دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه پاکستان: همه طرف‌ها به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد پایبند باشند / درگیری مجدد به نفع هیچکس نیست توییت جنجالی ضرغامی: ترامپ به خاطر حفظ دوستی با ترکیه نکشتیم

اعتراف آمریکا بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران

اعتراف آمریکا بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران وزارت خارجه آمریکا در گزارشی که به تازگی منتشر شده اعتراف کرده که ایران در حال انجام اقدامات مرتبط با طراحی و ساخت سلاح هسته‌ای نیست.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 24
کد خبر: ۴۷۴۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه آمریکا در گزارش جدید خود که برای بررسی پایبندی کشورها به معاهدات کنترل تسلیحاتی منتشر می‌کند اعتراف کرده که ایران در حال انجام فعالیت‌های مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای نیست.  

 

این اعتراف در بخشی از گزارش موسوم به «پایبندی و تبعیت از توافقنامه‌های کنترل تسلیحاتی، منع اشاعه و خلع سلاح» که روز دوشنبه روی وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفته مطرح شده است. 

 

وزارت خارجه آمریکا در بخش مربوط به ارزیابی پایبندی ایران به معاهده «ان‌پی‌تی» نوشته است: «ارزیابی ایالات متحده طی دوران گزارش‌دهی همچنان این است که ایران در حال انجام فعالیت‌های کلیدی مرتبط با طراحی و ساخت سلاح هسته‌ای نیست.»

 

واشنگتن، علی‌رغم این در گزارش مدعی شده که ایران همچنان باید به «سئوال‌های مهمی» در خصوص فعالیت‌های ادعایی خود در گذشته در زمینه «سلاح‌های هسته‌ای» توضیح دهد. 

 

در این گزارش آمده است: «با وجود این، همچنان که در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موسوم به "ارزیابی نهاییِ موضوعات برجسته حال و گذشته در خصوص برنامه هسته‌ای ایران" به تاریخ دسامبر ۲۰۱۵ آمده ایران هنوز باید به سئوال‌های مهمی در خصوص برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود در گذشته پاسخ دهد.» 

 

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش همچنین از افزایش دانش هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده است. 

 

در این گزارش آمده است: «ایالات متحده آمریکا همچنین نگرانی‌هایی دارد مبنی بر اینکه گام‌های برداشته شده از سوی ایران در زمینه توسعه برنامه غنی‌سازی خود به افزایش پایه دانش این کشور منجر شده است. تجاربی که ایران از توانمندی خود برای ساخت سانتزیفیوژهای پیشرفته به دست می‌آورد احتمالاً نشان‌دهنده دانش برگشت‌ناپذیری است که در نهایت می‌تواند زمان گریز ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای- در صورت قصد این کشور برای انجام این کار- را کوتاه کند.»

 

وزارت خارجه آمریکا در ادامه به ادعای مطرح‌شده علیه ایران در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرده و خواستار همکاری ایران با این نهاد بین‌المللی شده است: «در پرتو نگرانی‌های جدید در خصوص همکاری پادمانی ایران که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنها را در پنج ماه پایانی دوره گزارش‌دهی مطرح کرده ما این را مورد تأکید قرار داده‌ایم که ایران نباید کوچکترین قصوری در همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خرج دهد و به تعهدات پادمانی خودش پایبند باشد.»

 

در ادامه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا، مایک پامپئو تصریح کرده که ایران در هر توافق جامع هسته‌ای جدید، باید به سیاست انکار فعالیت‌های گذشته‌اش در زمینه تسلیحات هسته‌ای خاتمه دهد.»

 

جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای کشورهای غربی درباره وجود ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای خودش را رد کرده است. 

 

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

 

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار