دوحه: مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس در غزه شروع شود حماس: هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل به سطح فاجعه‌باری رسیده است احتمال توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر کاهش تحریم‌های سوریه دبیرکل سازمان ملل: ایران به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای‌اش رسیدگی کند ظریف در اجلاس «داووس»: حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند جزئیات جدید درباره ساختار وزارت دفاع آتی سوریه وزیر خارجه آمریکا: درگیری اوکراین نباید تکرار شود یک روز عزای عمومی در ترکیه به‌دلیل حادثه آتش‌سوزی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت دیدار ظریف و رشید در داووس/تاکید بر توسعه روابط عراق و ایران بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند لاوروف: به عادی‌سازی روابط ایروان- باکو کمک می‌کنیم پوتین و السیسی درباره تحولات غرب آسیا رایزنی کردند

وندی شرمن:خروج آمریکا از برجام اشتباه راهبردی ترامپ بود

دیپلمات ارشد سابق آمریکا با اشاره به اینکه مسابقه تسلیحات جدیدی در دنیا در حال وقوع است، لغو برجام از طرف آمریکا را در حالی که ایران به آن پایبند است نادرست دانست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 February 25
کد خبر: ۵۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر ، به نقل از "اس‌.ار.اف." سوئیس، «وندی شرمن» دیپلمات ارشد سابق آمریکایی که در دو مذاکرات هسته‌ای این کشور با کره شمالی (در دولت بیل کلینتون) و ایران (دولت باراک اوباما)، مسئول تیم واشنگتن در مذاکرات بوده، در یک مصاحبه اظهاراتی درباره این دو کشور مطرح کرد.

 

وی در بخشی از این مصاحبه تأکید کرد: ما در حال حاضر در بدترین جهان ممکن زندگی می‌کنیم. البته هیچ کس نباید علاقه به یک مسابقه تسلیحاتی جدید داشته باشد، اما این دقیقاً همان چیزی است که در حال حاضر در حال وقوع است.

 

وی انتظارات درباره دومین نشست آتی بین ترامپ و رهبر کره شمالی را پایین آورده گفت که ترامپ احساس نوعی دوستی با رهبر کره شمالی دارد.

 

شرمن این مسئله را باعث خرسندی دانست که کره شمالی آزمایش‌های موشکی خود را متوقف کرده است، اما در عین حال گفت که پیونگ‌یانگ دیگر نیازی به آن ندارد زیرا می‌تواند تقریباً این آزمایش‌ها را در کامپیوتر انجام دهد.

 

وی افزود: قطعاً مذاکرات بهتر از به‌پا کردن جنگ است، در همین حال کره شمالی زرادخانه‌های هسته‌ای و موشکی خود را برنمی‌چیند بلکه آن را گسترش می‌دهد. پیشرفت‌های تا کنون در مذاکرات هم به‌هرحال هیچ تغییری در جو موجود ایجاد نکرده است.

 

وی همچنین شرایط توافق هسته‌ای با ایران را هم به همین اندازه تاریک و یأس‌آور ارزیابی کرده گفت: در این باره دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا کاملاً بر رویکرد جبهه‌گیری تأکید دارد. شرمن لغو توافق هسته‌ای را اشتباه دانسته و با وجود انتقادهایی که به نقش ایران در خاورمیانه دارد اظهار داشت: اما لغو این توافق تا زمانی که ایران به آن پایبند است راه درستی نیست.

 

شرمن در بخش دیگری از سخنانش به مسئله توافق موشک‌های میان‌برد هسته‌ای و خروج از آن توسط آمریکا و روسیه پرداخته و با اشاره به اینکه مسکو این توافق را نقض کرده است گفت: وقتی یک قانون نادیده گرفته می‌شود به‌سادگی لغو نمی‌شود. ما باید تلاش کنیم که آن را بهتر اجرا کنیم.

 

وندی شرمن در این باره ابراز تأسف کرد که دولت ترامپ این معاهده را لغو و هر گونه کنترل تسلیحات را رد می‌کند.

ایالات متحده اخیراً اعلام کرد که به‌زودی از پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد با روسیه خارج خواهد شد. واشنگتن تهدید کرده است که اگر روسیه به نقض این پیمان پایان ندهد تا 6 ماه آینده رسماً از پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد خارج می‌شود.

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش روسیه را متهم به نقض این پیمان کرده و تهدید کرده بود که از این توافق خارج می‌شود. وی دلیل این تصمیم خود را عدم پایبندی روسیه به این پیمان موشکی عنوان کرد.

 

روسیه بارها هشدار داده است که سامانه‌های دفاعی آمریکا که در اروپا مستقر شده قادر به شلیک موشک‌های کروز میان‌برد است و این مسئله تهدیدی جدی علیه روسیه به‌شمار می‌رود.

 

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 به‌تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌برد و میان‌برد و همچنین موشک‌های متعارف هر دو کشور بود.

 

وندی شرمن در بخش دیگری از سخنانش تنها شانس برای حل این بحران را این دانست: تلاش کنیم یک توافق موشکی جدید جهانی را تصویب کنیم که شامل چین هم شود چرا که این کشور هم یک زرادخانه بزرگ موشک‌های میان‌برد هسته‌ای را ساخته است.

 

شرمن همچنین این را مسئله واضحی دانست که اروپا قربانی اصلی این منازعات موشکی است.

ارسال نظر
آخرین اخبار