به گزارش راهبرد معاصر ، روز پنجشنبه شاخص ارزی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۲ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. پیش از آن این ارز یک افزایش ۱۰۰ تومانی و ۲ افزایش ۵۰ تومانی را به ثبت رسانده بود و در مجموع با وجود پایان کاهشی توانست هفته را با بازدهی مثبت ۷/ ۱ درصدی به پایان ببرد.
این ارز دو هفته پیش زیر یک درصد رشد را ثبت کرده بود و میتوان گفت سرعت رشد دلار در هفتهای که گذشت کمی بیشتر شد. به گفته فعالان، روز پنجشنبه میزان تقاضا در بازار تا حدی پایین آمده بود؛ به باور برخی از آنها، نوسانگیران از یکسو تصور میکردند عرضه ارز در روز پنج شنبه افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر عدهای معتقد بودند، پس از چند روز افزایش، وقت اصلاح قیمت فرا رسیده است. این در حالی بود که عده دیگری تصور میکردند بهواسطه برگزاری نشست ورشو تقاضای احتیاطی در بازار افزایش خواهد یافت. با این حال، در برابر بازار مقاومت ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی نیز قرار داشت که مدتهاست نوسانگیران موفق به شکست آن نشدهاند. روز پنجشنبه بخت بیشتر با فروشندگان یار بود و سیگنال کاهشی از ساعات انتهایی روز پیشین (چهارشنبه) به بازار رسیده بود، جایی که قیمت حتی تا محدوده ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومانی رشد کرد، ولی به یکباره در جهت کاهشی قرار گرفت. برخی فعالان باور داشتند اطلاعیه بانک مرکزی که مشوقهای ارزی را برای صادرکنندگان در نظر گرفته بود موجب شد که فروشها در میان معاملهگران بالا برود.
عدهای از معاملهگران عنوان میکردند با این دستورالعمل جدید میزان فروش ارز توسط صادرکنندگان پتروشیمی در انتهای سال زیاد خواهد شد و این موضوع با تقویت سمت عرضه جهت قیمتها را کاهشیتر خواهد کرد. حتی عدهای باور دارند، در صورتی که دستورالعمل بانک مرکزی به هدف افزایش سمت عرضه اصابت کند، امکان افت قیمتها به کانال پایین تر وجود خواهد داشت. در این شرایط، عدهای از معاملهگران باور داشتند، آنچه قیمت دلار را در برابر افت قیمت بیشتر حفاظت کرد، مقاومت شماری از خریداران و ریسک FATF بود. به گفته آنها، شماری از نوسانگیران قصد دارند پیش از افزایش زیاد فروش دلار، قیمت را تا جایی که میتوانند بالا ببرند و از این طریق بخشی از ضرر گذشته خود را جبران کنند. یکی از متغیرهایی که در هفتههای اخیر این عده سعی کردند در مورد آن جوسازی زیادی کنند، تصویب یا عدمتصویب لوایح مربوط به پولشویی بود. برای این عده امروز بسیار روز مهمی خواهد بود؛ چراکه بر اساس خبرها جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون جرائم سازمانیافته فراملی (پالرمو) بررسی و احتمالا تعیین تکلیف خواهد شد. پس از آن، به نظر میرسد برای این عده از معاملهگران، واکنش FATF طی هفته جاری اهمیت زیادی داشته باشد. از نظر یکی از بازیگران باتجربه بازار، هفته جاری بازار بیشتر به اخبار واکنش نشان خواهد داد، ولی آنچه مسلم است قدرت بازارساز به اندازهای در ماههای اخیر به معاملهگران نشان داده است که تصور نوسانات زیاد را از ذهن بسیاری از آنها دور کرده است. در شرایط فعلی نوسانگیران رساندن دلار به کانال ۱۳ هزار تومانی را بزرگترین هدف خود میدانند و کمتر به نظر میرسد که در انتهای سال انتظار رشد بیشتری را داشته باشند.