شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود شیخ نعیم قاسم: از مواضع ایران اسلامی تجلیل می‌کنیم؛ دست از مقاومت نخواهیم کشید جزییات دیدار نتانیاهو با رئیس امارات در ابوظبی

کاخ سفید: برجام بدترین توافق از زمان توافقنامه مونیخ بود

کاخ سفید: برجام بدترین توافق از زمان توافقنامه مونیخ بود مشاور امنیت ملی کاخ سفید از برجام به عنوان «بدترین توافق از زمان توافقنامه مونیخ یاد کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۴ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 21
کد خبر: ۵۵۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «رابرت او براین»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه‌ای از برجام به عنوان «بدترین توافق دیپلماتیک از زمان مماشات در توافقنامه مونیخ» یاد کرده است.

 

او برایان در مصاحبه‌ای با پایگاه «استوری» روز پنجشنبه بار دیگر مدعی شد «جان کری»، وزیر خارجه اسبق آمریکا با نقشی که در حصول برجام داشته به ایران کمک کرده از کاهش تحریم‌ها به ارزش ۱۵۰ میلیارد دلار برخوردار شود.

 

  وی گفت: «جان کری و برجام، به اندازه ۱۵۰ میلیارد دلار تحریم‌ها را کاهش دادند. ایران این پول را برای مردم خودش و ایجاد یک طبقه متوسط در ایران خرج نکرد. آنها آن را برای فعالیت‌های تروریستی در لبنان، سوریه، عراق و یمن مصرف کردند. بنابراین، برجام اصلاً توافق فوق‌العاده‌ای نبود. در واقع، بدترین توافق دیپلماتیک از زمان مماشات مونیخ در سال ۱۹۳۸ بود.»

 

توافقنامه مونیخ که در سال ۱۹۳۸میان آلمان نازی، انگلیس، فرانسه و ایتالیا منعقد شد، امکان ضمیمه شدن نواحی آلمان‌نشین «سودت» در کشور چکسلوواکی را به خاک آلمان فراهم کرد.

 

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد.

 

دولت آمریکا بعد از برجام در راستای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

 

ترامپ  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

 

فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار