رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: از واردات غیرضروری کالاها جلوگیری می کنیم-راهبرد معاصر
نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: از واردات غیرضروری کالاها جلوگیری می کنیم

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما بنا داریم از واردات غیرضروری کالاها جلوگیری کنیم، چرا که شرکت‌های دانش بنیان توانایی ساخت تمام قطعات و محصولات سفارشی را دارند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۴ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 06
کد خبر: ۵۳۸۱۸

به گزارش راهبرد معاصر عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار ضمن تبریک عید غدیر و روز خبرنگار، گفت: خبرنگاری حرفه بسیار سنگینی بوده و خبرنگاران باید امانت‌داری را رعایت کرده و در خدمت مردم باشند و از حواشی خودداری کنند.

 

وی در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا مجلس به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت رأی اعتماد می‌دهد، توضیح داد: براساس قانون روز گذشته نامه رئیس‌جمهور مبنی بر معرفی آقای مدرس خیابانی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت در مجلس قرائت و به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد تا این کمیسیون در نخستین فرصت یعنی یکشنبه هفته آینده برنامه‌های وزیر پیشنهادی را بررسی و نتیجه را اعلام کند اما باید به این نکته نیز توجه کرد که فضای کلی مجلس همکاری با دولت است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی درخصوص برنامه کمیسیون صنایع و معادن برای جلوگیری از واردات، اضافه کرد: ما بنا داریم از واردات غیرضروری کالاها جلوگیری کنیم، چرا که شرکت‌های دانش بنیان توانایی ساخت تمام قطعات و محصولات سفارشی را دارند. در حال حاضر واردات حوزه آلومینیوم یک میلیارد دلار ارزبری دارد در حالی که اگر برای آلومینیوم سراب 200 میلیون دلار هزینه شود سال‌ها می‌توان از آن بهره برد.

اکبری تالارپشتی درباره حواشی مربوط به واگذاری واحدهای تولیدی نیز، ادامه داد: باید تصدی‌گری دولت کم شده و امور به مردم واگذار شود تا از این طریق بتوان از ظرفیت بخش خصوصی و مردم استفاده کرد.

وی همچنین درباره ضرورت کاهش تصدی‌گری دولت در صنعت خودروسازی، گفت: ما نمی‌گوییم دولت سهامی در شرکت‌های خودروسازی نداشته باشد، منظور این است که دخالت در مدیریت این شرکت‌ها را رها کند چرا که این امر با قواعد بنگاه‌های اقتصادی همخوانی ندارد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات موجود در صنعت خودروسازی، تصریح کرد: باید نحوه اداره شرکت‌های خودروسازی مشخص شود، در حال حاضر در این حوزه با دو مشکل ساختار و مدیریت روبه‌رو هستیم از یک‌سو باید کارگروهی انجام شود و از سوی دیگر به مدیران اختیار عمل داده شود.

اکبری تالارپشتی تصریح کرد: تمام شرکت‌های اقماری خودروسازان باید واگذار شود و از ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه استفاده شود چرا که استفاده از پتانسیل مردم نظام اقتصادی کشور را بیمه می‌کند زیرا اداره بنگاه‌های اقتصادی با روش کنونی درست نیست.

وی درباره حضور برخی از نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی نیز اضافه کرد: نوع کار مجلس متفاوت است و بحث مدیریت و قانون‌گذاری است بنابراین باید به علم و تجربه افراد توجه کرد. به طور مثال علیرغم اینکه نخست‌وزیر مالزی ماهاتیر محمد پزشک بود اما توانست کشور خود را به سمت توسعه و پیشرفت هدایت کند.

نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: اگر ما در حوزه امنیت نظامی شخصیت‌های بزرگی مانند حاج قاسم سلیمانی داریم، معتقدم در صنعت، خودروسازی، تولید، کشاورزی، دیپلماسی اقتصادی و غیره نیز می‌توانیم حاج قاسم داشته باشیم البته این امر منوط به شناسایی این افراد و استفاده از آن‌هاست.

اکبری تالارپشتی با بیان اینکه هدف مجلس یازدهم دفاع از منافع مردم است، به طرح دو فوریتی کمیسیون صنایع و معادن درباره الزام دولت به استفاده از اعتبارات هدایت شده به سمت بورس برای بهبود وضعیت تولید اشاره کرد و ادامه داد: باید شرایطی فراهم شود که از این اعتبارات در بهبود وضعیت زیرساخت‌ها و ارتقاء تولید استفاده شود.

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده