پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

پمپئو ادعا کرد؛ مجازات سخت در انتظار چین و روسیه

وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تأکید بر عزم واشنگتن برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران هشدار داد که چین و روسیه را به دلیل مخالفت با قطعنامه آمریکا در شورای امنیت مجازات خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 20
کد خبر: ۵۵۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز (پنجشنبه) در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز ضمن هشدار به چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه بازبینی شده واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت تصریح کرد که ایالات متحده برای اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران مصمم است.

 

گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که «مایک پامپئو» امروز به نیویورک می‌رود و رئیس شورای امنیت را از تصمیم آمریکا برای فعال کردن «مکانیسم ماشه» (اسنپ‌بک) که در قطعنامه ۲۲۳۱ ذکر شده، مطلع کند. طبق این بند از برجام، اعضای توافق هسته‌ای ایران می‌توانند در روندی پیچیده که با وتو نمی‌توان آن را مسدود کرد، خواستار بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شوند.

 

وزیر خارجه آمریکا در خصوص شکایت از ایران توضیح داد: «من فردا بعدازظهر عازم نیویوزک می‌شوم و نزد رئیس شورای امنیت سازمان ملل و دبیرکل سازمان ملل می‌روم تا آنها را در جریان مکانیسم ماشه قرار دهم و ظرف 30 روز تمامی تحریم‌هایی که به طور موقت بخاطر این توافق هسته‌ای مضحک متوقف شده بود از سرگرفته خواهد شد و جهان به مکان امن‌ترین تبدیل خواهد شد».

 

این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه فاکس‌نیوز مبنی بر اینکه آیا واشنگتن، مجازاتی را برای چین و روسیه به دلیل مخالفت با قطعنامه اخیر ایالات متحده برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت در نظر گرفته، گفت: «قطعاً همین‌طور خواهد بود».

 

پامپئو توضیح داد: «قطعاً همین‌طور خواهد بود. ما پیش از این نیز وقتی شاهد نقض تحریم‌های فعلی آمریکا توسط کشوری بودیم، مجازات‌هایی را اعمال کردیم. در ارتباط با تحریم‌های فعلی آمریکا تمامی کشورهای مسئول هستند. ما همین کار را در ارتباط با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل (علیه ایران) خواهیم کرد».

 

وی ضمن ابراز تأسف از امتناع کشورهای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) از پشتیبانی از قطعنامه آمریکا در شورای امنیت گفت جای تأسف است که اعضای اروپایی شورای امنیت به تلاش آمریکا برای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران رأی‌ ممتنع دادند و «این امر امنیت مردم اروپا را کاهش خواهد داد».

 

پامپئو در این خصوص توضیح داد: «تمامی این کشورهای اروپایی شخصاً به صورت خصوصی به من گفته‌اند که خواستار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران هستند و هیچ‌کدام از آنها نمی‌خواهند که ایران چنین سلاح‌هایی را داشته باشد اما آنها حاضر نشدند اقدام شجاعانه و درست را انجام دهند و از قطعنامه تمدید تحریم‌های ایران حمایت کنند و همه آنها به خاطر چنگ زدن به این توافق نابخردانهه هسته‌ای بود».

 

این دیپلمات‌ آمریکایی در ادامه بر عزم واشنگتن بر تمدید تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرد و گفت: «جهان باید بداند که ما اقدام درست را انجام خواهیم داد و جهان را امن‌تر حفظ خواهیم کرد اما امیدواریم که کشورهای اروپایی نیز همین نگرش داشته باشند و همین مسیر را در پیش بگیرند».

 

آنطور که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته گزارش کرد، همچون قطعنامه تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا، طرح این کشور برای فعالسازی مکانیسم ماشه نیز با مخالفت شدید چین و روسیه و سایر اعضای شورای امنیت از جمله متحدان واشنگتن، انگلیس و فرانسه روبروست و می‌تواند زمینه را برای نزاعی بر سر مشروعیت قدرتمندترین نهاد سازمان ملل فراهم کند.

 

آمریکا در بین ۱۵ عضو شورای امنیت تنها کشوری است که می‌گوید به عنوان یک عضو اولیه توافق، این حق را دارد که خواستار بازگشت تحریم‌ها شود. سایر اعضا که همچنان از توافق ایران حمایت می‌کنند می‌گویند ایالات متحده این جایگاه را زمانی که از توافق خارج شد از دست داد. اما مشخص نیست آیا آن‌ها می‌توانند مانع فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا از طریق روش‌های فنی شوند یا خیر.

 

این استدلال بحث‌برانگیز آمریکا مورد تمسخر چین، روسیه و اروپایی‌ها قرار گرفته و حتی همه جنگ‌طلبان ضد ایران حاضر در آمریکا هم با این نظر موافق نیستند. «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که سابقه ضد ایرانی طولانی دارد و در دوره او آمریکا از برجام خارج شد هم معتقد است آمریکا این جایگاه را از دست داده و این اقدام واشنگتن ارزش ضربه‌ای که می‌تواند به حق وتوی آمریکا وارد کند را ندارد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار