عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد
مصطفی خوش چشم پاسخ می دهد؛

پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ به نفع ایران است؟

تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: افرادی چون بایدن خطرناکتر هستند چون ایران را از منظر مسائل داخلی تهدید می کند و می تواند تحریک کننده ایجاد شکاف بین نیروهای داخلی باشد و موضع یکپارچه کشور در حال حاضر را با شکاف های نظری روبرو کند.
مصطفی خوش چشم؛ تحلیلگر مسائل بین المللی
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۳ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 14
کد خبر: ۴۵۹۴۴

افرادی چون بایدن برای ایران خطرناکتر هستند / بسته تحریمی جدید به دنبال فرسایش روسیه است

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصطفی خوش چشم تحلیلگر مسائل بین المللی براین باور است؛ تحریم های اخیر در راستای حوزه حمایت روسیه از محور ایران و حزب الله است. در حقیقت این تحریم ها بیشتر به دنبال فرسایش روسیه است تا این کشور از روابط با ایران و حزب الله عقب بنشیند. هدف ارزشمند آمریکا این است. غیر از این باید گفت تحریم های جدید آمریکا جز تحریم چند بازیگر جدید حوزه پتروشیمی نکته تازه ای در خود ندارد.

 

*بسته تحریمی جدید آمریکا بر علیه ایران چه مواردی را به همراه دارد و هدف آمریکا از تحریم های جدید چیست؟

استراتژی آمریکا فشار برای مذاکره است و سعی می کنند با فشارهای تحریمی و تهدید های مختلف در حوزه نظامی با افزایش فشارها ایران را پای میز مذاکره بکشانند. این استراتژی در دوران باراک اوباما شروع شد و آقای ترامپ با استفاده غیر کارشناسی این استراتژی را فشل کرد و به شکست کشاند. جواب ایران به تهدیدات نظامی داده شد و آمریکا به عقب رانده شد و اعتبار تهدید از بین رفت و تهدید نظامی اعتبار زدایی شد و ایران نشان داد که ترسی از تهدید نظامی ندارد.

 

در حوزه تحریمی نیز تحریم های جدید ترامپ تقریبا هیچ چیزی ندارد تنها تفاوت بر این است که دستورات را از حوزه اجرایی رییس جمهور به فرامین مجلس منتقل می کند تا اگر رییس جمهور دیگری چون جو بایدن انتخاب شود در صورتی مایل به ادامه راهکار اوباما و برجام باشد مجبور به کسب اجازه از مجلس برای رفع تحریم ها باشد. این نکته به افزایش نقش سنا و کنگره در هر گونه مذاکره با ایران متوجه است. اهمیت این تحریم ها در حوزه حمایت روسیه از محور ایران و حزب الله است. در حقیقت این تحریم ها بیشتر به دنبال فرسایش روسیه است تا این کشور از روابط با ایران و حزب الله عقب بنشیند. هدف ارزشمند آمریکا این است. غیر از این باید گفت تحریم های جدید آمریکا جز تحریم چند بازیگر جدید حوزه پتروشیمی نکته تازه ای در خود ندارد.

 

* آیا ایران امکانی برای دور زدن این تحریم ها و یا خنثی کردن آنها را دارد؟

کشورهای تحریم شده توسط آمریکا حدودا بیست کشور هستند این کشورها می توانند با استفاده از نقاط قوت یکدیگر باشگاهی تحریمی برای رفع نیازها و دور زدن تحریم ها بوجود بیاورند تا از فشار تحریم کاسته شود. البته این به منزله بی اثر شدن تحریم نیست ولی بر کارکرد تحریم هایی که در راستای فشار حداکثری هستند تاثیر دارد. فشار حداکثری باید به نقطه ای مطلوب برسد تا بازیگر مورد نظر را به مذاکره مجبور کند. لذا هر گونه اقدامی که از این فشار کم کند این استراتژی را به شکست می کشد. اگر چه این کار نمی تواند تمامیت تحریم ها را زیر سوال ببرد ولی سیاست فشار حداکثری را با شکست روبرو می کند. ضمن اینکه به اندازه زیادی به راحتی مردم و دولت های تحت تحریم می انجامد. جمهوری اسلامی با ارسال بنزین به ونزوئلا نشان داد این کار شدنی است و باید این برنامه را دنبال کند.

 

* تاثیر برد احتمالی جو بایدن بر انتخابات آمریکا در مساله تحریم چگونه خواهد بود؟

استراتژی های آمریکا بلند مدت و ثابت است ولی نوع بازی با این استراتژی ها متفاوت است. تنها تفاوت این است که آقای ترامپ بازیگری غیر معمول است و نمی تواند بدون ارعاب و تهدید همراهی دنیا را با خود داشته باشد ولی آقای بایدن و امثال او می توانند در همراهی کشورهای اروپایی موفقتر عمل کنند. در کلیت ماجرا تفاوتی نخواهد کرد حتی به نظر من، افرادی چون بایدن خطرناکتر هستند چون ایران را از منظر مسائل داخلی تهدید می کند و می تواند تحریک کننده ایجاد شکاف بین نیروهای داخلی باشد و موضع یکپارچه کشور در حال حاضر را با شکاف های نظری روبرو کند.

 

* مدت زمان کمی تا انتخابات امریکا باقی مانده است آیا با ادامه داشتن جو حاکم می توان ترامپ را بازنده انتخابات 2020 دانست؟

مشخص نیست. آخرین نظر سنجی ها نشان می دهد آقای بایدن 9 تا 11 درصد جلوتر است. اما نظر سنجی ها در دوره قبلی نیز خانم کلینتون را پیش معرفی می کرد ولی دیدیم که او شکست خورد. در حقیقت باید صبر کرد و منتظر بازگشت اقتصادی آمریکا بعد از کرونا بود. امروز دستاوردهای اقتصادی دولت ترامپ در حال تزلزل است و بعید نیست در ماه های آینده ضربه ای کاری بر این دست آورد ها وارد شود. وضعیت امروز بسیار مبهم است ولی قطعا او برای برد راه سختی پیش رو دارد.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده