مهمترین دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران در طول انقلاب اسلامی-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

مهمترین دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران در طول انقلاب اسلامی

فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفتگویی مشروح به بیان برخی دستاورد‌ها و سطح آمادگی دفاعی این نیرو پرداخته است که متن کامل آن را می‌خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 05
کد خبر: ۴۹۱۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، نیروی دریایی سپاه اگرچه در شهریور ماه ۱۳۶۴ با فرمان مبارک حضرت امام (ره) رسما تشکیل شد، اما قبل از آن، یعنی با پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس سپاه پاسداران و ضرورت حضور این نیرو در دریا، با توجه به اینکه مسیر فرار بخشی از ضد اقنلاب از طریق دریا بود، یگان‌های دریایی سپاه تشکیل شد.

 

در خوزستان با شروع جنگ تحمیلی و محاصره شهر آبادان، تنها راه کمک‌رسانی و تداکارتی از طریق خور‌های بین بندر امام (ره) و بهمن‌شیر منطقه چوئبده بود.

 

رزمندگان مجبور بودند از مسیر همین خور‌ها خود را به آبادان برسانند. لنج‌ها معمولا بین خور کویرین و بهمن‌شیر (روبه‌روی سکوی الامیه عراق) به گل می‌زدند و در همین محل مورد حمله سطحی و هوایی قرار می‌گرفتند.

 

یگان‌های دریایی سپاه مسئولیت حفاظت از این شناور‌ها را به عهده داشتند، تا اینکه در ۲۶ شهریور ۱۳۶۴ سه نیروی زمینی، دریایی و هوایی سپاه تشکیل شد. قبل از این فرمان، در یک سیر زمانی ابتدا یگان‌های دریایی سپاه، سپس نواحی سه‌گانه دریایی و بعد ناو‌تیپ‌های دریایی و پس از آن مناطق سه‌گانه دریایی در خوزستان منطقه سوم، در بوشهر منطقه دوم و در هرمزگان منطقه یکم تشکیل شد.

 

نیروی دریایی سپاه در یک سال و نیم درگیری پایان جنگ، مستقیما با آمریکایی‌ها وارد جنگ نابرابر شد. آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که صدام پیروز جنگ نیست و خودشان مستقیما وارد جنگ در دریا به نفع صدام شدند و سکو‌های نفتی و کشتی‌های نفت‌کش ما را هدف قرار دادند.

 

نیروی دریایی در مقابل هر کشتی که از ما هدف قرار می‌گرفت، با دستور‌هایی که می‌ر سید، در مقابل یک کشتی از متحدان دشمن را هدف قرار می‌داد و در مجموع ۱۳۰ فروند کشتی از سوی این نیرو هدف قرار داده شد.

 

در یک سال و نیم جنگ مستقیم با آمریکایی‌ها، نیروی دریایی سپاه با تقدیم ۹ شهید و از دست دادن چهار قایق، با مدد خداوند توانست سه فروند کشتی نفتکش آمریکایی، یک ناوشکن و دو فروند بالگرد سی کبری (کبری دریایی) را هدف قرار دهد و بیش از ۵۰ نفر از آمریکایی‌ها را به درک واصل کند.

 

بعد از دفاع مقدس در دریا و پیش‌تر از ماجرای عین‌الاسد، با کمک خداوند در سال ۱۳۸۵ تعداد چهار آمریکایی و دو کویتی و بعد از آن در سال ۱۳۸۵ تعداد هشت تکاور دریایی کلاه سبز انگلیسی به همراه سه قایق و در سال ۱۳۸۶، ۱۵ ملوان انگلیسی و در سال ۱۳۹۴، ۱۰ ملوان آمریکایی و اخیرا هم کشتی متخلف انگلیسی طعم ضرب شست پاسداران انقلاب را چشیده‌اند و به دست رزمندگان اسلام به زانو درآمدند.

 

برای شناخت بیشتر ظرفیت‏ها و خدمات نیروی دریایی سپاه و اهمیت این نیرو در گسترش توان بازدارندگی و عمق‌بخشی به قدرت دفاعی کشور، میزبان سردار دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده این نیرو شدیم که در ادامه خلاصه‌ای از گفت  ‎وگوی  مفصل ما را با فرمانده نیروی دریایی سپاه می‏‎ خوانید.

 

در ابتدا می‏خواهم بر اساس این شبهه که چرا ما دو نیروی دریایی داریم، به این پرسش پاسخ دهید که چه تفکیکی بین مأموریت‏های نیروی دریایی سپاه و ارتش وجود دارد و این تفکیک از چه زمانی کلید خورد؟

 

ابتدا دهه کرامت را تبریک عرض می‌کنم، به ویژه به شما و همکاران‌تان که خدمتگزاران عرصه فرهنگ کشور و جامعه سپاه هستید. توفیقی است که خدمت شما عزیزان در این هفته‌نامه وزین، بسیار بصیرت‌بخش و روشنگر سپاه باشم، به ویژه در این ایام بسیار خجسته دهه کرامت. آرزوی موفقیت برای همه شما دارم و نقش شما در این ایام و این دورانی که دوران رسانه‏هاست، نقش مهمی است.

 

این نقش که شما با سلاح دوربین و قلم ایفا می‌کنید، امروز کمتر از اثر سلاح رزمندگان دیگر نیست. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مکمل همدیگر هستند و هیچگاه در تقاطع هم عمل نمی‎کنند؛ به این معنا که از نظر مأموریت و تجهیزات هر دو نیرو در طول هم عمل می‌کنند.

 

فرمانده معظم کل قوا درباره نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، با توجه به نوع شناور‌ها و تجهیزاتی که متناسب با مأموریت آب‎های آزاد و اقیانوسی است، صلاح را بر این دیدند که این نیرو در اقیانوس‎ها و آب‎های دوردست حاضر شود و از یک جغرافیای بسته که بر اساس طرح آمریکایی‏ها، نیروی دریایی ارتش ایران فقط برای خلیج‌فارس تشکیل شده بود و اصلا فکر فراتر از خلیج‌فارس در اندیشه فرماندهان نبود، فراتر عمل کند و با این فرمان که فرمودند نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است و مرز نمی‌شناسد، انقلاب اسلامی این عزت را برای این نیرو ایجاد کرد و با فرمان امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) نیروی دریایی ارتش در دریای عمان، سواحل مکران، دریا‌های بین‌المللی و اقیانوس‎ها حضور پیدا کرد.

 

نیروی دریایی سپاه هم مسئولیت خلیج‌فارس و مأموریت حفاظت از جزایر، سواحل، فلات قاره، سکو‌های نفتی و عبور و مرور در تنگه هرمز را عهده‌دار شد. این اتفاق از سال ۱۳۷۴ کلید خورده است و فاصله ما با ارتش، تنگه هرمز است. در حال حاضر نیروی دریایی سپاه دو پایگاه مستقل دریایی در دریای عمان، جاسک و چابهار دارد.

 

 

مهمترین دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران

 

به تازگی تجهیزاتی را رونمایی کردید که ظاهرا برد عملیاتی نیروی دریایی سپاه فراتر می‎رود و به اقیانوس‌ها هم می‎رسد؛ از طرفی فرمودید سپاه در آینده نزدیک پایگاه ثابت دریایی در اقیانوس هند خواهد داشت، آیا تغییری در رویکرد‌ها اتفاق افتاده است؟

 

فرمانده معظم کل قوا فرمودند نیروی دریایی، نیروی راهبردی است و از کمند و بستر محدود باید خارج شود. ما همیشه در کنار برادران عزیزمان در نیروی دریایی ارتش بوده‌ایم و هستیم و هرجا که ما ید واحده بودیم، موفق شدیم.

 

من و برادر عزیزم «امیر دریادار حسین خانزادی» عقد اخوت بسته‎ایم و برادرانه کنار هم هستیم، نه در ظاهر، بلکه به صورت باطنی برادر هستیم و ارتباط بسیار خوبی داریم؛ چون هر دو می‌دانیم این وحدت خواسته فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) است؛ از این‌رو در این راستا چنانچه صلاح و فرمان ستاد کل نیرو‌های مسلح و فرمانده معظم کل قوا باشد، در هرجایی حضور پیدا می‏کنیم و در کنار برادران عزیز ارتش مانند یک مشت پولادین در مقابل عمل می‌کنیم. انصافا، به خصوص در دورانی که امیر سرلشکر موسوی در مسند فرماندهی ارتش قرار گرفته‏اند، ارتباط سپاه و ارتش که قبلا هم خیلی خوب و برادرانه بود، خیلی برادرانه‏تر عمیق‌تر شده است.

 

ارتباط صمیمانه سردار سرلشکر سلامی و امیر سرلشکر موسوی را به همین شکل، اکنون من در نیروی دریایی با امیر خانزادی دارم. درباره سؤالی که فرمودید، منشأ این تصمیم از ستاد کل نیرو‌های مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) است و ما هم مأمور به انجام آن تصمیمات هستیم و بالاتر از آن، فرمان فرمانده معظم کل قواست که ایشان روی در کنار هم و مکمل هم بودن نیرو‌های مسلح تأکید دارند؛ بنابراین ما در امتداد برادران ارتش و کمک و همکاری مبتنی بر برنامه‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح عمل می‎کنیم و همان‌طور که برادارن ارتش در برخی مأموریت‏ها کمک ما هستند، ما هم در برخی مأموریت‏ها کمک آن‌ها خواهیم بود.

 

دستاورد‌هایی که در نیروی دریایی سپاه داشتید، بسیار زیاد است. می‌خواهم به بخشی از مهم‌ترین این دستاورد‌ها اشاره‏ای داشته باشید.

 

همان‌طور که می‏دانید، در زمان طاغوت بالاترین برد موشک‌های دریایی ما ۴۵ کیلومتر بود؛ موشکی به نام «هارپن» با فناوری حدود ۵۰ سال پیش و برد زیر ۵۰ کیلومتر و اواخر زمان طاغوت هم موشک «استاندارد» را به ارتش دادند که مستشاران آمریکایی هم حضور داشتند، اما فرصت تست میدانی این موشک برای‌شان به وجود نیامد؛ چون انقلاب پیروز شد.

 

بعد از انقلاب، دلاورمردان ارتش آن را تست کردند. مستشاران نظامی آمریکایی تمام تجهیزات، از شناور تا ناوشکن را خودشان کنترل می‏کردند؛ پادگان‌ها و ساختمان‌ها را خودشان می‌ساختند؛ ناوشکنی که آن زمان به ما دادند، ناوشکن با قابلیت حمل و فرود بالگرد نبود. بعد از انقلاب، در نیرو‌های مسلح و وزارت دفاع و در خود نیروی دریایی ارتش کار شروع شد و این تولیدات با توجه به تحریم‌های ظالمانه ساخته شد، از جمله جماران امثال آن.

 

آن‌ها تحریم کردند و ما در نیرو‌های مسلح بالنده ‏تر شدیم؛ مثل خمیری که هرچقد ورز داده شود، نان بهتری از آن پخته خواهد شد، هرچه در فشار و تحریم بودیم، سلاح‏ها و امکانات بیشتری را ساختیم.

 

به زعم من، اشتباه آمریکا‌یی‌ها و سایر دشمنان ما همین تحریم‌ها بود. در بخش دریایی در زمینه شناور، موشک‌انداز، شناور‌های با قابلیت حمل بالگرد و… در نیروی دریایی سپاه، امروز، شناور‌هایی را در کارخانجات‌مان تولید می‏کنیم که خودمان طراحی کرده‌ایم و خودمان در کارخانه خودمان آن‌ها می‏سازیم، آن هم با حداکثر اتکا به داخل که شاید حدود ۹۰ درصد آن داخلی باشد و ۱۰ درصد باقی هم داخلی خواهد شد.

 

شناوری که به عنوان شهید بزرگوار «سردار ناظری» در آن کلاس تولید شده است، قابلیت حمل بالگرد دارد و در حال حاضر در حال انجام مأموریت است، الآن از آن نوع کلاس عبور کرده‌ایم؛ طول نمونه اول را افزایش داده‌ایم و به ۶۵ متر رسانده‌ایم، ظرفیت بالگردی آن را برای بالگرد‌های بزرگ‌تر ارتقا دادیم، به طوری که قابلیت اقیانوس‎پیمایی دارد.

 

در نیروی دریایی سپاه، با نگاه به توانمندی داخل کشور، سازه‎هایی را در نیروی دریایی استفاده می‎کنیم که ۹۰ درصد داخلی است؛ در آن بخش هم که وابستگی به خارج دارد، ان‌شاءالله در سال‎های آینده خودکفا خواهیم شد.

 

تولید قایق‌ها را در زمان دفاع مقدس خودمان شروع کردیم و سلاحی زمینی روی آن نصب کردیم. جا دارد از شهید بزرگوار «حاج عبدالله رودکی» یاد کنم که ایشان با آن نبوغ طراحی، خودش سلاح‌های ۱۰۷ میلی‌متری را روی قایق‏ها نصب کرد و با همین سلاح‌های ابتدایی و قایق‌های عادی آن زمان که طولش چهار متر و ارتفاعش از یک متر هم کمتر بود، نیروی دریایی سپاه کار را شروع کرد و امروز رسیدیم به شناور‌های موشک‌انداز با برد‌های بالا و شناور‌های تولید داخل با آن مختصاتی که عرض کردم.

 

درست است که تحریم کشور و نیاز‌های مردم واقعا ظالمانه بوده است؛ اما در بعد دیگر، همین تحریم‏ها فرصتی شد برای اینکه همه نیاز‌های خودمان را خودمان بسازیم؛ اگر از بیرون قابلیت تهیه داشتیم، دیگر اصلا به سمت کسب توانایی و دانش ساخت نمی‏ رفتیم.

 

بالندگی واقعا محقق شده است و موشک‎های مختلف ما برد‌های مختلف دارند که توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شوند؛ موشک‌های ساحل به دریا، کشتی به کشتی و موشک‌هایی که روی قایق‏ها نصب می‌شوند.

 

یک زمانی قرار شد با همکاری یک کشور موشک را روی قایق ۱۴ متری نصب کنیم، وقتی کارشناسان آن کشور را آوردیم، گفتیم قایق ۱۴ متری داریم که می‌خواهیم به موشک مجهز کنیم، به ما خندیدند؛ اما امروز این امر محقق شده است و بچه‏های وزارت دفاع به فناوری موشک برای شناور ۱۴ متری حتی کوچک‌تر دست پیدا کرده‌اند و روز به روز مجهزتر می‎شویم؛ موشک‎ها، سلاح‏ها، توانایی پوشش هوایی و… روز به روز افزایش پیدا می ‏کند و همه در داخل کشور و در تحریم صددرصدی انجام می ‏شود.

 

تحریم‏ها در این عرصه بی‏ اثر بوده‏ است. ما خدا را داریم و رهبری مقتدر و خدایی؛ بنابراین در مسیر حق حرکت می‌کنیم و نصرت اللهی هم به مدد ما می‏آید.

 

امروز، صدای روشن شدن یک قایق شما خیلی بیشتر از صدای یک ناو آمریکایی شنیده می‌شود؛ چرا؟

 

ما اگر خدا را داشته باشیم، همان داستان طالوت و جالوت در قرآن اتفاق می‏افتد؛ طالوت با دست خالی به جنگ جالوت می‌رود. امروز این رعب و وحشت از صدای روشن شدن قایق موتور فردی باایمان است که موتور را روشن می‌‏کند و در ظاهر با دیگر موتور‌ها فرق ندارد، ولی در باطن واقعا هر کسی را که با اسلام مقابله می‏کند، می‌ترساند.

 

یک قایق ما در تنگه هرمز در مقابل یک ناو هواپیمابری با ۳۱۰ متر طول، پنج هزار و ۳۰۰ نفر نیرو و بیش از ۷۵ فروند هواپیمای جنگی، ۱۰ فروند بالگرد و هواپیما و چندین تجیهزات دیگر قرار می‌گیرد و به او با زبان فارسی اخطار می‏دهد که باید مسیر را عوض کنی و او هم مسیر را عوض می‎کند؛ چه چیزی موجب می‏شود یک قایق که یک‌هزارم آن ناو هواپیمابر است، اینچنین عملی را انجام دهد؟ آنجاست که ما سجده شکر می ‏کنیم. این قدرت از خداست؛ اگر نور خدایی گرفتید، ماندگار هستید. رنگ خدایی ماندگار است، «صبغه الله و من احسن من الله صبغه» است.

 

مهمترین دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران

 

ترامپ وقتی که رأی آورد، یکی از شعارهایش این بود که با قایق‎های ایرانی برخورد می‏کند؛ برخورد کرد؟

 

ترامپ در عین‌الاسد پاسخ داد؟ بعد از انهدام گلوبال هاوک پاسخ داد؟ ما اگر اعتقادمان به خدا باشد، ترامپ و غیر ترامپ هیچ معنا و مفهومی ندارد. اگر روز به روز خودمان را آماده کنیم و به آیه آرم سپاه که روی سینه همه ما پاسداران نوشته شده است، عمل کنیم و خودمان را آماده کنیم، قطعا بدانید دشمنان ما با وحشت از میدان فرار می‎کنند، حرف می‎زنند، اما جرئت عمل ندارند.

 

در دروان جانشینی نیرو گفته بودید آمریکا را تا خلیج مکزیک تعقیب می‎کنیم، الآن که خودتان فرمانده نیرو شدید، این کار را انجام می ‏دهید؟

 

ما این را به آمریکایی‎ها می‎گوییم که هر جایی که باشید، ما هستیم. شهید حاج‌قاسم سلیمانی کلامی شبیه به این را به آمریکایی‎ها گفت. من سال‌ها پیش این مطلب را عرض کردم که اگر آمریکایی‌ها دست از پا خطا کنند، ما آن‌ها را تا خلیج مکزیک هم تعقیب می‏کنیم؛ این برگرفته از کلام رهبر معظم انقلاب است و حرف من یا سیدالشهدای مدافعان حرم نیست.

 

ما به این بسنده نمی‏کنیم که در همین نقطه جغرافیایی بمانیم تا دشمن در همین‌جا به ما ضربه بزند، بلکه فراتر از آن‏چیزی که فکر می‏کند به او ضربه می‏زنیم.

 

اگر به نقطه‎ای برسیم که منفعت و اقتدار ما خدشه‌دار شود، با تمام توان و وجودمان مقابل آمریکایی‏ها می‏ایستیم. در آینده نزدیک‏تر از چیزی که فکر می‎کنند، ما را خواهند دید و راهی ندارند غیر از اینکه منطقه را ترک کنند. باید بروند؛ تا این‌ها در منطقه هستند، منطقه آرامش نخواهد داشت و خون پاک حاج قاسم‎ها که به ناحق به دست آمریکایی‎ها ریخته شده است، نمی‏گذارد آمریکا این مسیر را ادامه بدهد و بتواند نفس بکشد.

 

وعده خدا عملی می‎شود و ما ان‎شاء‌الله با اتکا به خداوند متعال در جا‌هایی که آمریکایی‎ها فکر نمی‏کنند، گلوی‌شان را می‎‏فشاریم. وعده خدا این است که وارثان زمین، مستضعفان هستند و این اتفاق می‎افتد.

 

آمریکایی‏ها بدانند و متوجه این باشند که نمی‌توانند خودشان برای خودشان محدوده امن تعیین می‎کنند و این را بگویند شناور‌هایی ایرانی نباید بیشتر از مقداری به ما نزدیک شوند؛ این حرف‌ها به درد خودشان می‏خورد، اینجا خانه ماست.

 

دوره‎ای که از آن‌ها برای هر کاری اجازه می‎گرفتند، گذشت. حالا می‎گویند لطفا از صد متر به ما نزدیک‌تر نشوید. به هر حال اینجا سرزمین ماست و ما باید مقتدرانه در خلیج‌فارس که متعلق به ماست، حضور داشته باشیم و دیگران برای چنین حضوری حقی ندارند.

 

اینجا متعلق به کشور‌های ساحلی خلیج‌فارس است و ما بار‌ها به این کشور‌های همسایه هم پیام دادیم که بیاییم با تعامل مشکلات را حل کنیم و امنیت خلیج‌فارس را خودمان تأمین کنیم؛ یعنی فقط خودمان هم مدعی نیستیم و می‎خواهیم در کنار همسایگان این کار را انجام دهیم. آمریکایی‏ها هیچ جا امنیت ایجاد نکردند.

 

همین‌طور فرانسوی‏ها، انگلیسی‏ها و… اصلا امنیت ایجاد نکردند و حضورشان همواره عامل ناامنی بوده است.

 

در سفری به قطر یک خبرنگار آلمانی از من درخواست مصاحبه کرد. از خبرنگار پرسیدم چرا کشور‌های فرامنطقه‌ای در خلیج‌فارس حضور نظامی دارند؟ گفت، چون اینجا دزد دریایی دارد. گفتم اینجا اتفاقا دزد دریایی ندارد، اگر توانستید در خلیج‌فارس یک دزد دریایی پیدا کنید؛ اما شما که چنین ادعایی دارید، چرا در دریای عربی و خلیج عدن در آب‌هایی که به اسم برقراری امنیت تجارت آزاد حضور دارید و اتفاقا دزد دریایی هم هست نتوانستید امنیت برقرار کنید؟

 

ورود شناور‌های با پیش‌برنده‌های هسته‌ای در خلیج‌فارس که یک خلیج بسته است و مساحت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع دارد، طبق قوانین محیط زیست ممنوع است، آمریکایی‌ها و سایر کشور‌ها شناور‌های با رانش هسته‎ای را با چه مجوزی وارد خلیج‌فارس می‎کنند؟ اگر اتفاقی برای این شناور‌ها بیفتد، یعنی چندین سال خلیج‌فارس آلوده خواهد بود و هیچ جاندار، ماهی و مرجانی نخواهد ماند و کشور‌هایی که آب شیرین‌کن دارند، دسترسی به آب سالم نخواهند داشت و با بحران مواجه می‏شوند. این را بار‌ها به همسایگان‌مان هم گفته‎ایم.

 

اشاره‏ای به قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء داشتید. مبتنی بر برآورد‌هایی که در بحث بازی جنگ در قرارگاه داشته‎اید، در صورتی که تعرضی نسبت به کشور انجام شود، نیروی دریایی سپاه طی چه مدت و با چه حجمی قابلیت پاسخ دارد؟

 

ما تحت فرمان فرمانده معظم کل قوا و امام انقلاب هستیم. ما سرباز هستیم، فرمان را بگیریم، با همه توان و استعدادمان تا پای جان عمل می‏کنیم. آمریکایی‎ها ما را در یک سال و نیم درگیری مستقیم با خود تجربه کرده‌اند. شش سیلی محکم به آن‌ها زدیم. بعد از جنگ دو بار آمریکایی‎ها، دو بار انگلیسی‏ها، یک بار کانادایی‎ها و یک بار استرالیایی‎ها به عنوان نیرو‌های متجاوز سیلی محکم را از نیروی دریایی سپاه خورده‎اند.

 

ما، همه مجموعه نیرو‌های مسلح، اگر فرمان، ولی خود را بگیریم، تا حد جان‌مان می‌رویم و جان دشمن را خواهیم گرفت. ما تابع هستیم و اگر فرمان بیاید، دشمن جلودار ما نخواهد بود.

 

سردار فدوی در دورانی که فرمانده نیرو بودند، در یک مصاحبه زنده تلفنی با اشاره به شهرک‏های موشکی نیروی هوافضا اشاره‌ای هم به مقر‌های زیرزمینی نیروی دریایی داشتند. چه زمانی از این دستاورد‌ها رونمایی می‌شود؟

 

این سخن فرمانده عزیز «سردار فدوی» یک پشتوانه دارد. این اتفاق در نیروی دریایی سپاه همانطور که در هوافضا وجود دارد، افتاده است. ما شهر‌های زیرزمینی شناوری و موشکی ساحل به دریا داریم.

 

شهر‌های شناوری موشک‌انداز داریم و هر زمانی که بزرگواران ما صلاح ببینند، آن را به نمایش خواهیم گذاشت. دشمن ما می‎داند که در کل ساحل خلیج‌فارس و مکران شهر‌های زیرزمینی در مجموعه ارتش و سپاه وجود دارد، اما اطلاعاتش دقیق نیست؛ اما حالا چیز دیگری که به یقین می‏گویم، این است که ما در خلیج‌فارس و دریای عمان همه جا هستیم، هرجایی که حتی فکر آن را هم نمی‎کنید. ما کابوس شما هستیم.

 

برای نمونه، فقط اشاره کنم که ما بسیج دریایی را تشکیل دادیم. در طول خط ساحلی دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر‌ـ که این غیر از ساحل جزایر است‌ـ بسیج دریایی مستقر است و تا امروز ۴۲۸ ناوگروه با بیش از ۲۳ هزار نفر نیرو سازمان‌دهی شده‎اند.

 

هر ناوگروه در تعریفی که برای بسیج دریایی شده ممکن است شامل ۴۵ فروند، ۱۰ فروند لنج یا ترکیبی از این دو باشد.

 

تمام ساحل ما مسلح است و تمام شهر‌های زیرزمینی ارتش و سپاه با کاربرد‌های مختلف دفاعی در تمام ساحل جنوب گسترده شده‌اند، ساحل هم کاملا مسلح است و این را شعار نمی‏دهیم.

 

از طرفی، اشراف اطلاعاتی کاملی را در خلیج‌فارس داریم. هر ناوی از ابتدای ورودش از تنگه هرمز که وارد می‎شود تا انتهای خروجش، دقیقا ما می‎دانیم کجاست، چه می‏کند و زیر دید و تیر‌های دقیق و مستقیم ما هستند. این شعار نیست. موشک‎های ما برد بالایی دارند و در آینده منتظر خبر‌های جدید از موشک‎های برد بلند و شناور‌هایی که تصور آن را هم نمی‌کنند، باشند.

 

به موضوع بسیج دریایی اشاره کردید، بفرمایید در بحث مردم‌یاری چه فعالیت‌هایی از سوی نیروی دریایی سپاه انجام شده است؟

 

بخشی از کار مربوط می‎شود به همان بسیج دریایی که تشکیل داده‎ایم؛ به کارگیری این عزیزان در بحث مردم‌یاری بود. در سیل خوزستان ما ۳۰۴ فروند شناور از نیروی دریای سپاه آنجا بردیم و خودم شخصا ۱۵ روز آنجا بودم. تا آخرین زمانی که آب‏ها فروکش کرد، بچه‎های نیروی دریایی کنار مردم بودند.

 

صد فروند از این شناور‌ها جزء بسیج دریایی بودند. واقعا صحنه‏های زیبایی آفریده شد. برادران اهل سنت ما که دلسوز اسلام و قرآن و کشورشان هستند، وقتی خدمت‌شان رفتیم، با آغوش باز از ما استقبال کردند و همگرایی بسیار زیبایی بین برادران اهل تسنن و تشیع وجود دارد.

 

از صد شناور بسیج دریایی، ۸۰ فروند برای برادران اهل سنت بود که برای کمک به مردم خوزستان آورده بودند. در سیل شرق جاسک که اهل سنت درگیر بودند هم شخصا خودم شش روز با برادران ارتش و سپاه آنجا بودم. اینجا برادران شیعه بسیج دریایی به کمک اهل سنت آمدند. گل خانه‏ها را همین پاسداران، ارتشیان و بسیجیان بیل می‏زدند و خارج می‎کردند. الآن همگرایی داریم. در سیل و زلزله بودیم؛ بیمارستان صحرایی زدیم، هم در خوزستان و هم در گلستان.

 

الآن هم در وضعیت کرونا و کمک مؤمنانه، در نیروی دریایی سپاه با کمک کارکنان و نیز خیران، ده هزار بسته را جمع‌آوری کردیم و به روستا‌های دوردست که فقط با بالگرد می‌شد کمک رساند، بردیم.

 

در هفت مرحله در شرق و غرب بندرعباس، از بوشهر و خوزستان و در گلستان بیمارستان صحرایی برپا کرده‏ایم. الان بیمارستان صحرایی در بندرعباس بیش از ۹۵ روز است که کنار بیمارستان شهید محمدی که مخصوص کروناست، مستقر شده و بیش از این بیمارستان بیمار پذیرش کرده است.

 

در آمار چند روز پیش، بیش از هزار و ۷۰۰ نفر پذیرش و ۷۷ نفر بستری شده بودند که بعد به بیمارستان شهید محمدی منتقل می‏شوند. این بیمارستان‏ها ترومایی است و ما برای کرونا استفاده کردیم. یک بیمارستان هم الآن در بوشهر زده‏ ایم.

 

در چالوس، بیمارستان صحرایی و نقاهتگاهی هم با ۱۵۰ تخت برپا کرده‌ایم در استان مازندران. در فارس بیمارستان مسلمین شیراز و در بندرعباس بیمارستان تخصصی ثابت داریم. یک بیمارستان تخصصی در لنگه و یک بیمارستان تخصصی در بوشهر داریم و یک بیمارستان تخصصی هم امسال در عسلویه افتتاح می‏کنیم که همگی عموما در نقاط محروم هستند و علاوه بر رفع نیاز نیرو‌های مسلح، در خدمت مردم محروم مناطق هم خواهند بود. ۱۴ کلینیک هم در نقاط محروم مناطق داریم.

 

پس از واگذار‌ی مأموریت مبارزه با قاچاق، در این حوزه چه فعالیتی داشتید؟

 

درباره قاچاقچیان ما در صید ترال ممنوعه که کشتی‎های خارجی انجام می‏دادند و به ماهیگیران کشور ضربه می‌زدند، مردانه وارد شدیم، دیدیم خیلی از قایق‏ها بیکار شدند و کشتی‏های خارجی‎ ماهیگیری می‎کردند و برخورد شدید انقلابی کردیم و همین هم بستری شد برای بسیج دریایی؛ اما نکته مهم که در این رسانه عرض می‏کنم این است که ما با کوله‌برها، قایق‏ها، لنج‏های کوچک که بار ته‌لنجی دارند و این‌ها اصلا برخورد نمی‎کنیم. اگر مبارزه با قاچاق است، مبارزه با کشتی‎های سوخت قاچاق عمده خارجی که بعضا از آب‌های کشور‌های اطراف استفاده می‎کنند، است.

 

بعضی از این کشور‌ها هم از این‌ها حمایت می‏کنند. امروز بیش از ۱۹ فروند کشتی بزرگ مخزن سوخت قاچاق را گرفتیم. قایق‎ها و لنج‏ها سوخت را می‎بردند، در این‌ها می‎ریختند و بعد که جمع می‎شد، میلیون‏ها لیتر سوخت انتقال داده می‎شد.

 

افتخار ما این است که در این همه مبارزه با قاچاق به سمت یک نفر ایرانی هم شلیک نکردیم؛ این یک افتخار است. ما گفتیم قاچاق را آتش می‏زنیم و خواهیم زد. اما آن قاچاقی که مضر برای کشور است، مثل مواد مخدر، سیگار، مشروبات الکی، تجهیزات دریافت ماهواره، کالا‌هایی که موجب تعطیلی تولید داخلی می‏شود و… اخیرا هم یک بار قاچاق را آتش زدیم که تجهیزات دریافت کانال‏های ماهواره‏ای بود؛ اما آمدند هوچی‎گری کردند که این‌ها سوخت قاچاق را آتش می‎زنند.

 

این ثروت کشور است، چرا باید آتش بزنیم؟ یا عکسی از لنج ایرانی نشان دادند که ایرانی‎ها در آن دست‌شان روی سرشان است و به طرف‌شان اسلحه گرفته‎اند. ما اینجا هستیم تا ایرانی امنیت داشته باشد، ما خادم مردم هستیم، ما کارمان این است که تکاوران متجاوز آمریکایی، انگلیسی، کانادایی و استرالیایی را بازداشت کنیم؛ آن‌ها باید دست‌شان را بگذارند روی سرشان و تسلیم شوند و شلوارشان هم از ترس ما خیس شود. معاذالله که ما بخواهیم برای ایرانی‏ها ناامنی ایجاد کنیم.

 

ما در مقابل کسی که خودش قاچاقچی است و ما را مؤاخذه می‏کند، عقب‌نشینی نمی‏کنیم. آتش می‎زنیم. من سربازم، سرباز این ملتم و حاضر نیستم در مقابل چیزی که به کشور ضربه می‎زند، اغماض کنم.

 

من با برادران ایرانی خودم کار ندارم، من سرباز این مملکت هستم، من دست کماندوی دریایی آمریکایی را می‌برم بالا، نه دست مردم کشورم را، من برای امنیت کشورم اینجا هستم.

 

به عنوان آخرین پرسش از فرصت استفاده کنیم در پیامک‎های مربوط به کارکنان نیروی دریایی که از طریق سامانه پیامکی برای ما ارسال شده، بخش قابل توجهی مربوط به مشکل خدمات است و مسکن؛ در این خصوص برای نیروی دریایی برنامه ‏ای دارید و چه اقداماتی انجام داده‌اید؟

 

من خادم بچه ‏های نیروی دریایی هستم؛ البته باید جایگاه فرمانده نیرو را در جایگاه حقوقی حفظ کنم و در شأن آن سخن بگویم؛ اما در جایگاه حقیقی خود را خادم نیرو‌های نیروی دریایی سپاه می‏دانم.

 

در ۹ فرمانی که حضرت آقا در حکم مسئولیت من بیان داشتند، یک بند معیشت بچه‏‌های نیروی دریایی سپاه بود؛ البته نه فقط نیروی دریایی سپاه، بلکه معیشت کل نیرو‌های سپاه و نیرو‌های مسلح دغدغه حضرت آقاست و پیگیر هستند؛ به فرماندهان ارتش و سپاه هم درباره این تأکید جدی داشته‎اند. سردار سلامی هم در این زمینه دغدغه‏مند هستند.

 

اولین کاری که کردم به فرماندهان گفتم چنانچه کسانی مشکلات‌شان با انتقال در جغرافیای دیگر در حد شش ماه تا یک سال حل می‎شود، دستور انتقال دهند. یک سال رزمنده برود جایی که می‌تواند مشکلش را حل کند.

 

من هم با پاسداران و هم با خانواده این عزیزان ارتباط دارم و در جلسات عمومی البته، الآن در وضعیت کرونایی این کم شده است، اما هم‌اندیشی را داریم. در جلساتی جوابگوی فرمایش‌های این عزیزان هستم.

 

از طرفی مکتوب مسائل را می‏گیرم؛ نامه می‌نویسند و شماره تماس می‎گذارند و تماس می‎گیرم و پیگیری می‌کنم این را عملی کرده‎ایم و تا جایی که در توان‌مان بوده مشکلات را حل کرده‏ایم. همه مشکلات را من نمی‌توانم حل کنم، اما مشکل معیشتی یک پاسدار که با وام حل بشود، تا حدی که جا دارد انجام داده‎ایم.

 

مثلا گفته‌ام اگر دختر پاسداری با پسر پاسداری ازدواج کند، جهیزه‌شان را می‌دهیم و این کار را کردیم. مشکل خانه را با خانه سازمانی و دادن پول اجاره فعلا حل کرده‌ایم و پاسدارانی را هم که خانه شخصی می‏خواهند، در سپاه پیگیری می‎کنیم که پروژه‌های مسکن تعریف کنیم و همه را خانه‌دار کنیم؛ البته این برنامه در همه جای سپاه در حال پیگیری است.

 

من پذیرای همه عزیزان نیرو هستم. بنده همیشه در برنامه‌ها و نشست‌ها حرف‌های برادران و خواهران را گوش کرده‎ام و تا جایی که شده است برای حل مشکل کم نگذاشته‎ام؛ البته شاید همه مشکلات حل نشود، ولی واقعا من حرف‌های‌شان را گوش کردم و پیگیری کرده‌ام؛ البته معتقدم من خودم باید بروم سراغ بچه‎ها.

 

اجر این کار بیشتر از این است که بنشینم تا کسی رویش بشود بیاید مشکلش را با من مطرح کند یا نه. به هر حال در این زمینه هر کاری که بتوانم برای حل مشکلات همکاران عزیزم انجام می‌دهم.

 

سردار از وقتی که گذاشتید صمیمانه سپاسگزارم.

منبع: صبح صادق

من هم همه شما را به خدای بزرگ می‌سپارم و امیدوارم در سنگر مهم و حساس رسانه موفق و پیروز باشید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده