رشد ۱۰۶ درصدی ماهانه معاملات در تهران-راهبرد معاصر
گزارشی از وضعیت بازار مسکن در تیر؛

رشد ۱۰۶ درصدی ماهانه معاملات در تهران

بازار مسکن پس از یک افت ماهیانه در خرداد ماه به شرایط عادی در تیرماه برگشت؛ به طوری که تعداد معاملات در تهران ۱۰۶ درصد و در کل کشور ۷۳ درصد بالا رفت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 23
کد خبر: ۵۱۸۲۵

رشد ۱۰۶ درصدی ماهانه معاملات در تهران

به گزارش راهبرد معاصر؛بازار مسکن پس از یک افت ماهیانه در خرداد ماه به شرایط عادی در تیرماه برگشت؛ به طوری که تعداد معاملات در تهران ۱۰۶ درصد و در کل کشور ۷۳ درصد بالا رفت.

 

بازار مسکن تحت تاثیر چند عامل که متقاضیان را برای حفظ ارزش دارایی خود متناسب با تورم مجاب کرد به شرایط عادی برگشت. بر اساس اعلام اتحادیه مشاوران املاک، تیر ماه ۱۳۹۹ در کل کشور ۸۶ هزار و ۸۶۴ قرارداد خرید و فروش ملک به امضا رسید که افزایش ۷۳ درصد نسبت به ماه قبل و افزایش ۹۵ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می‌دهد.

 

رشد ۱۰۶ درصدی ماهانه معاملات در تهران

 

در شهر تهران نیز طی تیرماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۶ هزار و ۴۵۳ مبایعه نامه منعقد شده که از رشد ۱۰۶ درصد و ۱۵۴ درصد به ترتیب نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل حکایت دارد.

 

تعداد قراردادهای اجاره نیز بالا رفت. تیرماه ۱۳۹۹ تعداد ۹۲ هزار و ۹۳۱ اجاره نامه در کل کشور به امضا رسیده که رشد ۵۹ درصد نسبت به خرداد امسال و رشد  ۲۵ درصد نسبت به تیرماه پارسال را نشان می‌دهد.

 

در شهر تهران نیز طی تیرماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۹ هزار و ۹۱۷ قرارداد اجاره منعقد شده که نسبت به ماه قبل ۳۰ درصد افزایش یافته و نسبت به ماه مشابه سال قبل تغییر محسوسی نشان نمی دهد.

 

بازار رونق ندارد بلکه عادی است

 

واسطه های ملکی، نوسانات نرخ ارز را در افزایش ماهیانه تعداد معاملات موثر می‌دانند و معتقدند که عمده خرید و فروش‌ها ناشی از انتظارات تورمی و حفظ ارزش دارایی است.

 

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره نوسان بازار ملک در تیرماه به ایسنا گفت: ابتدا باید این نکته را بگویم که با یک جهش معاملاتی در تیرماه مواجه نبوده‌ایم بلکه ماه قبل و ماه مشابه سال قبل، بازار مسکن در رکود بوده که منجر به اختلاف عدد قراردادهای خرید و فروش تیرماه امسال نسبت به بازه های زمانی مذکور، شده است. آنچه هم اکنون با آن مواجهیم وضعیت نرمال است که امیدواریم حفظ شود.

 

مصطفی قلی خسروی اظهار کرد: از طرف دیگر چند عامل مثل اخبار منتشر شده درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی، ورود بخشی از نقدینگی بازار بورس به بازار مسکن، افزایش تقاضای مصرفی، رشد قیمت مصالح ساختمانی و البته دریافت سیگنالهایی از ایجاد گشایش در اقتصاد کلان در بازگشت بازار ملک به شرایط نرمال موثر بوده است.

 

وی با بیان اینکه در خرداد ماه با وجود کسادی بازار با پرش ۱۱ درصدی قیمت مسکن در تهران مواجه بودیم گفت: در تیرماه تا حدودی سرعت رشد قیمت گرفته شد که با بازگشت متقاضیان مصرفی به بازار همراه بود اما با توجه به ابهام بازارهای موازی، خرید و فروش به قصد سرمایه‌گذاری در بازار مسکن با ریسک همراه است. یکی از مصادیق این عدم قطعیت، کاهش قیمت دلار از حدود ۲۶ هزار تومان به حدود ۲۰ هزار تومان است.

 

خسروی تصریح کرد: مذاکرات سیاسی و تفاهم‌نامه‌هایی که در سطح اقتصادی با برخی کشورها انجام شده امیدواری هایی را در اقتصاد کلان کشور ایجاد کرده که امیدواریم به ثبات اقتصادی منجر شود و بازار مسکن از وضعیت ابهام آلود کنونی بیرون بیاید.

 

متوسط قیمت تهران ۱۸.۹ میلیون تومان

 

متوسط قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در خرداد ماه ۱۳۹۹ بالغ بر ۱۸.۹ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۱.۶ و ۴۲.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. بر اساس اعلام بانک مرکزی، همچنین تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در خرداد ماه سال ۱۳۹۹ به ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد رسید که در مقایسه با اردیبهشت امسال ۴.۷ درصد کاهش یافته و نسبت به  خرداد پارسال ۸۰.۱ درصد افزایش داشته است. گزارش تیر ماه هنوز ارائه نشده است./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده