لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

اعتراف آمریکا بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران

وزارت خارجه آمریکا در گزارشی که به تازگی منتشر شده اعتراف کرده که ایران در حال انجام اقدامات مرتبط با طراحی و ساخت سلاح هسته‌ای نیست.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 24
کد خبر: ۴۷۴۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه آمریکا در گزارش جدید خود که برای بررسی پایبندی کشورها به معاهدات کنترل تسلیحاتی منتشر می‌کند اعتراف کرده که ایران در حال انجام فعالیت‌های مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای نیست.  

 

این اعتراف در بخشی از گزارش موسوم به «پایبندی و تبعیت از توافقنامه‌های کنترل تسلیحاتی، منع اشاعه و خلع سلاح» که روز دوشنبه روی وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفته مطرح شده است. 

 

وزارت خارجه آمریکا در بخش مربوط به ارزیابی پایبندی ایران به معاهده «ان‌پی‌تی» نوشته است: «ارزیابی ایالات متحده طی دوران گزارش‌دهی همچنان این است که ایران در حال انجام فعالیت‌های کلیدی مرتبط با طراحی و ساخت سلاح هسته‌ای نیست.»

 

واشنگتن، علی‌رغم این در گزارش مدعی شده که ایران همچنان باید به «سئوال‌های مهمی» در خصوص فعالیت‌های ادعایی خود در گذشته در زمینه «سلاح‌های هسته‌ای» توضیح دهد. 

 

در این گزارش آمده است: «با وجود این، همچنان که در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موسوم به "ارزیابی نهاییِ موضوعات برجسته حال و گذشته در خصوص برنامه هسته‌ای ایران" به تاریخ دسامبر ۲۰۱۵ آمده ایران هنوز باید به سئوال‌های مهمی در خصوص برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود در گذشته پاسخ دهد.» 

 

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش همچنین از افزایش دانش هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است. 

 

در این گزارش آمده است: «ایالات متحده آمریکا همچنین نگرانی‌هایی دارد مبنی بر اینکه گام‌های برداشته شده از سوی ایران در زمینه توسعه برنامه غنی‌سازی خود به افزایش پایه دانش این کشور منجر شده است. تجاربی که ایران از توانمندی خود برای ساخت سانتزیفیوژهای پیشرفته به دست می‌آورد احتمالاً نشان‌دهنده دانش برگشت‌ناپذیری است که در نهایت می‌تواند زمان گریز ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای- در صورت قصد این کشور برای انجام این کار- را کوتاه کند.»

 

وزارت خارجه آمریکا در ادامه به ادعای مطرح‌شده علیه ایران در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرده و خواستار همکاری ایران با این نهاد بین‌المللی شده است: «در پرتو نگرانی‌های جدید در خصوص همکاری پادمانی ایران که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنها را در پنج ماه پایانی دوره گزارش‌دهی مطرح کرده ما این را مورد تأکید قرار داده‌ایم که ایران نباید کوچکترین قصوری در همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خرج دهد و به تعهدات پادمانی خودش پایبند باشد.»

 

در ادامه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا، مایک پامپئو تصریح کرده که ایران در هر توافق جامع هسته‌ای جدید، باید به سیاست انکار فعالیت‌های گذشته‌اش در زمینه تسلیحات هسته‌ای خاتمه دهد.»

 

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی درباره وجود ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای خودش را رد کرده است. 

 

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

 

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار