سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد
یادداشت اختصاصی زهیر اصفهانی، کارشناس غرب آسیا

خنجر سمی امارات بر پشت جهان اسلام

اعلام خبر عادی سازی روابط اسرائیل و امارات موضوع شوکه کننده ای نبود، یا موضوعی که به یک باره و بدون هر گونه پیش زمینه قبلی که به صورت ناگهانی اعلام شود، چرا که اسرائیل و امارات بعد از سالها موش و گربه بازی و پنهان کاری، روابط خود را علنی و افشا کردند و آنچه بین این دو در جریان بود را در سطح افکار عمومی جهانیان برملا ساختند. از سالیان پیش انتظار می رفت امارات روابط پنهان خود با اسرائیل را علنی کند،لذا موضوع شوکه کننده ای نبود.
زهیر اصفهانی؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 14
کد خبر: ۵۴۷۷۳

خنجر سمی امارات بر پشت جهان اسلام

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ اعلام خبر عادی سازی روابط اسرائیل و امارات موضوع شوکه کننده ای نبود، یا موضوعی که به یک باره و بدون هر گونه پیش زمینه قبلی که به صورت ناگهانی اعلام شود، چرا که اسرائیل و امارات بعد از سالها موش و گربه بازی و پنهان کاری، روابط خود را علنی و افشا کردند و آنچه بین این دو در جریان بود را در سطح افکار عمومی جهانیان برملا ساختند. از سالیان پیش انتظار می رفت امارات روابط پنهان خود با اسرائیل را علنی کند،لذا موضوع شوکه کننده ای نبود.


سال ۲۰۰۹ در اولین نشست آژانس بین المللی انرژی تجدید پذیر در ابوظبی، اسرائیل برای اولین بار به صورت رسمی و با پرچم کشور اسرائیل در آن نشست شرکت کرد، متعاقب آن یک سایت اسرائیلی اعلام کرد روابط دو کشور بالاتر از تصوری است که دیگران فکر می‌کنند! به حدی که اسرائیل و امارات در حال رسیدن به توافقنامه امنیتی هستند.

 

در طول این سال‌ها مدام و به صورت تلویحی اخبار پشت پرده و پنهانی از مسائل امارات و اسرائیل و روابط آنها منتشر شده است. در سال ۹۶ وزیر دفاع امارات اذعان کرد امارات و اسرائیل هیچ گاه تهدیدی برای هم نیستند، بلکه مانند دو برادرند! وی در این باره بیان داشت: چون اسرائیل و امارات هر دو همپیمان آمریکا به شمار می‌روند، آمریکا هیچ وقت اجازه نمی‌دهد این دو کشور با هم وارد نزاع و جنگ شوند.

 

دی ماه سال گذشته رسانه های اسرائیلی اعلام کرده بود که دو کشور اسرائیل و امارات به زودی با یکدیگر رابطه برقرار می‌کنند، ضمن اینکه وزیر خارجه آمریکا نیز این موضوع را چند ماه قبل تایید کرده بود. در مسائل نشست معامله قرن که از طریق داماد آقای ترامپ دنبال می شود، ابوظبی اولین جایی بود که اعلام کرد که ما حاضریم نشست معامله قرن را بین فلسطین و اسرائیل برگزار کنیم، از آن واضح تر در دو ماه گذشته بود که در اواخر اردیبهشت و اول خرداد هواپیمایی اتحاد با هماهنگی دولت امارات و اسرائیل به بهانه کمک به فلسطین در موضوع مقابله با بیماری کرونا، دارو به اسرائیل اعزام کرد و هواپیمای امارات مستقیماً در فرودگاه بن گورین تل آویو به زمین نشست، پر واضح بود که این قضیه، آنچنان که می نماید ساده‌ نیست، چرا که امارات فرودگاه اسرائیل را به این بهانه که فلسطین فرودگاه ندارد انتخاب کرده؛ این موضوع نشان دهنده خبرهای پشت پرده بین امارات و اسراییل بود. وزیر بهداشت کشور فلسطین متعاقب این موضوع اعلام کرد که امارات به هیچ عنوان هماهنگی با ما نداشته و با ما به عنوان یک دولت و کشور مستقل صحبتی درباره ارسال دارو نداشته، لذا به دلیل عدم هماهنگی از پذیرش هر گونه کمکی معذور هستیم.

 

در ماه گذشته سفیر امارات در آمریکا در مقاله‌ای بر این موضوع تاکید کرد که ما خواستار تقویت روابط با اسرائیل هستیم و نکته جالب در قالب خبرنگاری و رسانه ای این است که طرف اسرائیلی متقابلاً در روزنامه اماراتی به این موضع گیری پاسخ داد و بر افزایش همکاری با امارات مهر تایید نهاد.

 

اینکه می شنویم آقای ترامپ اعلام می کند اسرائیل و امارات به توافقی برای عادی سازی روابط رسیدند و وزیر مشاوره امارات اعلام می‌کند که هدف از اين توافق، حفظ منافع مردم فلسطین و جلوگیری از الحاق بخشی از کرانه باختری رود اردن به دست اسرائیل است، بهانه های بیجایی برای سرپوش نهادن به خیانت بزرگ به مسلمانان و مردم فلسطین است. بهانه هایی که بر روابط چند ساله آنها با رژیم صهیونیستی سرپوش بگذارد.

 

در این بین کشورهایی مثل مصر و بحرین، بخصوص رئیس‌جمهور مصر از این قضیه استقبال کردند، به هر حال با توجه به سفر آقای بنیامین نتانیاهو به‌ عمان و خبرهای مختلفی که از زد و بندهای مسوولین کشور های حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی به گوش می‌رسد باید آماده شنیدن هر گونه خبری در روزها و ماه‌های آینده مبنی بر ایجاد رابطه و همکاری هر چه بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس با اسرائیل و افشای روابط پنهان آنها باشیم.

 

سخنگوی حماس در جمله ای پرمحتوا عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را زدن فلسطین از پشت آن هم با چاقو و خنجری آغشته به سم عنوان کرده است، همچنین برخی از اعضای ساف مخالفت شدید خود را با اعلام همکاری و ارتباط عادی امارات با رژیم صهیونیستی رسانه ای کردند.

 

به هر حال شواهد حاکی از آن است که روزهای خوبی برای مردم فلسطین در آینده کوتاه مدت نمی توان تصور کرد، چرا که سران کشورهای مرتجع خلیج فارس نشان دادند در مزدوری و وابستگی به آمریکا و پیروی از سیاست های مزورانه و مداخله جویانه و خیانت به آرمان فلسطین هیچ حد و مرزی نمی شناسد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار