اهداف دو گانه آلمان از تروریستی اعلام کردن حزب الله-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

اهداف دو گانه آلمان از تروریستی اعلام کردن حزب الله

پیام تصمیم برلین آن است که هر کس با رژیم صهیونیستی می‌جنگد، تروریست است. در آینده نزدیک شاید شاهد گام‌هایی باشیم که باعث شود شعار یا اصل دیگری مطرح و گفته شود هرکس که با رژیم صهیونیستی با سلاح یا قلم یا ابراز عقیده و نظر مخالفت کند، او تروریست است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 06
کد خبر: ۴۲۲۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز دهم اردیبهشت، دولت آلمان اعلام کرد که فعالیت‌های حزب‌الله در خاک این کشور ممنوع است و آن را به عنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی کرد و از روز یازدهم اردیبهشت حمله به بعضی از مساجد و مراکز فرهنگی در آلمان آغاز شد و بیش از هزار نفر از افرادی را که به نوعی با حزب‌الله ارتباط داشتند، دستگیر شدند.  

 

نقش آلمان در مبادله زندانیان

سرویس مخفی آلمان در طول چندین مبادله‌ای که حزب‌الله با رژیم صهیونیستی انجام داد نقش پر رنگی داشت. در طی این سالها، اسیرانی که حزب‌الله موفق شده بود از رژیم صهیونیستی بگیرد در قبال  زندانیان لبنانی، عرب و... در چندین نوبت با هم مبادله شدند که آخرین نوبت بر میگردد به بعد از جنگ ۳۳ روزه، که منجر به آزادی شهید سمیر قنطار شد. این مبادله ها همگی با وساطت سرویس مخفی آلمان انجام می‌شد و عملا نقش واسطه را در این اتفاقات، آلمان به عهده داشت و از این نظر به نوعی مورد اعتماد نسبی حزب الله و رژیم صهیونیستی بود. البته دولت آلمان با توجه به نفوذ جدی صهیونیست‌ها در درون دولت این کشور، یک ارتباط عمیق با این رژیم دارد. اما به هر حال در طول بیست سال گذشته واسطه مبادله هایی که صورت گرفت بین حزب الله لبنان و رژیم صهیونیستی، سرویس مخفی آلمان بود.

 

سال گذشته میلادی با فشار صهیونیست‌ها، دولت آلمان بخش نظامی و یا به اصطلاح مقاومت اسلامی، که بخش نظامی حزب‌الله محسوب می شود را به عنوان گروه تروریستی اعلام کرد؛ ولی حاضر نشد بخش سیاسی حزب الله را به عنوان تروریست اعلام کند. چون جزئی از دولت لبنان بود. اما فشار رژیم صهیونیستی به قدری زیاد شد که بالاخره آلمانی‌ها تسلیم شدند و روز ۱۰ اردیبهشت ماه رسما اعلام کردند که حتی بخش سیاسی حزب الله را هم تروریستی می‌دانند.

 

واکنش های بین المللی

پس از تروریستی اعلام کردن حزب الله لبنان توسط دولت آلمان، شاهد موجی از واکنش ها از سوی موافقان و مخالفان بودیم که در بخش زیر به آن اشاره خواهیم کرد.

 

مخالفین

دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پیامی توئیتری اقدام دولت آلمان علیه حزب‌الله لبنان را یک شگفتی خواند و تأکید کرد که این اقدام باعث شد که نقاب از چهره حامیان اصلی تروریسم در جهان برافتد. دریابان شمخانی در این پیام توئیتری اظهار داشت: «از شگفتی جدید هم رونمایی شد. فروشندگان سلاح کشتار جمعی شیمیایی به صدام، مدافع حقوق بشر شده و از ترس دوست کودک‌کش خود، حزب‌الله قهرمان را تروریست می‌نامند .داعش به اروپا نرسید چون پشت دیوار مقاومت گیر افتاد. چه خوب که نقاب از چهره حامیان اصلی تروریسم برافتاد.»

 

وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این رویداد اقدام دولت آلمان علیه حزب الله را محکوم کرد و این اقدام را در راستای اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا خواند. سید عباس موسوی اقدام دولت آلمان در اتهام به حزب‌الله لبنان با عنوان ترویج مبارزه مسلحانه با ابزارهای تروریستی را به شدت محکوم کرد و گفت: « ظاهرا برخی کشورها در اروپا، مواضع خود را بدون در نظر گرفتن واقعیات منطقه غرب آسیا و تنها با در نظر گرفتن اهداف ماشین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی و رژیم سردرگم آمریکا اتخاذ می‌کنند.» وی افزود: «تصمیم دولت آلمان در بی‌احترامی کامل آن کشور به دولت و ملت لبنان اتخاذ شده زیرا حزب‌الله بخش رسمی و مشروع دولت و پارلمان این کشور و همواره یک حزب سیاسی تاثیرگذار در عرصه ثبات سازی سیاسی این کشور بوده که از پشتوانه وسیع مردمی در لبنان و منطقه برخوردار است.» وی افزود: « تصمیم دولت آلمان همچنین در بی تدبیری کامل علیه نیرویی اتخاذ شده است که جایگاه کلیدی در مبارزه با تروریسم خشن داعش در منطقه داشته و دارد؛ از این جهت، دولت آلمان باید پاسخگوی تبعات منفی تصمیم خود بر مبارزه با گروه‌های واقعی تروریستی در منطقه باشد.»

 

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توییتر نوشت: "اعمال محدودیت‌های دولت آلمان علیه مردم مسلمان لبنان نشان داد رویکرد دول غربی همچنان دفاع از تروریسم _دولتی است و حقوق بشر واژه ای بی معناست که هر از گاهی با نگاه ابزاری علیه مردم بی دفاع به کار گرفته می‌شود."

 

محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بازنشر ویدئویی از بیانات سید حسن نصرالله دبیر حزب الله لبنان، آن را حقیقتی برای تحقق اراده الهی بر روی زمین معرفی کرد.قالیباف در توییت خود اراده دشمنان را بر از بین بردن حزب الله و خاموش کردن این نور الهی عنوان کرد." حزب الله حقیقتی است غیرقابل کتمان در مسیر تحقق ارادۀ الهی بر روی زمین؛ آن‌ها مدت‌هاست که اراده کرده‌اند تا این نور الهی را خاموش و نابود کنند، ولی هنوز نمی‌دانند که وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ... "

 

اما این موج واکنش ها فقط محدود به جمهوری اسلامی ایران نبود بلکه در سطح منطقه ای شاهد مخالفت هایی با تصمیم دولت آلمان بودیم . در این زمینه به نقل از المیادین جبهه خلق برای آزادی فلسطین در بیانیه خود تاکید کرد که این تصمیم آلمان بی ارتباط با نقشه رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا با همکاری هم پیمانان منطقه ای و بین المللی خود علیه همه نیروهای مقاومت در منطقه نیست. این تصمیم آلمان را نمی توان جدا از تصمیم گذشته انگلیس بر پایه دخالت های بین المللی برای تاثیرگذاری بر اوضاع داخلی لبنان با هدف محاصره و تضعیف حزب الله به عنوان یک نیروی مقاومت و به چالش کشیدن خاستگاه مردمی آن دانست که به حزب الله و راهش پایبند هستند.»

 

وزارت خارجه سوریه نیز با محکوم‌کردن اقدام آلمان علیه حزب‌الله لبنان و تروریست خواندن این جنبش مقاوم، آن را تسلیم‌شدن در برابر خواسته‌های صهیونیسم جهانی دانست. وزارت خارجه سوریه بر نقش پیشتازانه و رهبری حزب‌الله به‌عنوان یکی از مهمترین جنبشهای مقاومت علیه اشغالگران تأکید کرد. در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است که این تصمیم ظالمانه دولت آلمان، مدال افتخاری برای حزب‌الله و اعتراف صریح به نقش این جنبش در مقاومت در برابر تجاوزگری شهرک‌نشینی صهیونیستی و خنثی‌سازی طرح‌های غربی است که حقوق و منافع عالی امت عرب را هدف قرار داده است.

 

دولت نجات ملی در صنعا پایتخت یمن هم از دولت آلمان خواست در تصمیم خود علیه حزب الله لبنان بازنگری کند. ضیف الله الشامی وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت نجات ملی در صنعا تصمیم دولت آلمان در تروریستی دانستن حزب‌الله را به شدت محکوم کرد و افزود: « این تصمیم ظالمانه در چارچوب دیکته‌های آمریکا و صهیونیست‌ها علیه جنبش‌های مقاومت گرفته شد.»

 

موافقین

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان پس از تمجید اقدام دولت، در گفتگوی کوتاه با روزنامه « دی ولت» آلمان گفت: « حزب‌الله حق موجودیت اسرائیل را انکار می‌کند، با خشونت و ترور تهدید می‌کند و سامانه‌های موشکی خود را به‌شدت گسترش می‌دهد.» وی همچنین حزب‌الله را پشتیبان اقدامات به‌زعم خود خشونت‌طلبانه بشار اسد علیه مردم کشورش در سوریه ارزیابی کرده و با پیچیده خواندن واقعیت‌های سیاسی در لبنان در عین حال مدعی شد که این نباید مانع این شود که در آلمان از ابزار حاکمیت قانون حداکثر استفاده برای مقابله با فعالیت‌های تروریستی و جنایی حزب‌الله نشود.

 

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی اقدام آلمان برای ممنوع الفعالیت کردن و "تروریستی" خواندن حزب‌الله لبنان را ستود. وی مدعی شد: « اکنون آلمان به کشورهایی ملحق شده است که تفاوت میان عملیات "تروریستی" حزب‌الله و شاخه سیاسی آن را رد می‌کنند.» وی همچنین از دیگر اعضای اتحادیه اروپا خواست که از این اقدام آلمان تبعیت کنند و اقدامات "قوی" را علیه حامیان حزب الله لبنان اتخاذ کنند.

 

سناتور جیم ریچ رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، از اقدام آلمان برای ممنوعیت فعالیت حزب‌الله در آن کشور تقدیر کرد. رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با انتشار پیامی در توئیتر گفت: «من از تصمیم متحدمان، آلمان، مبنی بر ممنوع کردن فعالیت کلیت حزب‌الله، بدون تفاوت قائل شدن بین شاخه‌های نظامی و سیاسی آن، استقبال می‌کنم.» سناتور ریچ افزود: «این گامی مثبت است و من متحدان اروپایی را تشویق می‌کنم که آلمان را سرمشق خود قرار دهند.»

 

الیوت اِنگِل روز جمعه ۱۲ اردیبهشت در بیانیه‌ای با ستایش از این اقدام آلمان، آن را نشان‌دهنده «تعهد آلمان به مبارزه با تروریسم و ممانعت از حزب‌الله برای تهدید بیشتر امنیت ایالات متحده و متحدان و شرکایمان» دانست. رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «پشتیبانی‌های مالی و تبلیغاتی که حزب‌الله از سراسر جهان دریافت می‌کند، کارزار مرگبار [حزب‌الله] علیه مردم سوریه، حمایت [حزب‌الله] از شورشیان حوثی در یمن، و زرادخانه [حزب‌الله] که هزاران فروند موشک دارد و از جنوب لبنان به سوی اسرائیل نشانه رفته است، را به طور مستقیم تقویت می‌کند.»

 

«ریچارد گرنل»، سفیر امریکا در آلمان و مشاور ترامپ در سپتامبر گذشته خواستار ممنوعیت فعالیت سیاسی حزب الله در آلمان شده بود گفت: «این اقدام مانع از این خواهد شد که حزب الله بتواند طرفداران خود را جمع کند یا افزایش دهد و کمک‌های مالی برای خود گردآورد و به آلمان این امکان را خواهد داد تا پیامی قوی و تند با این محتوا بدهد که با خشونت، کینه و انتقام‌جویی از نژاد سامی و تروریسم در اروپا مخالف است.»

 

به نقل از روزنامه صدی البلد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در توئیتی نوشت: من از اقدام دولت آلمان درباره تروریست خواندن حزب الله لبنان استقبال می‌کنم. آلمان با این اقدام به کشورهای دیگری مثل آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و برخی کشورهای آمریکای لاتین پیوست که چنین تصمیمی را اتخاذ کردند. تمام کشورهای حامی صلح باید فعالیت این گروه‌های تروریستی را ممنوع کرده و هیچ کمک مستقیم یا غیرمستقیمی به آن‌ها نکنند». سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان نیز گفت:« این گام بسیار مهمی در جنگ علیه تروریسم است. ما از این اقدام استقبال می‌کنیم. تهدیدات حزب الله علیه ثبات منطقه‌ای اتخاذ اقدامات جدی علیه این حزب را می‌طلبد. اکنون زمان آن فرا رسیده که اتحادیه اروپا این حزب را جزو سازمان‌های تروریستی قرار دهد.»

 

اهداف آلمان از تروریستی خواندن حزب الله

در تشریح مهم ترین اهداف آلمان از تروریستی خواندن حزب الله توسط دولت آلمان، می توان بر دو عامل تاکید می کند.

الف) نقش آفرینی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی

با روی کار آمدن دونالد ترامپ، تلاش های کاخ سفید برای کاهش هر چه بیشتر نفوذ سیاسی و دیپلماتیک حزب الله لبنان در منطقه و در کل جهان به صورت جدی‌تری در دستور کار آمریکایی‌ها قرار گرفته است. در این راستا واشنگتن بعد از اعمال تحریم های گسترده در منطقه غرب آسیا و نیز تحرکات نظامی و امنیتی در خاورمیانه، کوشش برای از بین بردن عوامل و بسترهای افزایش محبوبیت حزب الله لبنان در این کشور و منطقه خاورمیانه اقدام کرد. ایالات متحده آمریکا با به راه انداختن اعتراضات عمومی سعی کرد به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای اروپایی فشار وارد کند که زمینه انزوای جهانی محور مقاومت را فراهم کنند. خصوصا کشوری مانند آلمان که قطعاً اگر حزب الله به حیات سیاسی و دیپلماتیک خود در این کشور ادامه می داد، می توانست از این کشور به عنوان یک بستر مناسب برای تبیین، تشریح و تعریف واقعیت‌های حزب‌الله و محور مقاومت در کل خاک اروپا استفاده کنند.

 

عبدالباری عطوان نویسنده معروف عرب روزنامه رای الیوم بر این عقیده است ادعای آلمان برای توجیه این اقدام مبنی بر اینکه حزب الله قصد داشته از خاک این کشور حملات تروریستی انجام دهد، دروغ است به این دلیل که حزب الله همواره رابطه ای خوب با آلمان داشته و حتی آلمان میانجی میان حزب الله و رژیم صهیونیستی برای مبادله اسرا بوده، لذا حزب الله لبنان تاکنون هیچ اقدامی نه فقط علیه رژیم صهیونیستی بلکه علیه هیچ طرفی در خاک آلمان یا اروپا انجام نداده که نشان می دهد این تصمیم آلمان، نه آلمانی بلکه آمریکایی صهیونیستی بوده است.

 

دکتر جواد الهندی، رئیس مرکز مطالعات و تقویت توانایی‌های عربی و اروپایی در بروکسل، در مقاله‌ای در رأی الیوم با عنوان «آلمان تصمیم گرفت حزب‌الله لبنان را یک سازمان تروریستی قلمداد کند، اما حالا چرا؟» نوشت: « این تصمیم جمهوری فدرال آلمان از روی اجبار بود نه از روی رضایت. درست است که این تصمیم را دولت آلمان گرفت و علتش را نیز بیان کرد، اما کسی که این تصمیم را مطرح و تدابیر اجرایی‌اش را سازمان‌دهی کرد، لابی صهیونیسم است. نشانه دیگری که می‌گوید این تصمیم برای لابی جهانی صهیونیسم است همزمانی صدور آن با حمله نیرو‌های امنیتی آلمانی به تعدادی از حسینیه‌ها و انجمن‌های شیعی نزدیک به حزب‌الله یا وابسته به حزب‌الله است. آلمان این حملات را با پوشش گسترده رسانه‌ای تصویری و حضور خبرنگاران در مکان‌هایی که به آن‌ها حمله شد انجام داد، اما نمی‌دانیم این یورش‌ها به پیدا شدن سلاح یا تروریست یا … منجر شد یا خیر! گویا هدف از این حرکت، توجیه رسانه‌ای چنین تصمیمی و نشان دادن فرمانبرداری دولت آلمان از این خواسته (لابی صهیونیسم) بود.

 

سیدحسین موسویان، سفیر پیشین ایران در آلمان در گفت‌وگویی تاکید کرد اروپایی‌ها عضو ناتو و در مسائل کلان سیاست خارجی متحد آمریکا هستند، از این‌رو تاثیرپذیری آنها از اسرائیل بسیار بالاست ضمن اینکه به پول‌های نفتی عربستان و شیوخ منطقه چشمداشت بالایی دارند.» وی با اشاره به قرار دادن نام حزب‌الله لبنان در لیست سازمان‌های تروریستی از سوی آمریکا ادامه داد: «بعد از روی کار آمدن ترامپ، او شمشیر خود را علیه ایران از رو بست که نمونه بارز آن خروج آمریکا از برجام، تحریم مقام معظم رهبری و قرار دادن نام سپاه در لیست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی بود. ترور سردار سلیمانی و تعیین سپاه به‌عنوان سازمان تروریستی، بلندترین گام ضدایرانی آمریکاست که با فشار اسرائیل و عربستان صورت گرفت. از این‌رو وقتی آمریکا و صهیونیسم جهانی وارد این فاز می‌شوند، اروپا و سایر اعضای ناتو ناچارند حداقل با چند قدم فاصله پیروی کنند که نمونه آن را در حرکت آلمان علیه حزب‌الله شاهد بودیم.» سفیر پیشین ایران در آلمان در ادامه تصریح کرد: «البته این را هم باید در نظر داشت که آلمان به خاطر هولوکاست، آسیب‌پذیرترین قدرت اروپایی در برابر فشار اسرائیل است.»

 

ب) حمایت خارجی از جریان 14 مارس برای تضعیف نفوذ حزب الله در ساختار سیاسی لبنان

به موازات اقدام آلمان برای قراردادن حزب‌الله لبنان در لیست گروه های تروریستی خود، شاهد برگزاری دور جدید از اعتراضات مردمی در لبنان هستیم که لبه تیز این اعتراضات بیش از آنکه به مشکلات و چالش های اقتصادی و معیشتی مربوط باشد، دارای خاستگاه سیاسی و امنیتی حول کنار گذاشتن حزب الله لبنان باز می گردد. یعنی جریانات سیاسی داخلی لبنان با موج سواری بر اعتراضات مردمی که بیشتر به واسطه مشکلات معیشتی و اقتصادی صورت گرفته است، سعی دارند اینگونه القا کنند که حضور سیاسی حزب الله لبنان در صحنه تحولات این کشور باعث ایجاد تحریم و فشار اقتصادی بر لبنان شده است. لذا باید حزب الله از صحنه تحولات سیاسی و امنیتی این کشور کنار گذاشته شود تا لبنان به یک ثبات و آرامش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برسد و چون این تلاش های داخلی در لبنان برای مشروعیت بخشی خود به یک حمایت خارجی نیاز داشت کشور آلمان سعی کرد به موازات آغاز دور جدید اعتراضات مدیریت شده در داخل لبنان با این اقدام پنج‌شنبه هفته گذشته حمایت خارجی مد نظر را از تلاش های داخلی برای فشار به حزب الله لبنان به عمل آورد. پس قطعاً باید گفت که تلاش های خارجی مانند اقدام آلمان در قرار دادن حزب‌الله لبنان در لیست گروه‌های تروریستی خود به واسطه فشار ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی با آغاز دور جدید اعتراضات در لبنان در یک هماهنگی با همدیگر علیه حزب‌الله لبنان عمل می‌کنند.

 

نتیجه گیری

در مورد این تصمیم آلمان بر تروریستی خواندن حزب الله می توان بر دو پیامد مهم تاکید کرد

الف) لابی صهیونیسم یا محافل صهیونیستی توانستند طرح‌ها و نقشه‌های حمایت از رژیم صهیونیستی را به برخی از کشور‌ها و سازمان‌هایی که بی‌طرفانه و عاقلانه در برابر منازعه عربی و رژیم صهیونیستی ایستاده بودند تحمیل کنند.

 

ب) موضوع دوم و خطرناک در این تصمیم و پیامد‌های آینده‌اش نیز علت یا استدلال چنین تصمیمی است که می‌گوید نظریه حزب‌الله نابودی رژیم صهیونیستی است. پیام تصمیم برلین آن است که هر کس با رژیم صهیونیستی می‌جنگد، تروریست است. در آینده نزدیک شاید شاهد گام‌هایی باشیم که باعث شود شعار یا اصل دیگری مطرح و گفته شود هرکس که با رژیم صهیونیستی با سلاح یا قلم یا ابراز عقیده و نظر مخالفت کند، او تروریست است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار