محروم کشور، ایجاد نهضت انقلاب برای محرومین و گفتمان سازی برای جوانان تاکید کرده اند.

در بخش دیگری نیز معصومه اکبری منش مسئول گروه جهادی شهید سید ضیا حسینی گفت: در صورتی که از تجربیات نسل قبل و انگیزه و انرژی نسل های جدید نیز استفاده کنیم می توانیم لفظ آتش به اختیار و جایگاه جوان انقلابی را تحقق بخشیم.

اکبری منش تصریح کرد: اقدامات گروه جهادی ما به صورت محله محور است و در راستای تببین سبک زندگی اسلامی فعالیت می کنیم. علت تمایل جوانان به گروه های جهادی این است که خودسازی در این گروه ها از خود اعضا شروع می شود و سپس به سطح جامعه منتقل می شود.

این نشست با حضور جمعی از نمایندگان گروه های جهادی کشور و حسین شمشادی فعالی جهادی رسانه ای برگزار شد.

گروه های جهادی می توانند جهت اعلام آمادگی خود برای فعالیت در حوزه تبیین و ترویج بیانیه گام دوم انقلاب، نام گروه  و کلمه لبیک را به سامانه پیامکی 6600048982 ارسال کنند.

**لبیک گروه‌های جهادی به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب

همچنین گروه‌های جهادی نیز با انتشار نامه‌ای به بیانیه رهبر معظم انقلاب لبیک گفتند. 

در متن نامه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر مبارک امام خامنه‌ای

رهبر جهادگر و مقتدای مجاهدان و مستضعفان

با سلام و نثار نصرت ما به محضر شما

این نامه را نگاشته‌ایم تا در سالگرد صدور بیانیۀ گام دوم، با صدایی رسا، از حنجرۀ جوانان غیورِ جهادی، فریاد زدیم: «لبیک» جوانانی که به برکت انقلاب، با نعمت بی‌بدیل محرومیت‌زدایی و موانست با ولی نعمتان انقلاب، جوانی می‌گذرانند.

بیانیه گام دوم، شانه‌های ما زیر بار مسئولیت را استوارتر کرد و عزممان برای قیام را راسخ‌تر نمود.

مسئولیت جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی، مسئولیت پیشرفت جهشی، مسئولیت جهاد امیدآفرینی، مسئولیت خیزش جوانان برای انقلاب علمی، مسئولیت جهاد تبیینی برای شکستن حصار تبلیغاتی دشمن و ترسیم 4 عظمتِ انقلاب، راه طی شده، جوانان و آینده، مسئولیت نقش آفرینی در میان جریان‌های حلقه‌های میانی، مسئولیتِ بسط فرهنگ و روحیه جهاد در میان تمام جوانان و در تمامی عرصه‌های انقلاب در مسیر برپایی تمدن، مسئولیت ....

اکنون هنگامه برخواستن و برداشتن گام دوم است. هنگام گام دوم جهاد.

بیانیه گام دوم و نامه تاریخ‌ساز شما به فرزندان و سربازهای جهادی‌تان، عهد نامه‌ای روشنگر و مسیر آفرین بود برای ما.

دریافتیم که باید رشد کنیم و از مرحله و گام نخستی که در آن ایستاده بودیم، به شأن و جایگاه و مرحله‌ای دیگر گام برداریم.

باید متحول شویم. هویتی جدید، ماموریتی متکامل‌تر، نقش اجتماعی دیگرگون، غایتی بلند تر و اثر بخش تر، زبانی رساتر و ... باید پیدا کنیم.

«لبیک»

ما، فتیان‌های روح الله و سیدعلی، که جوانی خویش را در جهادِ اموال و انفس، گذاشته‌ایم، در این عصر و وضع جدید، با شما عهد می‌بندیم:

ـ پیشرفت را بشناسیم. به آن باورمند شویم. عدالت را با نگاه مبنایی و تاسیسی، درک کنیم. آن‌گاه، کار جهادی و خدمت-رسانی‌مان را با این نگاه و رویکرد و مسیر، سامانی دوباره دهیم. گفتمانش را بسط دهیم. و سرآخر خود و مردم را برای تغییر مدار کشور مبتنی بر پیشرفت آماده سازیم.

ـ در مکتب شما آموختیم که تخاصم در کنار آگاهی و جهد، از شروط لازم جهاد است. جهاد کبیر و عدم تبعیت از کفار و طاغوت و استکبار، از شرایط کار جهادی واقعی است. از این روی مبارزه خویش را، هم با محرومیت، وَ هم با تفکرهای غرب زده توسعه‌گرا، همراه جَهدِمان، خواهیم ساخت. می‌دانیم که تقی‌زاده‌هایی در نهادها و رسانه‌ها و ساختارهای اجتماعی، نفوذ جریانی کرده‌اند و می‌کوشند تا تلاش جهادی‌ها و جوانان خدمت‌رسان را به سوی مقاصد خویش بکشانند. ردپای سازمان‌های توسعه جهانی را در روستاها و نقاط محروم و حاشیه شهرها دیده‌ایم؛ از این روی می‌کوشیم تا برای مبارزه با توسعه و برپایی پیشرفت و عدالت، خویش را تجهیز نماییم و مردم را آگاه.

ـ می دانیم برای پیشرفت، باید به منطقه بنگریم. باید جامع نگاه کنیم و از نگاه تک بعدی بپرهزیم. می‌دانیم که پیشرفت، مبتنی بر سبک زندگی و بوم است. باید برای پیشرفت مردم را به پا داشت. مردم محور حرکت در پیشرفت هستند و... از این روی، تداوم و ارتباط مستمر با مناطق و تشکیل هسته‌های اجتماعی جوانان را، لحاظ نموده و بر آن همتی سترگ‌تر خواهیم گذاشت. باید به سبک جهادی زیست. زیستن به سبک جهادی استمرار و تداوم و موانست مداوم را می‌طلبد و باید به بخش مهمی از زندگی روزمره تبدیل شود.

ـ در گام دوم جهاد، باید نگاهمان به محرومین اصلاح شود. محرومین ظرفیت‌های بزرگ پیشبری ماموریت‌های تمدنی هستند. باید از آن ها محرومیت‌زدایی کرد اما بیشترین محرومیت ایشان استضعاف تحمیلی، روندهای ظالمانه، عدم آگاهی و ... است. از این روی عزت بخشی، آگاهی بخشی، اجتماع سازی، باز آفرینی هویت و سپردن نقش‌های بزرگ در مسیر گام دوم و تمدن سازی به ایشان، وَ در یک کلام نهضت محرومین برای انقلاب اسلامی، استعداد های نهفته ایشان را شکوفا خواهد کرد و استضعاف ها را رفع می‌کند.

ـ گفتمان سازی، نقطۀ ضعف آشکار ماست. کاستی ما در ماموریت بزرگ گفتمان سازی، در وضع کنونی گفتمانی جامعه، که وضعی پر تلاطم است، اثر گذار بوده است. گفتمان سازی ما، باعث خواهد شد تا بیشتر جوانان جامعه، پای کار گفتمان و عمل جهادی بیایند و برای آن زندگی خویش را متحول سازند. اگر امروز گروه های ما، تنها قشری از جامعه را تشکیل می دهند، برای این کاستی در گفتمان سازی است. از این روی، می‌کوشیم که مجاهدانه، بر گفتمان سازی، عزم نماییم و کاستی های خویش را ترمیم کنیم.   

ـ باید برای آمدن زنان به میدان جهاد و کار جهادی، هم بیاندیشیم هم میدان سازی متناسب داشته باشیم. به نحوی که متناسب با الگوی زن انقلاب اسلامی، یعنی «الگوی زن نه شرقی نه غربی» باشد. امروزه گروه‌های خوبی از خواهران جهادی، شکل گرفته است؛ اما هیچ تناسبی با توان عظیم این کنشگران و مخاطبان ندارد.

ـ می‌کوشیم تا توان فکری و راهبرد اندیشی و رصدگری تحلیلی مان را قوت بخشیم. هر گروه جهادی باید بتواند در قوارۀ یک هیات اندیشه ورز، عمل نماید. تا چراغی برای حاکمیت و دیگر گروه های فعال در هر منطقه باشد و بتواند نقش هدایتی را برای دیگران ایفا نماید.

ـ هر چند ما از امام آموختیم که عرفان در مبارزه است و خودسازی حقیقی، در مسیر مجاهدت و صبوری بر سختی‌های جهاد، شکل خواهد گرفت؛ اما می کوشیم که معنویت را در خود و در رفتار جهادی¬مان ، بیش از پیش وارد کرده و محور حرکت خویش قرار دهیم.

ما می دانیم که اگر به این عهدها توفیق یابیم و عمل کنیم، بسیاری از مسائل کشور حل خواهد شد. الگوی مدیریتی جدیدی برای ایران و جهان جلوه گر خواهد شد. حسرت تاریخی شما بر تعطیلی حرکت بزرگ و نهادگونه جهاد سازندگی، رفع خواهد شد. و ...

از این روی، امید بسته‌ایم به دعای خیر شما تا توفیق یار ما شود و همچون حاج قاسم سلیمانی و با تمسک به رفتار و منش مکتبی او، عمر خویش را بر جهاد گذاریم؛ تا شاید خدا ما را به رضایت خاطر شما، عزت بخشد و نقشی موثر و تاریخ ساز در ظهور بقیه الله اعظم داشته باشیم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده