به گزارش راهبرد معاصر، رئس سازمان برنامه و بودجه کشور از آغاز واریز حقوق اسفند ماه کارکنان دولت در دوشنبه شب 26 اسفند خبر داد و با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور که باعث از رونق افتادن کسب و کار برخی از اقشار جامعه شده است و اینکه تسهیلاتی در اختیارشان قرار داده می شود توضیحاتی را دادند. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزییات واریز حقوق اسفند کارکنان دولت با راهبرد معاصر همراه باشید.
محمد باقر نوبخت که در شبکه خبر سیما صحبت می کرد گفت که واریز حقوق اسفند از بامداد 27 اسفند ماه آغاز شده و دولت حدود 24 هزار میلیارد تومان بابت این حقوق را واریز می کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به وضعیت درآمدی و انتقاد نسبت به وضع مالیات گفت: اگر کسی درآمدی نداشته باشد که مالیات نمی دهد اما به هر حال مالیات یکی از منابع درآمدی دولت است و باید بتواند در کنار سایر بخشهای درآمدی از جمله نفت و اوراق درآمد کسب کند وگرنه چگونه باید هزینه ها را تامین کند، مگر می شود حقوق پرداخت نکرد؟ بله اگر درآمدها کسب نشود در خزانه منابع کافی برای پرداخت حقوق هم وجود نخواهد داشت.
محمدباقر نوبخت با بیان اینکه تاکنون هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان صرفاً برای مبارزه با کرونا به وزارت بهداشت پرداخت شده است، گفت: علاوه بر این در نظر داریم به اقشاری که بیش از همه مشکل دارند کمکهای بلاعوضی ارائه کنیم.
بهگفته نوبخت، ۵۰ میلیارد به ستاد ملی بهعنوان تنخواه، ۴۰۰ میلیارد به همین ستاد در تهران و مابقی به شهرهایی که بیمارستان نیمهکاره و در دست تجهیز داشتند تخصیص دادیم.
انعقاد قرارداد تولید ۱۰۰ هزار دست لباس برای کادر درمان با صنف پوشاک
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به قراردادی که اخیراً با صنف تولیدکنندگان پوشاک منعقد شده است، گفت: صنعت پوشاک با تغییر خط تولید روزی ۱۰۰ دست لباس برای پزشکان و کادر درمان تولید خواهد کرد و ما این تولیدات را از آنها خریداری میکنیم، بر این اساس دیروز اولین بخش از منابع این طرح پرداخت شد.
وی در بخش دیگری از مباحث خود گفت: طبق بررسیها ۱۰ رسته کسبوکارهایی که بهطور مستقیم از بیماری کرونا دچار بیشترین آسیب شدهاند و قرار است به آنها تسهیلاتی ارائه شود به این شرح هستند:
۱. مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیهفروشیها (و موارد مشابه بهتشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)
۲. مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بینراهی (و موارد مشابه بهتشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
۳. حملونقل عمومی مسافر درونشهری و برونشهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی
۴. دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
۵. تولید و توزیع پوشاک
۶. تولید و توزیع کیف و کفش
۷. مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
۸. مراکز و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
۹. مراکز و مجتمعهای فرهنگی و آموزشی
۱۰. مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی
که ۱۰ امتیاز مالیاتی برای مالکان این دسته مشاغل در نظر گرفتهایم.
۲۴ هزار میلیارد تومان حقوق اسفند کارکنان را واریز خواهد شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اعلام اینکه از یکشنبهشب تا دوشنبهشب سازمان برنامه و بودجه کشور ۲۴ هزار میلیارد تومان حقوق اسفند کارکنان را واریز خواهد کرد، گفت: ساعت ۲۴ سهشنبه ۲۷ اسفند ۹۸ هم، ۲۰۰ الی ۶۰۰ هزار تومان، بلاعوض به حساب ۳ میلیون نفر واجد شرایط واریز میشود.
نوبخت گفت: مجوز استخدام ۱۰ هزار نیرو داده شده است و امکان استخدام این تعداد وجود دارد و ما پشتیبانی مالی لازم را انجام خواهیم داد. رئیس جمهور دستور دادند هر میزان کمک مالی که برای استخدام این تعداد پرستار نیاز است از طرف ما به وزارت بهداشت پرداخت شود.
وی درمورد کمبود اقلام بهداشتی مثل ماسک و ژل گفت: مشکل در میزان تولید است. مقداری زمان نیاز است تا عرضه در بازار طبیعی شود.
معاون رئیس جمهور درباره وضعیت پیمانکاران گفت: پیمانکارانی که با ما رابطه استخدامی دارند و گروهی که با رابطه استخدامی ندارند و عمدتاً در پروژههای عمرانی هستند و بخش خصوصی هستند، پولهایشان معمولاً با تعویق پرداخت میشود. واقعیت این است تلاش کردیم امسال تا امروز ۵۶ هزار میلیارد تومان در ارتباط با طرحهای عمرانی کشور پرداخت انجام دهیم که رقم بیسابقهای است. پارسال کل مبلغ طرحهای عمرانی ۴۲ هزار میلیارد تومان بود، این در حالی است که قبل از دولت یازدهم، ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سالانه پرداخت میشد، بر این اساس تلاش داریم قبل از پایان سال تزریق دوباره نقدینگی به پیمانکاران داشته باشیم.
نوبخت ادامه داد: حسابهای بانکی شناسایی شده، رئیس جمهور معاونت امور اقتصادی را مسئول کرده این کار را پیگیری کند. سایر بخشهایی که نیاز به حمایت داشته باشند بررسی و در صورت لزوم اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: صبح دوشنبه ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رئیس جمهور تشکیل خواهد شد.
نوبخت به موضوع عدم ورود رئیس جمهور به مدیریت ستاد مبارزه با کرونا اشاره کرد و گفت:، چون این کار تخصصی بود رئیس جمهور از ابتدا خودشان ورود نکردند، با وجود این، بنا به نیاز، اکنون رئیس جمهور به موضوع ورود کردهاند و برایناساس در جلسه دوشنبه نیز ریاست جلسه را بهعهده دارند.
جزئیات بیشتر از دو بسته حمایتی/از کمک بلاعوض به ۳ میلیون نفر تا وام قرضالحسنه
رئیس سازمان برنامه و بودجه با ابراز اینکه، حمایت بلاعوض از سه میلیون نفر اقشار آسیبپذیر، در دستور کار است، گفت: از ۷۸ میلیون یارانهبگیر، و ۶۰ میلیون کمکمعیشتیبگیر، حساب و اطلاعات درآمدی این افراد را در اختیار داریم. گروهی هستند که اینها هیچ درآمدی ندارند و حتی بیمه هم نیستند. حسابهای بانکی اینها را هم رصد کردهایم و محرز شده که تراکنش بسیار ناچیزی دارند یا ندارند. این گروه از افراد که سه میلیون نفر هستند باید طی ماههای پیشِرو، علاوه بر پرداخت یارانه و کمکمعیشتی مورد حمایت ویژه مالی قرار بگیرند.
نوبخت ادامه داد: بنابراین مقرر شد طی چهار ماه آینده، هر ماه به خانوار این افراد براساس بعد خانوار ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان (به هر خانوار) کمک بلاعوض پرداخت کنیم. اولین مرحله این کمک بلاعوض، سهشنبه ساعت ۲۴ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد، بنابراین در هریک از چهار ماه پیشِرو، هر ماه بهتناسب تعداد خانوار، به هر خانوار ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان پرداخت خواهد شد.
به گزارش تسنیم؛ این مقام مسئول ادامه داد: بسته دیگر نیز مربوط به پرداخت وام قرضالحسنه به کارگران فصلی و شاغلان همان ده رسته شغلی است. این گروه یا در کارگاهها و بنگاهها همان ۱۰ رسته فعال هستند که معمولاً کارگران روزمزد هستند یا کارگران فصلی و دستفروش. برای این افراد از یک میلیون تا دو میلیون تومان وام قرضالحسنه در کارت بانکیشان شارژ خواهد شد، اما این رقم قرضالحسنه با سود ۴ درصد خواهد بود و ۸ درصد سود را دولت به بانکها پرداخت خواهد کرد چرا که سود این وام در واقع ۱۲ درصد است.
وی تأکید کرد: اینها کاملاً شناسایی شدهاند و در وبسایتی که معرفی خواهد شد، میتوانند ثبتنام کنند. اقساط این کمک قرضالحسنه بعداً از رقم کمکمعیشتی این افراد کسر خواهد شد و نیازی به معرفی ضامن و… نخواهد بود.